Utasbiztosítás bel- és külföldre
Utasbiztosítás bel- és külföldre
Kössön akár aznapi induláshoz is!

Hasonlítsa össze több biztosító ajánlatait egyszerűen, pár perc alatt!

Díjszámítás
Biztosítók az oldalon
Allianz Hungária Biztosító Zrt.
Colonnade Insurance S.A. Magyarországi Fióktelepe
Generali Biztosító Zrt.
Genertel Biztosító Zrt.
Groupama Biztosító Zrt.
K&H Biztosító Zrt.
KÖBE Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesület
Mapfre Asistencia S.A. Magyarországi Fióktelepe
AWP P&C S.A. Magyarországi Fióktelepe (Mondial Assistance)
Magyar Posta Biztosító Zrt.
SIGNAL IDUNA Biztosító Zrt.
UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt..
UNIQA Biztosító Zrt.
Gránit biztosító
Cherrisk by UNIQA
Alfa Vienna Insurance Group Biztosító Zrt.

Utasbiztosítás Covid-fedezettel: 4 kérdés és 4 válasz

Akik gyakran utaznak külföldre, bizonyára már tudják, hogy utasbiztosítás nélkül útnak indulni igen kockázatos, ám a koronavírus-járvány még indokoltabbá tette az utasbiztosítás megkötését. A világjárvány miatt számos új kockázat jött létre, amelyekre gondolnunk kell, ha külföldi utazást tervezünk. Nézzük, hogyan köthetünk utasbiztosítást Covid-fedezettel, és miért fontos erről gondoskodni!

Utasbiztosítás Covid-fedezettel: mit jelent pontosan?

A biztosítók a járványhelyzetre reagálva egyes utasbiztosításokat Covid-fedezettel egészítettek ki – ezek a biztosítások anyagi segítséget nyújthatnak a koronavírussal kapcsolatos károk esetére is. Ez nemcsak egy váratlan megbetegedés és kórházi kezelés lehet, de az utazás meghiúsulása vagy megszakítása esetén is számíthatunk a biztosító támogatására – természetesen attól függően, hogy milyen szolgáltatásokat tartalmaz a megkötött biztosításunk. A váratlan helyzetekre nem szeretünk gondolni, de fontos, hogy tudatosan felkészüljünk ezekre, ugyanis a biztosítás díja elenyésző ahhoz az összeghez képest, amit egy esetleges külföldi káreset miatt ki kell fizetnünk.

Utasbiztosítás kalkulátor

Utasbiztosítási ajánlatok, akár már aznapi induláshoz!

Díjszámítás »

Melyik utasbiztosítás tartalmaz Covid-fedezetet?

Ha a Biztosítás.hu-n kötünk utasbiztosítást, a kalkuláció során nem kell bejelölnünk, hogy Covid-fedezettel ellátott biztosítást szeretnénk választani. Az ajánlati oldalon van lehetőségünk böngészni az egyes biztosítók ajánlatai között, ahol a Covid-fedezettel rendelkező utasbiztosítások külön jelzéssel vannak ellátva, így rögtön láthatjuk, hogy melyek azok, amelyek a koronavírussal kapcsolatos károk esetére is fedezetet nyújtanak.

Milyen feltételekkel köthető?

Az egyes társaságoknál más és más feltételeknek kell megfelelnünk ahhoz, hogy az utasbiztosításunk Covid-megbetegedésből eredő károkra is kiterjedjen. Bizonyos biztosítók a kártérítést az uniós védettségi igazolvány vagy két oltás meglétéhez kötik, másoknál nincsenek ilyen kizárások. Változó lehet továbbá, hogy az egyes káresetek bekövetkeztekor mekkora összegű kártérítésre számíthatunk, illetve az is előfordulhat, hogy az utasbiztosítás Covid-fedezete nem minden országban érvényes. Nem szabad tehát elkapkodni a döntést: mielőtt kiválasztjuk a legszimpatikusabb biztosítást, mindenképp olvassuk el a szerződési feltételeket és a terméktájékoztatókat, ugyanis az egyes biztosítók Covid-19-cel kapcsolatos szabályozásai nem egységesek.

Mire figyeljünk még utazás előtt?

Az egyik legfontosabb, hogy mindig nézzünk utána az úti célunk beutazási feltételeinek – erről a Konzuli Szolgálat weboldalán tájékozódhatunk –, nehogy a repülőtéren derüljön ki, hogy nem felelünk meg az előírt feltételeknek. Ezen kívül nézzünk utána a célország maszkviselési és járványügyi szabályainak, ugyanis ez is országonként eltérhet. Érdemes még a járvány alakulását is nyomon követni, így ha esetleg kockázatosnak találjuk az utazást, akkor időben lemondhatjuk azt. Mások egészségének megóvására is fordítsunk figyelmet, és ha bármilyen tünetet tapasztalunk vagy nem érezzük jól magunkat, ne induljunk útnak, hiszen a közlekedési eszközökön könnyen megfertőzhetjük útitársainkat.

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: 2022. 05. 04.