Utasbiztosítás bel- és külföldre
Utasbiztosítás bel- és külföldre
Kössön akár aznapi induláshoz is!

Hasonlítsa össze több biztosító ajánlatait egyszerűen, pár perc alatt!

Díjszámítás
Biztosítók az oldalon
Allianz Hungária Biztosító Zrt.
Colonnade Insurance S.A. Magyarországi Fióktelepe
Generali Biztosító Zrt.
Genertel Biztosító Zrt.
Groupama Biztosító Zrt.
K&H Biztosító Zrt.
KÖBE Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesület
Mapfre Asistencia S.A. Magyarországi Fióktelepe
AWP P&C S.A. Magyarországi Fióktelepe (Mondial Assistance)
Magyar Posta Biztosító Zrt.
SIGNAL IDUNA Biztosító Zrt.
UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt..
UNIQA Biztosító Zrt.
Wáberer Hungária Biztosító Zrt.
Cherrisk by UNIQA
Alfa Vienna Insurance Group Biztosító Zrt.

Mit kell tudni az utasbiztosítás díjfizetéséről?

Az online biztosításkötés rengeteg szempontból megkönnyíti az életünket: nem kell időt és energiát áldoznunk a személyes ügyintézésre, elkerülhetjük a sorban állást, és otthonunk kényelméből köthetünk akár teljes mértékben papírmentes szerződéseket. Mindezek mellett a fizetés is rendkívül egyszerű, ám az egyes biztosítások esetében ez eltérő módon működik. Utasbiztosítást például minden utazás előtt érdemes kötnünk – kivéve, ha éves bérletet vásárolunk –, és minden ilyen alkalommal egy összegben, előre kell kifizetnünk a biztosítási díjat. Nézzük, hogyan fizethetjük ki utasbiztosításunkat a Biztosítás.hu-n!

Utasbiztosítás kalkulátor

Utasbiztosítási ajánlatok, akár már aznapi induláshoz!

Díjszámítás »

Mitől függ, hogy mennyibe kerül az utasbiztosítás?

Mielőtt sorra vennénk, mi mindentől függ az utasbiztosítás díja, fontos tisztázni, hogy az utasbiztosításért napidíjat kell fizetnünk. Ezt a napidíjat azonban számtalan tényező alakíthatja: az úti cél, a tervezett programok, a választható kiegészítő szolgáltatások, és az is, hogy milyen szintű csomagot választunk. Nagyon fontos, hogy ne spóroljunk az utasbiztosítás díján, ugyanis az alacsonyabb szintű csomagokhoz értelemszerűen alacsonyabb kártérítési összegek is tartoznak. Tehát kevesebb kártérítést kaphatunk egy külföldi káreseményre egy alapszintű csomaggal, mintha az optimális vagy az exkluzív lehetőségek közül választanánk. Az ajánlati oldalon a „Szolgáltatás színvonala” lehetőségnél megnézhetjük, hogyan változnak a kártérítési limitek és a biztosítási díjak a csomagok szintjének megváltoztatásával.

Hogyan fizethetjük ki az utasbiztosítás díját?

Ha online vásárolunk valamit, az utánvétes fizetés mellett általában bankkártyával, vagy pedig banki átutalással fizethetünk. Ez hasonlóképpen működik online biztosításkötésnél is, annyi különbséggel, hogy a Biztosítás.hu-n megkötött utasbiztosítás díját kétféleképpen egyenlíthetjük ki: bankkártyával vagy átutalással. A bankkártyás fizetést akár már rögtön a biztosításkötés után el is indíthatjuk, és a Barion rendszerén keresztül fizethetünk, tehát a bankkártyaadatainkat a Biztosítás.hu részére nem kell megadnunk. Ehhez csupán egy dombornyomott, vagy egyéb, internetes fizetésre használható bankkártyára van szükségünk. Akárcsak a bankkártyás fizetést, az átutalást is kezdeményezhetjük később, a személyes menüből – az utaláshoz szükséges adatokat bármikor megtaláljuk az utasbiztosításunk részleteinél.

Mikor kapjuk meg a biztosítási kötvényt?

Azért nem érdemes késlekedni az utasbiztosítási díj kifizetésével, mert csak ezután fogjuk megkapni a biztosítási kötvényt, amivel kár esetén igazolhatjuk, hogy van érvényes biztosításunk. Tehát hiába választjuk ki a nekünk megfelelő ajánlatot, ha nem rendezzük a biztosítási díjat, ugyanis csak a díjfizetés elkönyvelését követően lép érvénybe a biztosítási szerződés. Ez kiemelten fontos abban az esetben, ha későn jut eszünkbe a biztosításkötés, és aznapi indulásra kötnénk: ilyenkor amint tudjuk, fizessük be a biztosítási díjat bankkártyával, hogy a lehető leghamarabb érvénybe lépjen a biztosításunk, és ne maradjunk megfelelő védelem nélkül az utazás napján sem. Azt is érdemes tudni, hogy csak akkor köthetünk biztosítást, ha Magyarországon tartózkodunk a biztosításkötés és a díjfizetés időpontjában. Fontos továbbá megjegyezni, hogy amennyiben átutalással fizetünk, a biztosítási díjnak az indulás előtti napon legkésőbb 15 óráig be kell érkeznie ahhoz, hogy másnap érvényes biztosítással utazhassunk. A biztosítási kötvényt e-mailben is megkapjuk, de a személyes menüből az utazás végéig bármikor letölthetjük, vagy akár ki is nyomtathatjuk.

Mi történik az utasbiztosítással, ha mégsem utaznánk el?

Jó tudni, hogy egészen az utazás időpontjáig van lehetőségünk megszüntetni az utasbiztosítási szerződést, amit a személyes menüben, az utasbiztosítási szerződésünk részleteinél tehetünk meg. Ilyenkor a már befizetett biztosítási díjat természetesen visszakapjuk a megadott bankszámlaszámra, így az utasbiztosítás miatt nem kell aggódnunk, ha esetleg valamilyen oknál fogva idő előtt lemondjuk az utazást. Ehhez hasonlóan akkor sem bukjuk el az utasbiztosítás díját, ha változik az utazás időpontja vagy az utazók személye, ugyanis a „Szerződéssel kapcsolatos változásbejelentés” gombra kattintva az utasbiztosítás lehetőségnél a kockázatviselés kezdete – tehát az utazás időpontja – előtt módosíthatjuk a biztosítási szerződést.

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: 2022. 07. 08.