Utasbiztosítás bel- és külföldre
Utasbiztosítás bel- és külföldre
Kössön akár aznapi induláshoz is!

Hasonlítsa össze több biztosító ajánlatait egyszerűen, pár perc alatt!

Díjszámítás
Biztosítók az oldalon
Allianz Hungária Biztosító Zrt.
Colonnade Insurance S.A. Magyarországi Fióktelepe
Generali Biztosító Zrt.
Genertel Biztosító Zrt.
Groupama Biztosító Zrt.
K&H Biztosító Zrt.
KÖBE Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesület
Mapfre Asistencia S.A. Magyarországi Fióktelepe
AWP P&C S.A. Magyarországi Fióktelepe (Mondial Assistance)
Magyar Posta Biztosító Zrt.
SIGNAL IDUNA Biztosító Zrt.
UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt..
UNIQA Biztosító Zrt.
Gránit biztosító
Cherrisk by UNIQA
Alfa Vienna Insurance Group Biztosító Zrt.

Síbiztosítás online - a téli sportok szerelmeseinek

Külföldi utazás előtt feltétlenül ajánlott utasbiztosítást kötni, azonban más kockázata van egy tengerparti nyaralásnak vagy városnéző túrának, és egy sportolással egybekötött kiruccanásnak. Síelés vagy snowboardozás közben még a tapasztaltabbakkal is előfordulhatnak balesetek, ezért rendkívül fontos a megfelelő biztosítási védelem. Kössön síbiztosítást online a Biztosítás.hu-n, akár aznapi indulásra – mutatjuk, mit érdemes tudni erről!

Igazítsuk az úti célhoz a síbiztosítást!

Felmerülhet a kérdés, hogy miért nem elegendő csak utasbiztosítást kötni abban az esetben is, ha síelni megyünk. Amennyiben egy átlagos nyaralásra készülünk, úgy egy alap utasbiztosítási csomag megfelelő megoldás, azonban, ha sítúrát, snowboardozást, vagy egyéb sporttevékenységet tervezünk, akkor érdemes ennek megfelelő biztosítást választani. Ilyenkor ugyanis a legnagyobb kockázat a sportolásból adódó sérülés, tehát célszerű erre bebiztosítani magunkat. Az alap utasbiztosítással ellentétben a síbiztosítási csomagok tartalmazhatnak sípályáról történő – akár helikopteres – mentést, biztosíthatnak kártérítést síbérletre vagy meghiúsult sítanfolyamra is, és sporttal összefüggő balesetek bekövetkeztekor sem kell aggódnunk. Jól látható tehát, hogy síelés vagy snowboardozás esetére a síbiztosítás nyújthat megfelelő védelmet.

Utasbiztosítás kalkulátor

Utasbiztosítási ajánlatok, akár már aznapi induláshoz!

Díjszámítás »

Így köthetünk síbiztosítást online

A Biztosítás.hu online utasbiztosítási kalkulátorával lehetőségünk van csak a síbiztosítási ajánlatokat megtekinteni, a kalkuláció elején a „Síelés és snowboard” opció kiválasztásával. Néhány adat megadásával eljuthatunk a biztosítói ajánlatokhoz, ahol tovább szűkíthetjük a találatok listáját attól függően, hogy milyen kockázatoktól tartunk leginkább. Így lehetőségünk van egyszerre biztosítani például értéktárgyainkat, sportfelszerelésünket, és saját magunkat bármilyen, sporttal összefüggő sérülés esetére. Akkor sem kell aggódnunk, ha esetleg túl későn jut eszünkbe utasbiztosítást kötni: akár aznapi indulásra is köthetünk szerződést. Az extrém sportokra vonatkozó biztosítás napi díja egy kicsit magasabb, mint az átlagos utasbiztosítási díj, ám kockázatos enélkül útnak indulni, ezért mindenképp számoljunk ezzel az utazás költségvetésének tervezésénél!

Az ajánlatok összehasonlítása egyszerűen

Nem biztos, hogy minden esetben egyértelmű, hogy melyik biztosítási ajánlat lenne számunkra a legmegfelelőbb. Ilyenkor hatalmas segítség lehet, hogy a Biztosítás.hu-n lehetőségünk van összehasonlítani a különböző ajánlatokat – ez sokszor megkönnyíti a döntést. Válasszuk ki azokat az ajánlatokat, amelyeket szeretnénk részletesebben megtekinteni, ezután ezeknél az „összehasonlít” felirat melletti négyzetbe tegyünk pipát, majd kattintsunk az összehasonlít gombra. Ezzel egy új oldalon összevethetjük a kiválasztott biztosítások részleteit, és ennek megfelelően választhatjuk ki az igényeinkhez legközelebb állót.

Mi a helyzet a sportfelszereléssel?

Síeléssel vagy snowboardozással egybekötött utazáskor a poggyászbiztosítás rendkívül fontos, hiszen a sportfelszerelés bármikor megsérülhet, pótlása pedig igen költséges lehet. Ha a „Síelés és snowboard” opciót választjuk, olyan ajánlatokat fogunk látni, amelyek magukban foglalják a sportfelszerelés védelmét is, így emiatt nem kell aggódnunk. Biztosításkötés előtt mindenképp érdemes tájékozódni a lehetőségeinkről, és az utazásnak megfelelő biztosítást választani, így nem csak saját magunkat, de értéktárgyainkat is biztonságban tudhatjuk.

Nem csak síelésnél fontos a megfelelő biztosítás!

Az alap utasbiztosítási csomagok a nagyobb rizikóval járó sporttevékenységekre általában nem nyújtanak fedezetet: a síelésen és snowboardozáson kívül a hegymászás, búvárkodás, siklóernyőzés vagy akár a kerékpározás is ide tartozhat. Utazás előtt ajánlott utánajárni annak, hogy a biztosítók mely sportokat minősítik veszélyesnek, mert ilyenkor az úti célnak megfelelő biztosítással kell gondoskodnunk a teljes körű védelemről.

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: 2022. 05. 04.