Utasbiztosítás bel- és külföldre
Utasbiztosítás bel- és külföldre
Kössön akár aznapi induláshoz is!

Hasonlítsa össze több biztosító ajánlatait egyszerűen, pár perc alatt!

Díjszámítás
Biztosítók az oldalon
Allianz Hungária Biztosító Zrt.
Colonnade Insurance S.A. Magyarországi Fióktelepe
Generali Biztosító Zrt.
Genertel Biztosító Zrt.
Groupama Biztosító Zrt.
K&H Biztosító Zrt.
KÖBE Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesület
Mapfre Asistencia S.A. Magyarországi Fióktelepe
AWP P&C S.A. Magyarországi Fióktelepe (Mondial Assistance)
Magyar Posta Biztosító Zrt.
SIGNAL IDUNA Biztosító Zrt.
UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt..
UNIQA Biztosító Zrt.
Gránit biztosító
Cherrisk by UNIQA
Alfa Vienna Insurance Group Biztosító Zrt.

Motoros Utasbiztosítás

A speciálisan motorosoknak szóló utasbiztosítás ritka madár a biztosítói palettán. Annak ellenére így van ez, hogy évről évre egyre többen indulnak kora nyártól kezdődően hosszabb-rövidebb túrákra, csoportosan vagy egyénileg. Bár az ilyen utakon a motorosok hagyományosan segítik egymást (közöttük sokkal nagyobb az összetartó erő, mint az autósok között), számos olyan esemény érheti a motorral utazókat, melyhez az utasbiztosítás nélkülözhetetlen. Motoros biztosítás hiányában eddig azok az utasbiztosítások jöhettek szóba, melyek "nyomokban" azért tartalmazták azokat a kockázatokat, melyeknek a motorral utazók különösen ki voltak téve.

Utasbiztosítás kalkulátor

Utasbiztosítási ajánlatok, akár már aznapi induláshoz!

Díjszámítás »

Egy jó motoros utasbiztosításnak a következőket kell tartalmaznia

Először is szerencsés, ha a fedezet Magyarországra is kiterjed, ugyanis a külföldi túrák esetében először el kell jutnunk az országhatárig és jó, ha addig is van biztosításunk. Ezt a szempontot követi, az un. hagyományosnak mondott fedezeti kör, úgymint betegség, baleset, orvosi mentés és ápolás költségei, stb., mely egyébként ma már minden korszerű biztosítás része és egyaránt vonatkozik az autóval, illetve a motorral utazókra. Ezt követően jönnek a legtöbbször hiányzó, speciális segítséget nyújtó fedezetek, úgymint: motoros poggyászbiztosítás, mely lezárt motoros dobozból (és persze sátorból) történő lopásra is térít, továbbá a motoros felszerelések, ruha, sisak, cipő balesetkori sérüléseinek biztosítása beleértve mindezek baleset utáni eltűnését is. (Sajnos gyakori probléma, hogy a szerencsétlenül járt motoros széttört dobozából elvesznek az értékesebb tárgyak, amire szintén jó ha kiterjed az utasbiztosításunk.)

Végül, de nem utolsó sorban a motoros asszisztencia biztosítás, mely tulajdonképpen megegyezik az utasbiztosításokban található autó-asszisztencia biztosítással, csak éppen nincs kizárva belőle motorunk meghibásodása, szervizbe szállítása, hazautazás, stb. ami igencsak jól jön a motorosoknak, ha arra gondolunk, hogy egy egyszerű defekt már tréleres szállítást tesz szükségessé a motor esetében. A magukra valamit is adó motoros utasbiztosítások a fentieken túl még az extrém időjárási viszonyok miatti kényszerből meghosszabbodó kint tartózkodás költségeit is átvállalják (ha mondjuk hegyi túránkon, váratlanul leesne a hó.)

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: 2022. 05. 04.