Utasbiztosítás bel- és külföldre
Utasbiztosítás bel- és külföldre
Kössön akár aznapi induláshoz is!

Hasonlítsa össze több biztosító ajánlatait egyszerűen, pár perc alatt!

Díjszámítás
Biztosítók az oldalon
Allianz Hungária Biztosító Zrt.
Colonnade Insurance S.A. Magyarországi Fióktelepe
Generali Biztosító Zrt.
Genertel Biztosító Zrt.
Groupama Biztosító Zrt.
K&H Biztosító Zrt.
KÖBE Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesület
Mapfre Asistencia S.A. Magyarországi Fióktelepe
AWP P&C S.A. Magyarországi Fióktelepe (Mondial Assistance)
Magyar Posta Biztosító Zrt.
SIGNAL IDUNA Biztosító Zrt.
UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt..
UNIQA Biztosító Zrt.
Wáberer Hungária Biztosító Zrt.
Cherrisk by UNIQA
Alfa Vienna Insurance Group Biztosító Zrt.

Extrém sport biztosítás – sportoljon biztonságban!

Egy külföldi utazás szervezésének elengedhetetlen része az utasbiztosítás megkötése, ám nem mindegy, milyen biztosítást kötünk: mindig az úti célnak és a programoknak megfelelőt kell választanunk. Más védelemre van szükségünk, ha a tengerparton pihennénk, és más kockázata van egy extrém sporttal egybekötött kirándulásnak. Vajon mennyibe kerül az extrém sport biztosítás, és hogyan köthető? Cikkünkben megmutatjuk!

Extrém sport biztosítás – így köthetünk egyszerűen

A Biztosítás.hu utasbiztosítás kalkulátorában első lépésként a „Sport” utazási célt kell kiválasztanunk, majd miután megadjuk az utazásra és az utazókra vonatkozó szükséges adatokat, láthatjuk a biztosítók ajánlatait. Kifejezetten hasznos ebben az esetben, hogy több ajánlatot hasonlíthatunk össze, ugyanis a legtöbb utasbiztosítás sajnos nem terjed ki az extrém sportokra. Ha extrém sport utasbiztosítást kötnénk, figyelmesen olvassuk át a terméktájékoztatókat – ezekből tájékozódhatunk arról, hogy pontosan milyen esetekben kaphatunk kártérítést. Nézzük meg a kizárásokat (Mire nem terjed ki a biztosítás?), és ha a biztosító itt feltünteti az extrém sportokat, válasszunk másik ajánlatot. Bizonyos biztosításoknál csak kiegészítőként, külön díj ellenében köthetünk extrém sport biztosítást. Fontos tudni, hogy a két legnépszerűbb téli sportra – síelés és snowboard – külön köthetünk biztosítást, ilyenkor nem a „Sport” utazási célt, hanem a „Síelés és snowboard” opciót kell választanunk a kalkuláció elején.

Utasbiztosítás kalkulátor

Utasbiztosítási ajánlatok, akár már aznapi induláshoz!

Díjszámítás »

Miért fontos a tervezett programoknak megfelelő utasbiztosítás?

Amikor városnézést vagy tengerparti nyaralást tervezünk, az utazás kevésbé kockázatos, mint abban az esetben, ha sportolni is szeretnénk. Ha ilyenkor nem kifejezetten sportolás céljára kötünk utasbiztosítást, nem kapunk kártérítést extrém sport közben ért sérülés esetén – a külföldi kórházi kezelés nagyon sokba kerülhet, amit a megfelelő biztosítás hiányában nekünk kell kifizetnünk. Erre nemcsak akkor kerülhet sor, ha saját hibánkból balesetet szenvedünk, hanem akkor is, ha egy másik sportoló véletlenül nekünk okoz sérülést: ezt elkerülni nem feltétlenül tudjuk, gyakorlott sportolóként is csak utasbiztosítással tudunk rá felkészülni. Ezen kívül azt sem szabad elfelejteni, hogy bizonyos sportok speciális felszerelést igényelnek, amelyek bármikor megsérülhetnek, esetleg elveszhetnek az utazás során. A sport célú utasbiztosítások a sportfelszerelésre is kiterjedhetnek, ami azért nagyon hasznos, mert a felszerelés ára igen magas lehet, de ha van biztosításunk, nem maradunk magunkra a sérült vagy elveszett sporteszköz pótlásában. Ha extrém sportolás közben balesetet szenvedünk, előfordulhat, hogy speciális – például helikopteres – mentésre van szükség, amelynek költségei szintén minket terhelnek, így erre is csak utasbiztosítással készülhetünk fel hatékonyan. Jó hír, hogy az utazás módjához is igazíthatjuk utasbiztosításunkat, így igénybe vehetünk gépjármű assistance szolgáltatást, ha autóval utazunk, és – meghatározott feltételek mellett – kártérítést kaphatunk például poggyászkésés esetében, ha repülővel indulunk útnak. Nem szívesen gondolunk arra, hogy az utazás során baj történhet, de a váratlan helyzetekre is fel kell készülnünk, kiváltképp akkor, ha a tervezett programok között valamilyen sport, esetleg extrém sport is szerepel.

Mennyibe kerül az extrém sport utasbiztosítás?

Ha sportolás célú utasbiztosítást kötnénk, arra kell számítanunk, hogy valamivel magasabb biztosítási díjakat fogunk látni, mint abban az esetben, ha a városnézést választjuk utazási célnak. Ennek az az oka, hogy ezek a biztosítások speciális kockázatokra és gyakran sportfelszerelésre is fedezetet nyújtanak, szemben az általános utasbiztosítással. Az extrém sport biztosítás néhány ezer forinttal kerül többe egy városnézés céljára kötött utasbiztosításnál – figyelembe véve a sportolás lehetséges kockázatait, ez igen alacsony összeg ahhoz képest, amennyit fizetnünk kellene, ha külföldön bajunk esne. Extrém sportolás közben elég egy rossz mozdulat, és még a rutinosabbakkal is történhetnek váratlan balestek, ezért nem érdemes spórolni az utasbiztosítás költségén.

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: 2022. 05. 04.