Biztosítási hírek

Rendszeresen frissülő biztosítási hírekkel várjuk honlapunk látogatóit. Értesüljön első kézből a fontosabb biztosítás szakmai eseményekről, jogszabályi változásokról, trendekről, érdekességekről!

Tojásfestés, locsolkodás, sonkafőzés – csak néhány azok közül a szokások közül, amiket jól ismerünk, és minden húsvétkor találkozunk velük. Ha viszont változatosságra vágyunk, és idén külföldön töltenénk a húsvétot, rengeteg programot találunk szerte Európában, és megismerkedhetünk más ünnepi szokásokkal is. Cikkünkben mutatunk 5 európai úti célt, ahol különleges módon kapcsolódhatunk ki a tavaszi ünnep közben.

Tovább

Ahogy közelednek a melegebb hónapok, úgy egyre szívesebben töltjük az időnket az erkélyen vagy a teraszon. Kellemes időben bármikor letelepedhetünk itt egy szórakoztató könyvvel, de a baráti és családi összejövetelek központi helyszíne is lehet a kültéri nappali. Ezúttal a terasz és az erkély dekorálásához adunk tippeket, melyek segítségével elbűvölő és otthonos végeredményt érhetünk el.

Tovább

Az Institute for Economics and Peace kutatóintézet Global Peace Index (GPI) című jelentésében minden évben több szempont alapján rangsorolja a világ legbiztonságosabb és legveszélyesebb országait. Az országok sorrendjének alakulását több tényező is meghatározza, például hogy milyen külső és belső konfliktusok zajlanak, milyen mértékű a militarizáció, és hogy az utazóközönség milyen biztonsági körülményekre számíthat az adott országban. Cikkünkben bemutatjuk a 2022-es lista első 6 helyezettjét.

Tovább

A tökéletes helyszínt keressük a reggeli kávé elfogyasztásához, olvasáshoz, vagy szeretnénk egy nyugodt zugot a lakásban relaxáláshoz? Egy ablakbeülő könnyedén betöltheti ezeket a funkciókat, sőt, kialakításával a teret is hasznosabban használhatjuk ki otthonunkban. Cikkünkben tippeket adunk, amelyek segítségével kényelmes kuckót alakíthatunk ki magunknak. Készítsük be a friss kávét, az olvasnivalót és töltődjünk fel a napfényben!

Tovább

Ha azok közé tartozunk, akik napi szinten használják az autójukat, akkor tisztában vagyunk vele, hogy milyen fontos a kényelem és a biztonság megteremtése a járműben. Számos praktikus autós kiegészítőt találhatunk a piacon, amelyek megkönnyíthetik a mindennapjainkat, ha kéznél vannak a kocsiban. Hoztunk 8 hasznos eszközt, amelyek közül érdemes néhányat beszerezni – nézzük, melyek ezek!

Tovább

Páratlan látnivaló és kevés helyen felbukkanó természeti képződmény – nem csoda, hogy a gejzírek önmagukban is sokakat csábítanak utazásra. Ahhoz azonban, hogy megcsodálhassuk ezeket a természeti kincseket, viszonylag messzire kell utaznunk, és érdemes előre megterveznünk a kirándulás időpontját, hogy biztosan lássunk gejzírkitörést. Cikkünkben olyan úti célokat mutatunk be, ahol egyedülálló látványban és élményben lehet részünk a gejzírek révén. Életre szóló kalandra fel!

Tovább

Egy gyerekszoba egyszerre több funkciót is betölt, hiszen a kisebbek számára ez a játék, a tanulás és a pihenés színtere is egyben, így számos követelménynek meg kell felelnünk, ha a berendezésre kerül a sor: a praktikum mellett a biztonságra is ügyelnünk kell. Mutatunk néhány tippet, amelyek segítségével komfortos környezetet alakíthatunk ki a gyerekek számára, ugyanakkor megvédhetjük őket a balesetektől.

Tovább

Manapság egyre többen vágnak neki egy-egy zarándokútnak önismeretük fejlesztése, határaik megismerése érdekében, vagy a spirituális feltöltődés reményében. Azok, akik teljesítenek egy ilyen túrát, általában életre szóló élményként értékelik a tapasztalatokat, ahol szert tehettek új barátokra, közelebb kerülhettek a természethez és kiléphettek saját komfortzónájukból. Egy biztos: egyszer mindenkinek érdemes kipróbálni ezt az egyedülálló kalandot. Cikkünkben mutatunk néhány útvonalat – kezdődhet a felejthetetlen túra?

Tovább

A hidegebb évszakokban és nyirkosabb időben számos otthonban problémát jelenthet a falak penészedése. Az esztétikai tényező mellett ez az egészségünket tekintve sem előnyös, ezért feltétlenül foglalkoznunk kell a problémával, ha a mi lakásunkban is jelentkezik. Ezzel az igen kellemetlen jelenséggel kihívást jelenthet megküzdeni, de néhány praktika alkalmazásával megelőzhetjük, hogy otthonunkban megjelenjenek a vészjósló foltok. Mutatjuk, hogyan vehetjük fel a harcot a penésszel szemben!

Tovább

A kulináris élvezetek az utazás elmaradhatatlan részei, és ebből a körből természetesen a kávékülönlegességek sem maradhatnak ki. Szerencsére az egyenlítői övezetben rengeteg olyan ország van, ahol kávétermesztéssel foglalkoznak, az ital ízét pedig számos tényező befolyásolhatja, így bárhová utazunk ebben a térségben, más és más ízvilággal ismerkedhetünk meg. Tegyünk egy körutazást a kávé világába – mutatjuk, hol kóstolhatunk igazán különleges kávékat!

Tovább

Holmik szanaszét, dobozok mindenhol, félig szétszerelt bútorok és általános káosz – ismerős a szituáció? Mindegy, hogy túlestünk-e már korábban egy költözésen, vagy ez az első alkalom, hogy áthelyezzük máshová az életterünket, a folyamat mindenkinek rendkívül stresszes lehet. Cikkünkben tippeket adunk a szervezéshez, hogy zökkenőmentes legyen a költözés.

Tovább

Hogyan is lehetne stílusosabban indítani a 2023-as évet, mint egy fantasztikus karneváli forgataggal? A színes jelmezek sokasága, a vidám zene és a jó hangulatú utcai felvonulások színt visznek a téli szürkeségbe – éppen ezért, ha év eleji utazást tervezünk, érdemes olyan úti célt választani, ahol részt vehetünk egy ilyen ünnepségen. Összegyűjtöttünk néhány télűző és tavaszköszöntő karnevált – kezdődjön a fergeteges buli!

Tovább

A konyha teljes körű felújítása nagy ráfordítást igényel mind az anyagiakat tekintve, mind energiabefektetés szempontjából. Egy jól átgondolt és felújított konyha pedig akár évtizedeken keresztül is kiszolgálhat minket – mindezek miatt érthető, ha a lehető legjobban szeretnénk csinálni, hogy végül elégedettek legyünk az eredménnyel. Cikkünkben hoztunk egy kis segédletet – az alábbiakra érdemes odafigyelni, ha konyhafelújítás előtt állunk!

Tovább

A téli sportok szerelmesei bizonyára minden évben izgatottan várják a hidegebb hónapokat, amikor hódolhatnak szenvedélyüknek. A síelés azonban nem csak profiknak való: ezt a sportot életkortól és felkészültségi szinttől függetlenül bárki kipróbálhatja, hiszen a síparadicsomokban általában van lehetőség oktatás igénybevételére. Ahhoz, hogy kezdőként is sikerélményünk legyen, a megfelelő oktatás mellett fontos, hogy olyan síterepet válasszunk, ahol a kevésbé gyakorlottak is bátran kipróbálhatják magukat. Hoztunk 5 sípályát kezdő síelőknek – lécre fel és kezdődjön a téli móka!

Tovább

Egyszer mindenkinek meg kell tapasztalnia azt a bizonyos „télből nyárba” érzést: nincs különlegesebb annál, mint amikor borongós, hűvös, téli időben felszállunk a repülőre, majd az úti célunkon ragyogó napsütés vár minket. Egy trópusi sziget erre a célra mindig tökéletes választás, ám Európán belül is vannak olyan országok, ahol enyhe a tél, így a hidegebb hónapokban sem lesz szükség téli kabátra. Cikkünkben mutatunk 5 úti célt egy tökéletes téli utazáshoz!

Tovább

Egyre többször hallhatunk az okosotthonokról, térnyerésük mára megkérdőjelezhetetlen, nem is véletlenül – ezek az intelligens funkciók lehetőségek tárházát nyitják meg egy otthonban. Ma már nem csak utópia egy olyan lakás, amely nap mint nap értünk és a kényelmünkért dolgozik, hiszen az okosotthonok éppen ezt csinálják. Vajon miért érdemes okosotthont kialakítani és milyen funkciói lehetnek? Cikkünkből kiderül!

Tovább

A letisztult színek és formák térhódítását egyre inkább felváltja a retro berendezési tárgyak használata. Széles körben elterjedtek a régebbi korokból származó stílusok, nem is véletlenül: egy-egy különleges, antik darab igazán fel tudja dobni otthonunk hangulatát. Mindemellett környezetvédelmi szempontból sem rossz választás egy másodkézből beszerzett bútor, amit aztán akár saját ízlésünkre is formázhatunk. Hoztunk 6 olyan retro berendezési tárgyat, ami napjainkban újra divatossá vált – dobjuk fel otthonunkat néhány egyedi darabbal!

Tovább

Nincs mesésebb élmény egy téli kirándulásnál, kiváltképp akkor, ha autóval utazunk át a pompás hófödte tájakon. Ilyenkor azonban különösen elővigyázatosnak kell lennünk, hiszen a téli vezetés egyrészt nagyobb rutint követel, másrészt alaposabb előzetes tervezést is igényel. Ha autóval indulnánk útnak, számos dologra kell odafigyelnünk – cikkünkben megmutatjuk, hogyan lehet biztonságos a téli autózás!

Tovább

Bármikor adódhat olyan helyzet, amikor külföldön taxiba kell szállnunk, vagy csupán a kényelem miatt ezt a közlekedési formát választjuk. Emiatt fontos, hogy tisztában legyünk azzal, hogyan tudunk a lehető legbiztonságosabban taxizni egy idegen országban, ahol esetleg a nyelvet sem beszéljük. Érthető, ha elsőre sok kérdés merül fel bennünk a témával kapcsolatban, de ez a folyamat nem olyan bonyolult, mint gondolnánk. Cikkünkben összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat a biztonságos külföldi taxizásról!

Tovább

Nincs is annál izgalmasabb, mint amikor otthonunk berendezését tervezgetjük – ebbe a folyamatba az egyes helyiségek megvilágításának kérdése is beletartozik, amire kiemelt figyelmet kell fordítanunk. A szobák mesterséges megvilágítása is meghatározza az adott beltér hangulatát, ezért nem árt, ha a helyiségek funkciójának megfelelően választjuk meg a lámpákat, mindamellett, hogy a praktikumra és a biztonságra is odafigyelünk. Jól látható tehát, hogy ez egy igazán összetett feladat, ezért hoztunk egy kis segítséget: mutatunk néhány szempontot, amit érdemes figyelembe venni otthonunk világításának tervezése során!

Tovább
Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: 2022. 05. 03.