Külföldi utazás gyerekekkel: 5 izgalmas programlehetőség

Nincs is annál jobb, mint amikor az egész család útnak indul egy közös külföldi kalandozásra. Ilyenkor azonban össze kell hangolnunk a kicsik és a nagyok igényeit, hogy olyan programokon vehessünk részt, amelyek mindenki számára élvezetesek lesznek. Mutatunk 5 izgalmas programot, amit bármelyik család beépíthet egy külföldi utazásba. Induljon a pihenés, családi kalandra fel!

Tematikus parkok, Rimini-Ravenna-Riccione

Szinte végeláthatatlan a látnivalók sora Észak-Olaszországban, és itt amiatt sem kell aggódnunk, hogy nem találunk olyan kikapcsolódási lehetőséget, ami a gyerekek számára is élvezetes lesz. A keleti parton, a Riccione városában található Oltremare tematikus parkban a tengeri élővilággal ismerkedhetünk meg: krokodilokat, delfineket, cápákat és teknősöket is megcsodálhatunk ebben a létesítményben. Ha itt járunk, és kíváncsiak vagyunk, hogy milyen farkasszemet nézni egy cápával – persze csak képletesen –, akkor ne hagyjuk ki a 3D Imax mozit sem. Emellett betérhetünk a Cattolica Akváriumba is, amelynek épülete a ravennai építészeti örökség fontos részét képezi, és ahol a tengeri állatok mellett hüllőkkel is találkozhatunk. Továbbá a térség híres a szórakoztató központjairól: a már említettek mellett a közelben található az Italia in Miniatura Park is, ahol az olasz történelmi nevezetességek kicsinyített másolatát fedezhetjük fel.

Utasbiztosítás kalkulátor

Utasbiztosítási ajánlatok, akár már aznapi induláshoz!

Díjszámítás »

Disneyland, Párizs

Minden gyerek álma, hogy találkozzon kedvenc mesehőseivel – erre nincs is tökéletesebb helyszín, mint Disneyland. A mindig népszerű mesék szereplőinek otthona felejthetetlen élményt nyújt az év összes napján, a párizsi Disneyland azonban a leglátogatottabb vidámpark Európában, ezért indulás előtt érdemes megterveznünk, hogy mit nézünk meg a parkban. A létesítmény weboldalán nézzünk utána, hogy a különböző játékokra milyen feltételekkel ülhetnek fel a gyerekek, ugyanis számos esetben magasságkorlátozás van érvényben, ráadásul így megúszhatjuk a felesleges sorban állást is. Ha elkerülnénk a legnagyobb tömeget, akkor hétköznap látogassunk el a parkba, és érdemes már nyitás előtt megérkezni a helyszínre. Disneyland mellett található a Walt Disney Studios Park, ami a stúdió filmjeire és rajzfilmjeire helyezi a hangsúlyt, valamint bepillantást enged a filmkészítés világába. Ez a park jobb választás, ha nagyobb gyerekekkel utazunk, illetve talán a felnőttek számára is érdekesebb lehet.

Londoni városnézés

A brit főváros kitűnő úti cél, ha gyerekekkel utazunk külföldre, ugyanis végeláthatatlan mennyiségű családi szórakozási lehetőséget tartogat számunkra. South Bank kerületében például a London Eye tetejéről csodálhatjuk meg az egész várost, de ha a kisebbeknek kedveznénk, a Sea Life London Aquarium pingvinrészlege és a cápaalagút biztosan lehengerli őket, akárcsak a Shrek’s Adventure élménypark, ami a népszerű rajzfilm témája köré épült. Továbbá a Természettudományi Múzeum is a gyerekek egyik kedvence, ahol a központi csarnokban egy kék bálna csontváza lóg a mennyezetről, és a Dinoszaurusz Galéria is felejthetetlen látvánnyal fogad minket. Végül ne feledjük a Londontól 35 kilométerre fekvő Harry Potter Filmstúdiót sem – ez ideálisabb választás lehet a nagyobb gyerekek számára –, ami a filmforgatások helyszínét adta, és ahol lehetőségünk van felfedezni az ikonikus Nagytermet, a Tiltott Rengeteget, valamint számos, a filmekből jól ismert varázshelyszínt.

Legoland, Dánia

Senkinek sem kell bemutatni a dániai Legolandet, ami 1968-ban nyitotta meg kapuit. Budapestről közvetlen repülőjárattal is eljuthatunk Billundba, ahol a Lego fellegvárában számos tematikus részt találunk a park területén, ilyen például a Lego City, a Duplo vagy épp a Ninjago és Miniland. Legolandtől mindössze pár száz méterre szállást is foglalhatunk az itt található hotelben, ami kívülről egy hatalmas, Legóból épült kastélyt ábrázol, bent pedig szintén különböző tematikák uralják a szobákat. Megpihenhetünk egy hercegnői lakosztályban, egy sárkánylovag komor nappalijában vagy akár egy varázsló bámulatos csillagvizsgálójában is.

Szafari, Afrika

Ha van szerencsénk eljutni egy olyan egzotikus országba, ahol akad lehetőség részt venni egy szafarilátogatáson, maradandó emlékekkel térhetünk haza. A hozzánk talán legközelebb eső úti cél, ahol találhatunk szafariprogramot, az egyiptomi Hurghada, de Afrika más tájain, például Kenyában, Tanzániában és Namíbiában is természetes környezetben figyelhetjük meg az övezet kivételes állatvilágát. A szafarilátogatás általában szervezett keretek között történik, és leggyakrabban terepjáróval visznek minket a vadonba.

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: 2023. 04. 06.