Biztosítási hírek

Rendszeresen frissülő biztosítási hírekkel várjuk honlapunk látogatóit. Értesüljön első kézből a fontosabb biztosítás szakmai eseményekről, jogszabályi változásokról, trendekről, érdekességekről!

A lakberendezés szempontjából elengedhetetlen, hogy kiemelt figyelmet fordítsunk az egyes helyiségek színeinek megválasztására. Amellett, hogy esztétikailag hatalmasat dob az összképen egy harmonikus színkombináció, a szoba hangulatát és ezáltal saját közérzetünket is meghatározhatja a színválasztás. Érthető, ha más és más hangulatot szeretnénk teremteni a nappaliban, a hálószobában vagy a dolgozószobában, hiszen minden helyiségnek megvan a maga funkciója. Mutatjuk, mi mindent érdemes figyelembe venni a színválasztásnál!

Tovább

Sokan hagyják őszre a nyaralást, hiszen így utószezoni árakkal, kevésbé zsúfolt üdülőhelyekkel és némileg kellemesebb időjárással számolhatnak. Ha azonban a vízpart és a fürdőzés a legfontosabb számunkra, nem mindegy, hogy merre indulunk el ebben az időszakban: olyan úti célt kell választanunk, ahol a víz ősszel is alkalmas a csobbanásra. Hoztunk négy külföldi és egy hazai lehetőséget egy felejthetetlen őszindító élményhez – vízparti kikapcsolódásra felkészülni!

Tovább

Bárhova is utazunk életünk során, egy biztos: minden alkalommal gazdagabban fogunk hazatérni. Legyen szó kultúráról, gasztronómiáról vagy történelemről, minden szempontból új élményekkel gazdagodhatunk egy-egy utazáson. Egyes városokban szinte olyan érzésünk lehet, mintha nem is a jelenben járnánk, hanem visszarepültünk volna egy múlt kor világába. Ez olyannyira újszerű és üdítő tapasztalat, hogy már csak ezért is érdemes elutazni – nézzük, hova menjünk, ha időutazásra vágyunk!

Tovább

Nagyon izgalmas időszak az utazás előtti készülődés, ám a szervezési feladatok sokszor fejtörést okozhatnak. Megkönnyíthetjük azonban a saját dolgunkat, ha felkészülten vágunk neki, és pontosan tudjuk, mire figyeljünk a szervezés egyes lépéseiben. A repülőjegy megvásárlása tipikusan egy olyan folyamat, ami kezdő utazók számára elsőre bonyolultnak tűnhet, ezért hoztunk egy ismertetőt, hogy gördülékenyen menjen a jegyvásárlás. Cikkünkben lépésről lépésre megmutatjuk a repülőjegy-vásárlás menetét – nézzük, mi mindenre kell figyelnünk a foglalás során!

Tovább

Bizonyára mindannyiunkban van egy titkos vágy a kincskeresésre, hiszen nincs is izgalmasabb érzés annál, mint amikor hosszas kutakodást követően végül megtaláljuk a hőn áhított kincset. Az élményt pedig csak fokozza, ha mindeközben új helyeket fedezhetünk fel, kirándulhatunk a friss levegőn és egyedülálló természeti kincsekkel ismerkedhetünk meg. Ha a természetjárást és a kincskeresést ötvöznénk, akkor a geocachinget nekünk találták ki. Nézzük, mi mindent érdemes tudni erről, és hogyan válhatunk mi is kincskeresővé! Kalandra fel!

Tovább

A gyönyörű tengerpartok mellett Horvátország várak tekintetében sem utolsó, ezért érdemes a nyaralás során egy-egy várat vagy kastélyt is felkeresni, hogy megfűszerezzük a pihenést egy kis történelmi kitekintéssel. Ezekben a fantasztikus, régi épületekben azt érezhetjük, hogy visszarepültünk az időben, ráadásul a tengerparti fürdőzések közben üde kitérő lehet egy várlátogatás. Cikkünkben mutatunk néhány lélegzetelállító várat és kastélyt az idei horvátországi nyaralásra!

Tovább

Egyfajta szabadságot ad, ha autóval indulunk útnak: sokkal több érdekességet láthatunk, mint a repülőből, ott állunk meg, ahol szeretnénk, és nem utolsósorban az úti célunkon is több helyre eljuthatunk. A nyaralás helyszínének kiválasztása azonban sokszor fejtörést okoz, hiszen a tervezett programokat, a látnivalókat és az utazás módját is figyelembe kell venni. Cikkünkben mutatunk 4 kiváló úti célt, ha autóval vágnánk neki a nyaralásnak, és egy tippet is adunk a biztonságos autózáshoz. Öveket becsatolni, induljon az utazás!

Tovább

Igazán figyelemre méltók az állatkertek és rezervátumok veszélyeztetett állatok megóvása érdekében tett törekvései. Rengeteg állatkertben ismerkedhetünk meg olyan állatfajokkal is, amelyek a vadonban már sajnos nagyon alacsony számban találhatók meg, viszont az állatkertek biztonságos közege menedéket ad számukra. Bármerre is utazunk, érdemes a tervezett programok közé felvenni az állatkert-látogatást is, ugyanis fantasztikus állatkertek várnak minket Európa-szerte. Vajon hol találkozhatunk különleges állatokkal? Mutatjuk!

Tovább

A horvát konyha különlegessége, hogy szinte mindegyik környező ország ízvilága megtalálható a fogásokban, így az egyes régiókra más és más ételek jellemzőek. A magyar határhoz közel például az itthon is ismerős ízekkel találkozhatunk, a tengerparton a mediterrán fogások dominálnak, az ország középső részein pedig a török konyha jellegzetességei mutatkoznak meg. Horvátország ezeket a sokszínű fogásokat saját ízlésére formálta – nézzük, milyen ételeket érdemes megkóstolni, ha erre járunk!

Tovább

Mi lehet tökéletesebb program idei nyaralásunk során egy csúszdapark meglátogatásánál? Egy horvátországi nyaralás általában a vízi kalandokról szól: ha a tengerparti ejtőzés mellett egy kis adrenalinra is vágyunk, készüljünk fel a fergeteges élményekre, és irány egy aquapark! Szerencsére Horvátország nem szűkölködik a vízi vidámparkokban, így bármelyik részére is utazunk, biztosan találunk egyet a közelben. Csobbanásra felkészülni!

Tovább

A padlástér beépítése tökéletes megoldás lehet, ha hozzáépítés nélkül extra területet szeretnénk nyerni az otthonunkban, és néhány új helyiséggel egészítenénk ki a házat. Mindig izgalmas kihívás egy felújítási projektbe belevágni, de az álmodozás közben is észben kell tartanunk néhány fontos szempontot, és fontos, hogy tisztában legyünk a szükséges teendőkkel. A tetőtér-beépítés szabályai nem feltétlenül egyszerűek, ám könnyebb a dolgunk, ha világosak a lépések – ehhez hoztunk egy kis segítséget!

Tovább

Egy fesztivál mindig fantasztikus élmény – ez kiváltképp igaz akkor, ha egy külföldi eseményt látogatunk meg. A kedvenc előadóink testközelből, a nyitottság és a szabadság érzése, valamint a végeláthatatlan szórakozási lehetőségek mind-mind arra adnak okot, hogy egyszer részt vegyünk egy ilyen eseményen. Nem árt azonban, ha a gondtalan pillanatokért odafigyelünk a biztonságra is, ezért hoztunk néhány tippet annak érdekében, hogy a fesztiválozás felhőtlenül teljen – kezdődhet az életre szóló kaland?

Tovább

Több mód van arra, hogy spóroljunk nyaralás közben: mindamellett, hogy megtaláljuk a lehető legkedvezőbb árú repülőjegyet és előzetesen tájékozódunk a programlehetőségekről, már az úti cél megválasztása is előrebocsátja, hogy nagyjából mennyit fogunk költeni. A turisták által közkedvelt országokban értelemszerűen drágább egy nyaralás, de az aktuális árfolyamok is hatással vannak a kiadásainkra. Mindezek figyelembevételével érdemes kiválasztanunk utazásunk célpontját – mutatunk néhány pénztárcakímélő, ugyanakkor varázslatos úti célt!

Tovább

Ha csak a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár pompájára gondolunk, máris nyilvánvalóvá válik, hogy egy könyvtárlátogatás nemcsak az olvasás szerelmeseinek lehet nagyszerű élmény, hanem bárkinek, aki szereti a mesés épületeket. Európában is találhatunk jó néhány olyan könyvtárat, amelyektől bizonyára eláll a szavunk, így akárhova is utazunk, érdemes utánanézni, hogy van-e lehetőség könyvtárlátogatásra a közelben. Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány ötletet egy-egy felejthetetlen könyvtári élményhez!

Tovább

Mivel Szlovénia nem túl nagy ország, autóval könnyen felfedezhetjük a legszebb részeit akár 4 nap alatt is. Rengeteg program beleférhet egy hosszú hétvégébe: városnézést, túrázást és akár egy kis tengerparti kikapcsolódást is beiktathatunk. Kihívást jelenthet azonban egy hatékony útiterv elkészítése, ezért hoztunk egy kis segítséget: cikkünkben összeszedtük, mi mindent érdemes megnézni Szlovéniában egy hosszú hétvége alatt. Indulhat a felfedezőtúra?

Tovább

Nyaralás során könnyen beleeshetünk abba a hibába, hogy túlköltekezzük magunkat, amit leggyakrabban az előzetes tervezés hiánya és az esetleges meggondolatlanság okozhat. Nem könnyű ilyenkor határt szabni a költekezésnek, de semmiképp sem lehetetlen: egy kis odafigyeléssel sokat spórolhatunk az utazás során. Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány praktikát, amelyek alkalmazásával több pénz maradhat a pénztárcánkban a nyaralás után – nézzük a tippeket!

Tovább

Vannak, akiknek a nyaralás egyenlő az édes semmittevéssel, mások szeretik aktívan eltölteni az utazás pillanatait, és vannak azok, akik mindent kipróbálnának. Bármelyik tábort erősítjük, olasz tengerparti városok sokaságából válogathatunk, ha egy tökéletes nyaralásról álmodunk. Ezek a helyek ugyanis éppoly kiválóak egy városnézéssel egybekötött kulturális feltöltődéshez, mint egy tengerparti ejtőzéshez. Mutatjuk az olasz tengerpart 5 kihagyhatatlan gyöngyszemét!

Tovább

Ahány nemzet, annyi különböző konyha: minden térségnek vannak olyan specialitásai, amelyek mások számára bizarrnak tűnnek, és csak az igazán bátrak vállalják be a kóstolásukat. Gondoljunk csak bele, mennyi olyan hazai fogást tudnánk felsorolni, amitől kikerekedne a külföldiek szeme: a pacallal, a kocsonyával vagy a zúzapörkölttel például könnyen sokkolhatnánk a Magyarországra látogató turistákat. Cikkünkben összegyűjtöttünk 8 furcsa fogást a világ minden tájáról!

Tovább

Hatalmas öröm, amikor egy négylábúval bővül a család, ám ilyenkor értelemszerűen otthonunkat is némileg át kell alakítanunk az új jövevény kényelme és biztonsága érdekében. Menhelyről örökbe fogadott vagy mentett állatok esetében kiemelten fontos, hogy olyan környezetet teremtsünk, ahol igazán otthon érezhetik magukat. Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány gyakorlati tippet az állatbarát otthon kialakításához – nézzük, hogyan tehetjük otthonossá a lakást kedvencünk számára!

Tovább

Az Etna Európa legnagyobb, ma is működő vulkánja, Szicília egyik legjellegzetesebb látványossága. Nem véletlen tehát, hogy hatalmas népszerűségnek örvend a szigetre látogatók körében. Semmihez sem fogható érzés régi krátereken átsétálni, és érezni a vulkán melegét a lábunk alatt. Az Etnát két irányból, Catania és Palermo felől is megközelíthetjük – cikkünkben most az előbbit, a cataniai útvonalat mutatjuk be. Kezdődhet az Etna-túra?

Tovább
Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: 2022. 05. 03.