Biztosítási hírek

Rendszeresen frissülő biztosítási hírekkel várjuk honlapunk látogatóit. Értesüljön első kézből a fontosabb biztosítás szakmai eseményekről, jogszabályi változásokról, trendekről, érdekességekről!

Igazán figyelemre méltók az állatkertek és rezervátumok veszélyeztetett állatok megóvása érdekében tett törekvései. Rengeteg állatkertben ismerkedhetünk meg olyan állatfajokkal is, amelyek a vadonban már sajnos nagyon alacsony számban találhatók meg, viszont az állatkertek biztonságos közege menedéket ad számukra. Bármerre is utazunk, érdemes a tervezett programok közé felvenni az állatkert-látogatást is, ugyanis fantasztikus állatkertek várnak minket Európa-szerte. Vajon hol találkozhatunk különleges állatokkal? Mutatjuk!

Tovább

A horvát konyha különlegessége, hogy szinte mindegyik környező ország ízvilága megtalálható a fogásokban, így az egyes régiókra más és más ételek jellemzőek. A magyar határhoz közel például az itthon is ismerős ízekkel találkozhatunk, a tengerparton a mediterrán fogások dominálnak, az ország középső részein pedig a török konyha jellegzetességei mutatkoznak meg. Horvátország ezeket a sokszínű fogásokat saját ízlésére formálta – nézzük, milyen ételeket érdemes megkóstolni, ha erre járunk!

Tovább

Mi lehet tökéletesebb program idei nyaralásunk során egy csúszdapark meglátogatásánál? Egy horvátországi nyaralás általában a vízi kalandokról szól: ha a tengerparti ejtőzés mellett egy kis adrenalinra is vágyunk, készüljünk fel a fergeteges élményekre, és irány egy aquapark! Szerencsére Horvátország nem szűkölködik a vízi vidámparkokban, így bármelyik részére is utazunk, biztosan találunk egyet a közelben. Csobbanásra felkészülni!

Tovább

A padlástér beépítése tökéletes megoldás lehet, ha hozzáépítés nélkül extra területet szeretnénk nyerni az otthonunkban, és néhány új helyiséggel egészítenénk ki a házat. Mindig izgalmas kihívás egy felújítási projektbe belevágni, de az álmodozás közben is észben kell tartanunk néhány fontos szempontot, és fontos, hogy tisztában legyünk a szükséges teendőkkel. A tetőtér-beépítés szabályai nem feltétlenül egyszerűek, ám könnyebb a dolgunk, ha világosak a lépések – ehhez hoztunk egy kis segítséget!

Tovább

Egy fesztivál mindig fantasztikus élmény – ez kiváltképp igaz akkor, ha egy külföldi eseményt látogatunk meg. A kedvenc előadóink testközelből, a nyitottság és a szabadság érzése, valamint a végeláthatatlan szórakozási lehetőségek mind-mind arra adnak okot, hogy egyszer részt vegyünk egy ilyen eseményen. Nem árt azonban, ha a gondtalan pillanatokért odafigyelünk a biztonságra is, ezért hoztunk néhány tippet annak érdekében, hogy a fesztiválozás felhőtlenül teljen – kezdődhet az életre szóló kaland?

Tovább

Több mód van arra, hogy spóroljunk nyaralás közben: mindamellett, hogy megtaláljuk a lehető legkedvezőbb árú repülőjegyet és előzetesen tájékozódunk a programlehetőségekről, már az úti cél megválasztása is előrebocsátja, hogy nagyjából mennyit fogunk költeni. A turisták által közkedvelt országokban értelemszerűen drágább egy nyaralás, de az aktuális árfolyamok is hatással vannak a kiadásainkra. Mindezek figyelembevételével érdemes kiválasztanunk utazásunk célpontját – mutatunk néhány pénztárcakímélő, ugyanakkor varázslatos úti célt!

Tovább

Ha csak a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár pompájára gondolunk, máris nyilvánvalóvá válik, hogy egy könyvtárlátogatás nemcsak az olvasás szerelmeseinek lehet nagyszerű élmény, hanem bárkinek, aki szereti a mesés épületeket. Európában is találhatunk jó néhány olyan könyvtárat, amelyektől bizonyára eláll a szavunk, így akárhova is utazunk, érdemes utánanézni, hogy van-e lehetőség könyvtárlátogatásra a közelben. Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány ötletet egy-egy felejthetetlen könyvtári élményhez!

Tovább

Mivel Szlovénia nem túl nagy ország, autóval könnyen felfedezhetjük a legszebb részeit akár 4 nap alatt is. Rengeteg program beleférhet egy hosszú hétvégébe: városnézést, túrázást és akár egy kis tengerparti kikapcsolódást is beiktathatunk. Kihívást jelenthet azonban egy hatékony útiterv elkészítése, ezért hoztunk egy kis segítséget: cikkünkben összeszedtük, mi mindent érdemes megnézni Szlovéniában egy hosszú hétvége alatt. Indulhat a felfedezőtúra?

Tovább

Nyaralás során könnyen beleeshetünk abba a hibába, hogy túlköltekezzük magunkat, amit leggyakrabban az előzetes tervezés hiánya és az esetleges meggondolatlanság okozhat. Nem könnyű ilyenkor határt szabni a költekezésnek, de semmiképp sem lehetetlen: egy kis odafigyeléssel sokat spórolhatunk az utazás során. Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány praktikát, amelyek alkalmazásával több pénz maradhat a pénztárcánkban a nyaralás után – nézzük a tippeket!

Tovább

Vannak, akiknek a nyaralás egyenlő az édes semmittevéssel, mások szeretik aktívan eltölteni az utazás pillanatait, és vannak azok, akik mindent kipróbálnának. Bármelyik tábort erősítjük, olasz tengerparti városok sokaságából válogathatunk, ha egy tökéletes nyaralásról álmodunk. Ezek a helyek ugyanis éppoly kiválóak egy városnézéssel egybekötött kulturális feltöltődéshez, mint egy tengerparti ejtőzéshez. Mutatjuk az olasz tengerpart 5 kihagyhatatlan gyöngyszemét!

Tovább

Ahány nemzet, annyi különböző konyha: minden térségnek vannak olyan specialitásai, amelyek mások számára bizarrnak tűnnek, és csak az igazán bátrak vállalják be a kóstolásukat. Gondoljunk csak bele, mennyi olyan hazai fogást tudnánk felsorolni, amitől kikerekedne a külföldiek szeme: a pacallal, a kocsonyával vagy a zúzapörkölttel például könnyen sokkolhatnánk a Magyarországra látogató turistákat. Cikkünkben összegyűjtöttünk 8 furcsa fogást a világ minden tájáról!

Tovább

Hatalmas öröm, amikor egy négylábúval bővül a család, ám ilyenkor értelemszerűen otthonunkat is némileg át kell alakítanunk az új jövevény kényelme és biztonsága érdekében. Menhelyről örökbe fogadott vagy mentett állatok esetében kiemelten fontos, hogy olyan környezetet teremtsünk, ahol igazán otthon érezhetik magukat. Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány gyakorlati tippet az állatbarát otthon kialakításához – nézzük, hogyan tehetjük otthonossá a lakást kedvencünk számára!

Tovább

Az Etna Európa legnagyobb, ma is működő vulkánja, Szicília egyik legjellegzetesebb látványossága. Nem véletlen tehát, hogy hatalmas népszerűségnek örvend a szigetre látogatók körében. Semmihez sem fogható érzés régi krátereken átsétálni, és érezni a vulkán melegét a lábunk alatt. Az Etnát két irányból, Catania és Palermo felől is megközelíthetjük – cikkünkben most az előbbit, a cataniai útvonalat mutatjuk be. Kezdődhet az Etna-túra?

Tovább

Mindenkinek jár egy kis kényeztetés, és ez utazás közben sincs másként: örvendeztessük meg magunkat egy-két finomsággal, bármerre járunk. Az egyes országok jellegzetes desszertjei nemcsak édesszájúaknak kötelezőek, hanem mindenkinek, aki szeretné kulináris élvezetekkel felturbózni a nyaralást. Minden nemzet konyhája más, éppen ezért az édességek ízvilága is eltérő, de egy közös bennük: kár kihagyni a kóstolással járó élményt. Cikkünkben mutatunk 5+1 különleges desszertet – kezdődjenek az édes kalandok!

Tovább

Vannak, akik kifejezetten azért utaznak, hogy nem mindennapi tapasztalatokat szerezzenek: ezt a vágyat minden szempontból kielégíti egy olyan helyszín, ahol az állatok uralkodnak. Meglepő, hogy milyen sok hasonló úti célt lehet felsorolni, köztük kevésbé hívogatókkal is, mint például a brazíliai Kígyó-sziget vagy a Karácsony-sziget a rákvonulás időszakában. Cikkünkben most ezeknél egy kicsit barátságosabb helyszíneket mutatunk be – indulhatnak az állati kalandok?

Tovább

Erdély talán sokakban nosztalgikus élményeket idéz: a hamisítatlan vendégszeretet, a friss, hegyi levegő, egy igazi, erdélyi kürtőskalács… Ha csak belegondolunk, már rögtön elvágyódunk a fenyvesekkel borított tájakra. Itt az idő lefoglalni egy faházikót az erdőben, és bebarangolni a mesés Erdélyt – aki még nem járt ott, annak azért, hogy megismerje, akinek pedig már volt szerencséje felfedezni, annak azért, hogy felelevenítse élményeit. Ehhez hoztunk most néhány programlehetőséget – erdélyi körutazásra fel!

Tovább

Akár egyedül élünk, akár családdal, legyen szó albérletről vagy saját otthonunkról, van néhány dolog, aminek beszerzéséről mindenképp érdemes gondoskodnunk. Van, ami a biztonság szempontjából szükséges, más pedig inkább kényelmünket szolgálja, de egy biztos: ezek a kiegészítők valamilyen szempontból megkönnyítik az életünket. Erről hoztunk most egy listát – nézzük, mi az a 9 dolog, amit érdemes beszereznünk otthonunkba!

Tovább

Nincs annál jobb érzés, mint amikor a gyerekek rácsodálkoznak a világ dolgaira, éppen ezért páratlan élmény velük együtt útnak indulni, és felfedezni a környező országokat. Horvátország gyerekekkel is remek választás, hiszen melyik gyerkőc ne szeretne a tengerben pancsolni egész nap? Nem mindegy azonban, hogy melyik várost választjuk, ugyanis a strandok között nagy különbségek lehetnek. Hoztunk 5 olyan úti célt, ahol kicsik és nagyok is jól szórakozhatnak – utazzunk el gondolatban a horvát tengerpartra!

Tovább

Egy utazás megtervezése első alkalommal bizonyára sokaknak ijesztő feladat lehet, de nincs jobb érzés annál, mint amikor a befektetett munka meghozza a gyümölcsét, összeáll az útiterv, és izgatottan várhatjuk az utazást. Ahhoz, hogy minden zökkenőmentesen történjen a szervezés során, nem árt, ha tisztában vagyunk azzal, mit kell szem előtt tartanunk az egyes fázisokban. Ehhez hoztunk egy kis segédletet – nézzük a stresszmentes utazásszervezés lépéseit!

Tovább

Nem mindig egyszerű úgy berendezni otthonunkat, hogy a végeredmény ne csak szép, de ugyanakkor praktikus is legyen. A legnehezebb dolgunk talán akkor van, ha viszonylag kis terekkel kell gazdálkodnunk, ugyanis ilyenkor minden négyzetcentiméter sokat számít. Éppen ezért mindig jól jönnek olyan tippek, amelyek segítenek, hogy a lehető legtöbbet kihozhassuk a belső terekből anélkül, hogy a végeredmény túlzsúfolt hatást keltene. Ilyen tippeket hoztunk most – nézzük, hogyan rendezzünk be egy kis lakást!

Tovább
Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: 2022. 05. 03.