Kortalan bútorok, amelyek sosem mennek ki a divatból

Egy bútordarab megvásárlása általában nagy befektetés, tehát előzetes tervezést igényel, aminek az is része, hogy mérlegeljük, vajon mennyi ideig fogjuk tudni használni új szerzeményünket. Figyelembe kell vennünk a divatirányzatok változását, a bútor tartósságát és stílusát, illetve gondolnunk kell egy esetleges költözésre is, tehát érdemes olyan darabokat választani, amelyeket más beltérben is el tudunk képzelni. Ehhez hoztunk egy kis segítséget – mutatunk 7 kortalan bútort, amelyek hosszú évekig díszíthetik otthonunkat!

Lakásbiztosítás kalkulátor

Hasonlítsa össze partnereink lakásbiztosítási ajánlatait kalkulátorunkkal!

Díjszámítás »

Egy letisztult gardróbszekrény

Az egyértelmű, hogy a gardróbszekrény egy elengedhetetlen bútordarab, nem mindegy azonban, hogy milyet választunk. Ha szeretnénk, ha a ruhásszekrényünk évtizedeken át elkísérne minket és hosszú ideig nem lenne szükség egy új vásárlására, döntsünk egy igazán letisztult gardrób mellett. Ne aggódjunk, hogy a szoba összképe egy semleges színű szekrénnyel túlságosan unalmas lenne, hiszen bármikor variálhatunk a többi berendezési tárggyal, bútorral, textíliákkal – éppen ezért jó választás egy letisztult gardróbszekrény, hiszen ez mindenhez tökéletesen passzol.

Egy látványos étkezőasztal

Az étkezőasztal a konyha vagy az étkező helyiség egyik fő eleme, tehát fontos, hogy egy olyan darab mellett tegyük le a voksunkat, amit évekkel később sem fogunk megbánni. Egy étkezőasztal ráadásul rendkívül nagy kiadást jelenthet, ezért is érdemes több évre tervezni vele – egy ilyen hosszú távú befektetést pedig nem árt, ha alaposan megfontolunk. Próbáljunk úgy választani, hogy az asztal ne csak az aktuális berendezéshez passzoljon, hanem más stílusú beltérbe is könnyedén be tudjuk illeszteni, így költözés esetén sem kell megválnunk tőle. A legjobban akkor járunk, ha egy masszív, tömörfából készült, egyszínű, bővíthető darab mellett döntünk, így akkor is számíthatunk a bútorra, ha nagyobb lakásba költöznénk, vagy nagyobb társaságot látnánk vendégül.

Kombinálható ágykeret

Ha ágy vásárlásán törjük a fejünket, mindenképp olyan ágykeretben érdemes gondolkoznunk, ami többféleképpen variálható. Például cserélhető rajta a fejvég, kiegészíthető tárolókkal, éjjeliszekrényekkel – így kedvünkre változtathatjuk az ágy kinézetét, amikor egy kicsit feldobnánk a hálószobát. Az ágykeret azért is jobb választás, mint a hagyományos franciaágy, mert egy matraccserével bármikor újra kényelmessé varázsolhatjuk az ágyunkat. Amennyiben azt szeretnénk, hogy az ágy valóban tartós legyen, ajánlott minőségi ágyrácsot választani hozzá, ami aztán sokáig jó szolgálatot tehet nekünk.

Tálalószekrény

Az étkészletek tárolásának egy rendkívül stílusos módja a tálalószekrény, amelyből már rengetegféle változatot találunk, így nem nagy kihívás olyat választani, ami tökéletesen passzol otthonunkhoz. Egy ilyen szekrény egyetlen lakásból sem hiányozhat, ezért válasszunk olyat, ami esztétikai szempontból feldobja otthonunk összképét – így biztosan nem fogjuk megunni a látványt, és sok évig nem kell újabb tálalóba fektetnünk.

Kanapé cserélhető huzattal

Mondanunk sem kell, mennyire praktikus egy olyan kanapé, amelyen bármikor kicserélhetjük a huzatot: amellett, hogy a szennyeződésektől is megóvhatjuk a kárpitot egy huzat segítségével, bármikor megváltoztathatjuk a szoba hangulatát is. A színek hatalmas szerepet játszanak a hangulatteremtésben, így azzal, hogy időről időre kicseréljük a kanapéhuzatot, igazán feldobhatjuk a nappali légkörét, ráadásul elkerüljük azt is, hogy esetleg megunjuk a kanapé színét – ezáltal ez a bútor is hosszú éveken át elkísérhet minket. Ez a forgatókönyv azonban csak akkor válhat be, ha valóban masszív, tartós bútorba fektetünk: a kanapé kiválasztásakor ezért ragaszkodjunk a minőségi szerkezethez.

Bőrfotel

Egy modern vagy akár antik bőrfotel is remek kiegészítője lehet a nappalinknak, és határozottan elmondható, hogy ebbe a bútorba is megéri befektetni, ugyanis vélhetően sosem megy majd ki a divatból. Nagyon fontos azonban, hogy csak akkor vegyünk bőrfotelt magunknak, ha nem sajnálunk energiát fektetni az ápolásába, máskülönben az évek során hamar megkeményedhet és szétrepedezhet a bőrfelület. Nézzünk utána a bőrápolás alapszabályainak, majd ezeknek megfelelően gondoskodjunk arról, hogy a bőrfotel sokáig lehessen ékes dísze a szobának.

Üveg dohányzóasztal

Nehéz olyan dohányzóasztalt találni, ami korokon átívelő stílusjegyekkel rendelkezik, és akár 10 év múlva is ugyanolyan divatos, mint a vásárlás pillanatában, ám semmiképp sem lehetetlen. Egy üvegasztallal például nem lőhetünk mellé, hiszen ez egy olyan darab, ami régen is népszerű volt, és napjainkban is jól mutat bármilyen belső térben. Természetesen ennek is rengetegféle variációja létezik az alakját, méretét és a lábai stílusát illetően, tehát csak rajtunk áll, hogy melyik típust tudjuk leginkább elképzelni otthonunkban.

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: 2022. 09. 06.