9 dolog, ami egyetlen háztartásból sem hiányozhat

Akár egyedül élünk, akár családdal, legyen szó albérletről vagy saját otthonunkról, van néhány dolog, aminek beszerzéséről mindenképp érdemes gondoskodnunk. Van, ami a biztonság szempontjából szükséges, más pedig inkább kényelmünket szolgálja, de egy biztos: ezek a kiegészítők valamilyen szempontból megkönnyítik az életünket. Erről hoztunk most egy listát – nézzük, mi az a 9 dolog, amit érdemes beszereznünk otthonunkba!

1. Barkácskészlet

Még ha nem is értünk igazán a barkácsoláshoz, egy alapvető szerszámokat tartalmazó barkácskészlet a mi otthonunkból sem hiányozhat. Ha például lapraszerelt bútort vásárolunk, gyakran szükség van csavarhúzóra az összeszereléséhez, de egy fogó vagy kalapács is sokszor jól jöhet. Bármelyik barkácsboltban találhatunk különféle eszközöket tartalmazó szerszámkészletet – mindenképp gondoskodjunk a beszerzéséről.

2. Elsősegélydoboz

A legtöbb autótulajdonos tudja, hogy kötelező elsősegélydobozt tartani az autóban, hogy baj esetén azonnali segítséget tudjunk nyújtani. Mondanunk sem kell, hogy balesetek akár az otthonunkban is történhetnek velünk – nagyon kellemetlen, ha ez váratlanul ér minket, és nincs otthon semmi, amivel hirtelen kezelni tudjuk a sebet. Emiatt nem szabad kifelejtenünk az elengedhetetlen háztartási kellékek listájáról az elsősegélydobozt sem.

Lakásbiztosítás kalkulátor

Hasonlítsa össze partnereink lakásbiztosítási ajánlatait kalkulátorunkkal!

Díjszámítás »

3. Szén-monoxid-érzékelő

Ma már a legtöbbek számára evidens, hogy szén-monoxid-érzékelőre minden háztartásban szükség van, azonban az kevésbé köztudott, hogyan és hová kell felszerelni. Fontos, hogy a szén-monoxid-forrás közelében szereljük fel, ugyanakkor a hálószobától olyan távolságba, hogy éjszaka, alvás közben is meghalljuk a jelzését. Tehetjük a plafonra, vagy az ajtó fölé a falra, ám ha a hálószobában is elhelyeznénk egy érzékelőt, azt olyan magasságba kell tennünk, ahol levegőt veszünk, tehát az ágy magasságába. Sajnos könnyen abba a hibába eshetünk, hogy rossz minőségű szén-monoxid-érzékelőt választunk, ami aztán később nem fog optimálisan működni, ezzel folyamatos bosszúságot okozva nekünk. Éppen ezért nagyon fontos, hogy minőségi készüléket vegyünk: válasszunk olyat, ami a hatóságok által is javasolt modell, illetve beépített akkumulátorral rendelkezik. Ha ezeket a szempontokat figyelembe vesszük, az érzékelő bizonyára megfelelő védelmet fog nyújtani.

4. Poroltó készülék

A poroltó készülék is egy olyan dolog, amire reméljük, hogy sosem lesz szükségünk, viszont, ha egyszer mégis baj történik, nagyon hálásak leszünk magunknak, hogy előrelátóan felkészültünk rá. Természetesen nem elég, ha csak megvesszük, tudnunk kell használni is, ráadásul magabiztosan, hiszen nem szerencsés, ha egy esetleges tűzesettel járó pánikhelyzetben kezdünk el ismerkedni vele. Miután beszereztük a poroltó készüléket, mindenképp tanulmányozzuk át a használatára vonatkozó információkat is!

5. Extra ágynemű

Bármikor előfordulhat, hogy vendégül kell látnunk egy vagy több ismerőst, akár éjszakára is – ilyenkor nagyon kellemetlen lehet, ha nincsen tartalék szett ágyneműnk, amit fel tudnánk ajánlani vendégeinknek. Elkerülhetjük ezt a szituációt, ha beszerzünk néhány plusz párnát és takarót, amiket aztán gondosan elteszünk az ágyneműtartóba, ahonnan bármikor elővehetjük, ha szükség van rá.

6. Powerbank

Egy hirtelen vihar vagy villámcsapás okozta áramszünet keresztülhúzhatja terveinket: ha otthonról dolgozunk, ellehetetleníti a munkavégzést, ha pedig csak lazítanánk a kedvenc sorozatunkkal, azt is megnehezíti, ha éppen lemerül a laptop vagy a telefon. Egy jó teljesítményű powerbank azonban megmentheti a napot, így mindig jól jön, ha van egy otthon ilyen esetekre.

7. Multifunkciós szeletelő

A konyhai teendőket nagyban megkönnyíti, ha van egy olyan kisgépünk, ami több funkciót is képes ellátni attól függően, hogy melyik tartozékát használjuk. Így egyetlen gép egyszerre lehet szeletelő, botmixer és akár habverő is – ezzel időt és helyet is megtakaríthatunk a konyhában.

8. Kézi gőzölő

A rohanó hétköznapokban rengeteg feladatot kell egy nap alatt ellátnunk, emiatt néha azt érezhetjük, hogy semmire nem elég az időnk. Ha házimunkáról van szó, szerencsére könnyen megspórolhatunk jó pár percet, ha vasaló helyett kézi gőzölőt használunk. Egyre népszerűbbek ezek a gépek, nem véletlenül: használatuk egyszerű, és pillanatok alatt kivasalhatunk velük akár több ruhadarabot is.

9. Lakásbiztosítás

Nagy kockázatot vállal, aki megfelelő védelem nélkül hagyja otthonát: egy saját lakás vagy ház bizonyára évek munkájának gyümölcse, a benne található ingóságok pedig nemcsak anyagi, hanem eszmei értéket is képviselnek. Éppen ezért a legfontosabb dolog, ami egyetlen háztartásból sem hiányozhat, az a saját otthonunkra szabott és rendszeresen felülvizsgált lakásbiztosítás. A megfelelő védelem titka, hogy alaposan átgondoljuk, mi az, amit biztosítással védenénk, milyen káresetekre szeretnénk felkészülni, és ennek megfelelően választunk ajánlatot. Így amellett, hogy az épületet és az ingóságokat biztosítjuk, különféle kiegészítő fedezetekkel védhetjük többek között kisállatainkat, kerti bútorainkat, növényeinket, vagy köthetünk baleset- és felelősségbiztosítást is a lakásbiztosítás mellé.

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: 2022. 05. 20.