Lakásbiztosítás kalkulátor
Kalkuláljon és kössön egyszerűen!

Hasonlítsa össze több biztosító ajánlatait és kösse meg biztosítását!

Díjszámítás
Biztosítók az oldalon
Allianz Hungária Biztosító Zrt.
Colonnade Insurance S.A. Magyarországi Fióktelepe
Generali Biztosító Zrt.
Genertel Biztosító Zrt.
Groupama Biztosító Zrt.
K&H Biztosító Zrt.
KÖBE Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesület
Mapfre Asistencia S.A. Magyarországi Fióktelepe
AWP P&C S.A. Magyarországi Fióktelepe (Mondial Assistance)
Magyar Posta Biztosító Zrt.
SIGNAL IDUNA Biztosító Zrt.
UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt..
UNIQA Biztosító Zrt.
Wáberer Hungária Biztosító Zrt.
Cherrisk by UNIQA
Alfa Vienna Insurance Group Biztosító Zrt.

Kisállat biztosítás: kedvencünk védelméről lakásbiztosítással is gondoskodhatunk

A legtöbben családtagként tekintünk kedvencükre, ezért érthető, hogy az ő védelmükről is szeretnénk gondoskodni. Ezt egyszerűen megtehetjük egy lakásbiztosítás mellé választható kiegészítővel: a kisállat biztosítás segít az anyagi következmények enyhítésében, ha a háziállat betegség vagy baleset miatt kezelésre szorul. Nézzük, miért hasznos, milyen állatokra köthető, és mit kell tudni róla!

Kisállat biztosítás: mi ez pontosan?

A lakásbiztosítás mellé számos kiegészítő közül választhatunk, így biztosíthatjuk például kerti bútorainkat, elektronikai eszközeinket, sőt, akár háziállatainkat is – így személyre szabott biztosítást tudunk kötni. A Biztosítás.hu-n a kisállat biztosítást jelenleg önmagában nem tudjuk megkötni, viszont lakásbiztosításunk mellé választhatunk ilyen kiegészítőt. Betegség vagy baleset bekövetkeztekor olykor igen nagy összegeket kell az állatorvosnál hagynunk, ellenben, ha rendelkezünk ilyen biztosítással, az anyagiak miatt nem kell aggódnunk, ugyanis a biztosító a szerződésben meghatározott feltételek mellett megtéríti költségeinket. Ha szeretnénk enyhíteni az ezekkel kapcsolatos költségeket, hasonlítsuk össze a biztosító partnerek ajánlatait, és kössünk lakásbiztosítást kisállat biztosítással. A Biztosítás.hu kalkulátorában az épületre és a szerződőre vonatkozó néhány adat megadása után a kiegészítő szolgáltatásoknál választhatjuk ki, hogy szeretnénk-e kisállat biztosítást.

Lakásbiztosítás kalkulátor

Hasonlítsa össze partnereink lakásbiztosítási ajánlatait kalkulátorunkkal!

Díjszámítás »

Mikor nem fizet a biztosító?

Fontos tudni, hogy csak olyan esetben kapunk kártérítést a biztosítótól, ha kedvencünk sérülése igazoltan betegségből vagy balesetből adódik. Ezen kívül a betegségekkel kapcsolatban is alkalmaznak kizárásokat a társaságok: nem térítenek a tipikus kutya- és macskabetegségekre, ezért mielőtt bejelentenénk a kárt a biztosítónak, mindenképp nézzünk utána a biztosítási feltételekben, hogy az adott betegség ebbe a kategóriába tartozik-e. Nagyon fontos, hogy felelős állattartók legyünk, ugyanis amennyiben a betegség vagy baleset a gazda felelőtlen magatartása miatt következik be, a biztosító megtagadhatja a kár kifizetését.

Milyen feltételek mellett köthetünk háziállatra biztosítást?

Az állat életkorára vonatkozóan tisztában kell lennünk néhány szabállyal, ugyanis a nagyon fiatal vagy nagyon idős kedvenceinkre nem köthetünk biztosítást. Éppen ezért mielőtt megkötjük a szerződésünket, érdemes utánanézni, hogy az adott biztosító ezt hány évben határozza meg. Ezen kívül fontos odafigyelnünk arra, hogy háziállatunk minden szükséges oltást megkapjon, mert ezek hiányában nem biztosíthatjuk őket. Természetesen az oltások nemcsak a biztosítási védelem miatt elengedhetetlenek, hanem az állatok egészsége érdekében is fontos gondoskodnunk ezekről – akkor is, ha a mi kedvencünkre esetleg nem köthető biztosítás.

Milyen állatokat biztosíthatunk?

Egyelőre csak kutyákat és macskákat biztosíthatunk a lakásbiztosítás mellé választható kiegészítővel, más állatra még nem köthetünk biztosítást. Míg a kutyáknak kötelező a mikrochip beültetése, macskáknál ez kevésbé jellemző, ezért fontos megjegyezni, hogy a macska biztosítás megkötését is – hasonlóan a kutya biztosításhoz – a chip meglétéhez kötik a biztosítók. Ez akkor is hasznos, ha nem kötünk biztosítást, ugyanis a macskák könnyebben elkóborolhatnak, és ilyenkor a beazonosításukat nagyban megkönnyíti, ha chippel rendelkeznek. Tehát amennyiben szeretnénk macska vagy kutya biztosítást kötni, az egyik legfontosabb lépés a mikrochip beültetése az állatokba.

Kisállat biztosítás külföldre – mit kell tudni erről?

Egyre többen tudják, hogy külföldi utazásra érdemes utasbiztosítást kötni, ám kevésbé ismert tény, hogy a velünk utazó állatainkat is védhetjük biztosítással. Ha nem szívesen hagynánk otthon kedvenceinket, amikor külföldre utazunk, lehetőségünk van olyan utasbiztosítást választani, ami kiterjed négylábú útitársainkra is. Ha külföldön van szükség állatorvosi kezelésre, annak még magasabb költségei lehetnek, mintha Magyarországon történne ugyanez, ezért érdemes előre felkészülni erre a kockázatra is. A Biztosítás.hu-n az ajánlati oldalon szabhatjuk személyre biztosításunkat: válasszuk ki a „Továbbiak” lehetőséget, pipáljuk be a háziállatokra vonatkozó fedezetek melletti négyzetet, és megtekinthetjük, mely biztosítók kínálnak ilyen szolgáltatást.

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: 2022. 05. 03.