Lakásbiztosítás kalkulátor
Kalkuláljon és kössön egyszerűen!

Hasonlítsa össze több biztosító ajánlatait és kösse meg biztosítását!

Díjszámítás
Biztosítók az oldalon
Allianz Hungária Biztosító Zrt.
Colonnade Insurance S.A. Magyarországi Fióktelepe
Generali Biztosító Zrt.
Genertel Biztosító Zrt.
Groupama Biztosító Zrt.
K&H Biztosító Zrt.
KÖBE Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesület
Mapfre Asistencia S.A. Magyarországi Fióktelepe
AWP P&C S.A. Magyarországi Fióktelepe (Mondial Assistance)
Magyar Posta Biztosító Zrt.
SIGNAL IDUNA Biztosító Zrt.
UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt..
UNIQA Biztosító Zrt.
Wáberer Hungária Biztosító Zrt.
Cherrisk by UNIQA
Alfa Vienna Insurance Group Biztosító Zrt.

Hogyan lássuk át a lakásbiztosításokat?

Ha új lakásba költözött, vagy lakásvásárlás előtt áll valaki, vagy meglévő lakására nincs biztosítása, vagy csak az eddiginél kedvezőbb feltételeket és kisebb díjakat szeretne, mindenképpen érdemes tájékozódnia a lakás-, vagy más néven otthonbiztosítások körül.

Lakásbiztosítás kalkulátor

Hasonlítsa össze partnereink lakásbiztosítási ajánlatait kalkulátorunkkal!

Díjszámítás »

Az otthonbiztosítás, mint a vagyonbiztosítás körének legismertebb tagja, meglehetősen összetett konstrukció, így a lakásbiztosítók sokféle ajánlatát igen nehéz lenne részletesen összehasonlítani. Ráadásul nem csak vagyonbiztosítás (épület- és ingóság biztosítás), hanem balesetbiztosítás és felelősségbiztosítás is lehet benne, így az összkép még bonyolultabb lehet.

A lakásbiztosítók kínálatából tehát nem egyszerű kiválasztani azt, amelyik tartalmazza a nekünk szükséges elemeket, és a díja is kedvező. A lakásvásárlás, legyen szó új lakásról vagy használt lakás megvételéről, rendszerint hitelfelvétellel jár együtt. A legtöbb bank pedig valamilyen szoros kapcsolatban áll egy lakásbiztosítóval, így természetesen annak a termékét ajánlja. Ezt még azzal is megfejelhetik, hogy valamilyen kedvezményt adnak, ha a hitelt felvevő ügyfél a vele kapcsolatban álló biztosítóval szerződik. Ugyanakkor könnyen lehetséges, hogy még ezt a kedvezményt figyelembe véve is érdemesebb egy másik lakásbiztosító által kidolgozott otthonbiztosítást választani, mert az több szolgáltatást nyújt, akár olcsóbb díjért.

Az otthonbiztosítás választásához ezért mindenféleképpen ajánlott egy online biztosítási portál szolgáltatásait igénybe venni, mert ott a szükséges adatok és információk könnyen, és nem utolsósorban ingyen elérhetők.

Otthonunk kialakítása, életünk legnagyobb vállalkozásainak egyike. Magánszemélyként talán nincs is még egy tárgy, amelyhez annyira kötődnénk, amelyre annyit áldoznánk szabadidőnkből, anyagi erőnkből, mint lakásunk, házunk.

Lakókörnyezetünk megóvása tehát elemi érdekünk, és bár otthonunkhoz kapcsolódó élményeink megfizethetetlenek, a biztosítótársaságok kártérítése ideális esetben azt eredményezi, hogy az un. előszereteti értéken kívül, anyagi kár nem ér minket.

Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy lakásbiztosításunk terhére a biztosítótársaságok akkor is helyt állnak helyettünk, ha esetleg mi magunk okoznánk kárt lakótársainknak, vagy akár teljesen idegen személyeknek.

Testre szabott, saját értékítéletünkhöz illeszkedő lakásbiztosítási szerződést kötni azonban nem egyszerű. Ehhez nyújt szakmai segítséget honlapunk, mely a különböző társaságok biztosítási fedezeteit az Ön választása alapján értékeli.

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: 2022. 05. 11.