Vár a vízi paradicsom! 5 felejthetetlen horvátországi aquapark

Mi lehet tökéletesebb program idei nyaralásunk során egy csúszdapark meglátogatásánál? Egy horvátországi nyaralás általában a vízi kalandokról szól: ha a tengerparti ejtőzés mellett egy kis adrenalinra is vágyunk, készüljünk fel a fergeteges élményekre, és irány egy aquapark! Szerencsére Horvátország nem szűkölködik a vízi vidámparkokban, így bármelyik részére is utazunk, biztosan találunk egyet a közelben. Csobbanásra felkészülni!

Aquapark Istralandia

Soha véget nem érő szórakozás vár arra, aki az Istralandia nevű csúszdaparkba belépőt vált: a gyerekparadicsomtól kezdve az egészen extrém csúszdákig minden megtalálható itt, amire egy család vágyhat. Az igazán bátrak lecsúszhatnak akár 27 méteres magasságból is, az apróságok jókedvét pedig többek között egy kalózos tematikájú vízi kastély biztosítja. Ha elfáradunk a csúszdázásban, a csúszdapark területén található három medence egyikében megpihenhetünk, és természetesen ételt és italt is tudunk vásárolni a parkban. Akkor lehet remek program az Istralandia, ha az Isztriai-félszigeten nyaralunk, ugyanis innen szinte bárhonnan viszonylag rövid idő alatt elérhető a fantasztikus aquapark.

Utasbiztosítás kalkulátor

Utasbiztosítási ajánlatok, akár már aznapi induláshoz!

Díjszámítás »

Póla Aquapark

Továbbra is az Isztriai-félszigeten maradva vegyünk szemügyre egy kissé más jellegű vízi élményparkot! A horvát tengerparton számos strandon találhatunk felfújható akadálypályát a vízen – többek között Póla egyik strandján is próbára tehetjük magunkat egy ilyenen. Nagyot tévedünk, ha azt gondoljuk, hogy egy ehhez hasonló vízi vidámpark csak gyerekeknek való: az akadálypálya nemcsak kihívást, de felejthetetlen élményeket jelent a felnőtteknek is. Ha szeretnénk kipróbálni ezt a víziparkot, a Verudela strandot kell keresnünk, ahol különböző időtartamokra megválthatjuk a jegyünket egy féktelen kalandra.

Solaris Aquapark Dalmatia

Akkor sem kell nélkülöznünk a csúszdaparkok nyújtotta mókát, ha Horvátország déli területein nyaralunk, ugyanis a dalmáciai régióban, Šibenik városában is található egy remek vízipark. A szórakozásról az interaktív vízi attrakciók, a hangulatról a mesés trópusi környezet, a relaxálásról pedig a bérelhető napozóágyak és a jacuzzik gondoskodnak a Solaris Aquaparkban. Ebben a csúszdaparkban többségében gyerekeknek szóló élményeket találhatunk, tehát igazán extrém csúszdákat itt nem próbálhatunk ki, ellenben egy úszógumiban ülve élvezhetjük a pihentető lassú folyót, és a gyerekekkel együtt felfedezhetjük a park nyújtotta lehetőségeket. Nincs jobb a gyerekmosolynál – ne hagyjuk ki ezt az aquaparkot, ha a közelben nyaral a család!

Čikat Aquapark

Szintén kisgyermekes családoknak lehet jó választás a Lošinj-sziget vízi szórakoztatóparkja, a Čikat Aquapark. A hely érdekessége, hogy három, jól elkülöníthető zónára oszlik: az egyik az egészség-zóna, ahol úszómedencét és fitneszrészleget találunk, a második a szabadidő rész az élménymedencével, a harmadik zóna pedig a szórakozást biztosítja gyerekmedencékkel, csúszdákkal és egy vízi kastéllyal. A csúszdapark mellett azért is érdemes megfontolni, hogy ezen a szigeten nyaraljunk, mert a kellemes hőmérsékletű tengervíz és a homokos Čikat strand egyaránt alkalmasak egy felejthetetlen családi nyaraláshoz.

Aquacolors Poreč

Ahogyan az aquapark neve is sugallja, igazán színes élményre számíthatunk, ha eltöltünk egy napot az Aquacolorsban – már ami a csúszdák és a programlehetőségek sokszínűségét illeti. Itt az adrenalinfüggők is remekül fogják érezni magukat, ugyanis számos extrém csúszda közül válogathatunk. A gyerekeknek szóló attrakciókból sincs hiány, több medence is rendelkezésünkre áll, ráadásul az egyik medencében egy krokodil alakú bárpultnál fogyaszthatunk különféle hűsítőket. Bátran szánhatunk egy egész napot erre a csúszdaparkra, és egy percig sem fogunk unatkozni!

Ne feledjük az utasbiztosítást!

Vizes talaj, rengeteg lépcső, szaladgáló gyerekek… nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a vízi kalandok nem veszélytelenek, ezért feltétlenül fel kell készülnünk a váratlan eseményekre is. Anyagi szempontból úgy lehetünk teljesen biztonságban, ha utasbiztosítást kötünk külföldi nyaralásunkhoz, hiszen ennek a díja meg sem közelíti azokat a költségeket, amelyeket egy nem várt baleset magával hozhat. Legyen a nyaralás élményekkel teli, ugyanakkor biztonságos is!

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: 2022. 07. 21.