A legjobb gyerekbarát strandok Horvátországban

Nincs annál jobb érzés, mint amikor a gyerekek rácsodálkoznak a világ dolgaira, éppen ezért páratlan élmény velük együtt útnak indulni, és felfedezni a környező országokat. Horvátország gyerekekkel is remek választás, hiszen melyik gyerkőc ne szeretne a tengerben pancsolni egész nap? Nem mindegy azonban, hogy melyik várost választjuk, ugyanis a strandok között nagy különbségek lehetnek. Hoztunk 5 olyan úti célt, ahol kicsik és nagyok is jól szórakozhatnak – utazzunk el gondolatban a horvát tengerpartra!

Medulin

Medulin egyik fő vonzereje, hogy Magyarországhoz viszonylag közel helyezkedik el, így a legkisebbek is könnyen átvészelhetik az autóutat. A másik csábító tényező, hogy Bijeca nevű strandján rendkívül lassan mélyül a víz, sőt, a gyerekeket még egy vízi játszótér is várja. Ezeken kívül vízibiciklizésre, napernyő-bérlésre, étkezésre is van lehetőség itt, tehát egy rendkívül jól felszerelt strandról beszélünk. Azt tudnunk kell, hogy Medulinban nincsenek nagyon jellegzetes turisztikai látványosságok, ám ha egy kis városnézést is beiktatnánk, találhatunk a környéken olyan kincseket, mint Pula vagy Rovinj – ezeket a városokat autóval könnyedén elérhetjük.

Utasbiztosítás kalkulátor

Utasbiztosítási ajánlatok, akár már aznapi induláshoz!

Díjszámítás »

Crikvenica

Úgynevezett Kék Zászlós minősítést azok a strandok kaphatnak, amelyek megfelelően karbantartottak, a fürdőzők testi épségére vízimentők vigyáznak, a víz minősége pedig kifogástalan. Összességében tehát sokat elmond egy strandról, ha elnyeri ezt a minősítést, Crikvenicában pedig két ilyen partszakasz is található. A Városi strand homokos és apró kavicsos, míg a Balustrada elnevezésű fürdőhely inkább kavicsos, ám mindkét helyen – ahogyan a horvát tengerpart legtöbb strandján – ajánlott a vízicipő használata. Fontos információ, hogy ezekért a strandokért fizetnünk kell, de cserébe lassan mélyülő víz és tisztaság fogad minket.

Krk sziget

Ha családos nyaralást tervezünk, egyértelmű, hogy Krk szigetének melyik részét kell választanunk: vegyük az irányt Baska felé! Ez a város a sziget déli csücskében, egy elszigetelt öbölben fekszik, a legközelebbi város is majdnem 20 kilométerre található tőle, így a nyugodt pihenés garantált. A strand kavicsos, a part mellett éttermek sokasága várja a fürdés közben megéhezett strandolókat, a kicsik szórakozásáról pedig itt is felfújható vízi játszótér gondoskodik. Ha egy hajókirándulást is beiktatnánk, átmehetünk a szomszédos Rab szigetre, és itt is megmártózhatunk a tengerben.

Nin

Ha inkább nyugodt kikapcsolódásra vágyunk, távol a zajos nagyvárosoktól és a nyüzsgéstől, Nin tökéletes választás lesz az idei családi nyaraláshoz. A városka érdekessége, hogy történelmi óvárosa egy mesterséges szigeten helyezkedik el, ahová egy kőhídon átsétálva juthatunk el. Ami a fürdőzést illeti, két strand közül választhatunk – jó hír, hogy mindkettő homokos, lassan mélyülő partszakasz, emiatt pedig a víz is melegebb, így a gyerekek is biztosan élvezni fogják a pancsolást. Az egyik lehetőség a Zdrijac nevű strand, ami egy hosszan a tengerbe nyúló, homokos földnyelv, a másik pedig a Királynő Strandja. Ha ez utóbbit választjuk, lehetőségünk van szalmatetős napernyőt bérelni, előbbinél viszont magunknak kell gondoskodnunk az árnyékolóról.

Makarskai riviéra

Makarskával kapcsolatban le kell szögezni, hogy inkább azoknak ajánlott, akik bátran neki mernek vágni gyerekekkel akár egy hosszabb útnak is, ugyanis ez a partszakasz kicsit távolabb esik az előzőektől. Mindenképp megéri azonban a hosszú autózást a makarskai riviéra, ugyanis a kék zászlós Városi strand már önmagában is minden igényt kielégít, de ha ez nem lenne elég, innen nem messze található a Horvátország egyik legszebb strandjának titulált Punta Rata is. A türkizkék, kristálytiszta víz és a lenyűgöző természeti környezet garantáltan magával ragadja a család minden tagját.

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: 2023. 07. 14.