Biztosítási hírek

Rendszeresen frissülő biztosítási hírekkel várjuk honlapunk látogatóit. Értesüljön első kézből a fontosabb biztosítás szakmai eseményekről, jogszabályi változásokról, trendekről, érdekességekről!

Az év vége közeledtével a karácsonyi készülődés mellett hagyjunk időt magunknak arra, hogy átgondoljuk az elmúlt évünket: milyen sikereket értünk el, mit fogunk másként csinálni jövőre és milyen új szokásokat vezetnénk be az életünkbe. Ilyenkor tegyük fel magunknak azt a kérdést is, hogy vajon hogyan tudtuk volna megoldani, ha egy váratlan esemény keresztülhúzza a terveinket. Ha a válasz nem egyértelmű, legyen az újévi fogadalmunk az, hogy jövőre tudatosabban kezeljük majd biztosításainkat. Cikkünkben segítünk, hogy ez egyszerűen menjen!

Tovább

Karácsony közeledtével komoly fejtörést okozhat, hogy mivel ajándékozzuk meg szeretteinket. Választhatunk olyan ajándékot, aminek az ajándékozottunk később hasznát veszi, örömet okoz neki vagy esetleg szüksége van rá – bárhogyan is döntünk, segít, ha tudjuk, mivel tölti szívesen a szabadidejét. Könnyű dolgunk van, ha egy utazót kell megajándékoznunk, ugyanis számos olyan kiegészítő létezik, ami megkönnyítheti vagy élvezetesebbé teheti az utazást. Ezekből hoztunk egy válogatást – nézzük, mit ajándékozhatunk egy utazónak!

Tovább

Egyre inkább népszerű téma az energiatakarékosság: sokan tesznek lépéseket afelé, hogy háztartásukban kevesebb nem megújuló forrásból származó energiát használjanak el. Az egészen apró dolgoktól kezdve a nagyobb léptékű, teljes házat érintő felújításig több lehetőségünk is van arra, hogy csökkentsük energiafogyasztásunkat, így bőven van miből válogatni, ha tudatosabban szeretnénk kezelni ezt a témát. Cikkünkben ezek közül mutatunk néhányat – nézzük, hogyan spórolhatunk energiával és pénzzel egyaránt!

Tovább

Ősszel a legszebb arcát mutatja a természet: a színes tájak szinte hívogatnak egy kellemes, őszi kirándulásra. Az év végi hajrá és a karácsonyi készülődés előtt mindenkinek jól eshet egy kis kikapcsolódás – hazánkban is számos olyan úti cél van, ahová elvonulhatunk a város zajától és nyugodt környezetben töltődhetünk fel. Felkészült a lazításra? Akkor irány a természet!

Tovább

Az úgynevezett városkártyák megkönnyítik a nagyobb városok felfedezését: számos kedvezményre és ingyenes belépőkre jogosítanak fel, bizonyos helyeken pedig a sorban állást is elkerülhetjük, ha rendelkezünk vele. Ha a nyakunkba vesszük a várost, érdemes megfontolni ennek beszerzését – mutatunk 4 olyan úti célt, ahol erre lehetőségünk van. Városnézésre fel!

Tovább

Az autók kedvelői körében örök kérdés, hogy vajon melyik a legnépszerűbb autómárka, ám erre nincs konkrét és egyértelmű válasz – az eredmény függhet attól is, hogy milyen csoportot vizsgálunk. A Biztosítás.hu elemzésében annak a kérdésnek jártunk utána, hogy vajon melyek azok az autótípusok, amelyeket a legtöbben védenek CASCO biztosítással. Ennek alapján létrejött egy top 25-ös lista a legnépszerűbb autókról – mutatjuk, milyen márkájú és évjáratú modellek kerültek a toplistára!

Tovább

Ősszel nincs jobb program egy külföldi városnézésnél: a kellemes időjárás, a kisebb tömeg és az útószezon árai biztosítják a felhőtlen kikapcsolódást. Jóllehet, az északi országokban ilyenkor már valamivel hűvösebb időre kell számítanunk, mégis érdemes megfontolni egy koppenhágai városlátogatást, ugyanis biztosan felejthetetlen élményben lesz részünk. A helyiek gondtalansága könnyen átragadhat ránk is, a fantasztikus látnivalók pedig minden korosztályt elkápráztatnak. Hogyan töltsünk el 5 napot Koppenhágában? Mutatunk egy lehetséges útitervet!

Tovább

A kempingezés remek lehetőség arra, hogy a rohanó hétköznapokból egy kicsit kiszakadva a természetben feltöltődjünk. Nincs jobb érzés annál, mint amikor egy hátizsákkal nekivágunk az erdőnek és csörgedező patakok között fedezünk fel szebbnél szebb tájakat. Ha pedig fokoznánk az élményt, szálljunk meg egy kempingben és töltsük az éjszakát is a természet ölelésében. Cikkünkben megmutatjuk, hogyan lehet a kempingezés igazán biztonságos – kalandra fel!

Tovább

A lánykérés némi előzetes tervezést igényel, és természetesen nem a helyszín a legfontosabb, ám egy jól megválasztott hellyel még emlékezetesebbé tehető a pillanat. Egy nyaralás vagy utazás mindig felejthetetlen közös élmény, ezért egyre többen döntenek úgy, hogy külföldön teszik fel a nagy kérdést. Éppen ezért hoztunk egy kis segítséget, amiből ihletet meríthet mindenki, aki lánykérést tervez – mutatunk néhány gyönyörű helyszínt!

Tovább

Azt szokták mondani, hogy minden utazással egyre gazdagabbak leszünk – és ezzel nem tévednek. Más országok kultúrájának, történelmének, természeti adottságainak felfedezése a legnagyobb kaland, amelyben részt vehetünk. Vannak olyan országok, ahol a vibráló városi élet, az extrém programok és a felejthetetlen bulik fiatal utazók ezreit hívogatják egy életre szóló élményre. Hoztunk 7 olyan úti célt, ahová érdemes még a húszas éveinkben ellátogatni – indulhat a világ körüli utazás?

Tovább

Utazás közben nemcsak a helyi nevezetességeket tekinthetjük meg, de megismerkedhetünk az adott ország kultúrájával, az ott élők szokásaival is. Azonban érdemes ezekről még indulás előtt tájékozódni, ugyanis előfordulhat, hogy ami számunkra teljesen természetes vagy rutinszerű, azzal más országok lakóit könnyen megbánthatjuk. Ebben segít aktuális cikkünk is: sorra vesszük néhány ország érdekes szokásait és megmutatjuk, mire kell figyelni, ha nem szeretnénk megbántani a helyieket.

Tovább

Igazán varázslatos élmény végignézni, ahogyan a nap eltűnik a horizonton, és vannak olyan helyszínek, ahol naplementekor egyenesen úgy érezhetjük, hogy egy mesébe csöppentünk. A legromantikusabb nyári élmény kiülni valahova és megcsodálni a naplementét – ezt a nyaralás alkalmával sem érdemes kihagyni, sőt, akár bakancslistát is készíthetünk azokról a helyekről, ahonnan szeretnénk naplementét nézni. Ebben segítünk cikkünkkel – mutatunk 5 romantikus európai helyszínt!

Tovább

Napjainkban egyre népszerűbbé vált egyedül nekivágni az ismeretlennek, és szólóban felfedezni egy új országot. Amellett, hogy kihívás, egyedül utazni nagyon jó tapasztalatszerzés és felejthetetlen élmény is – nem véletlen tehát, hogy olyan sokan próbálják ki. Számos előnye van annak, ha egyedül indulunk útnak, ezért érdemes összeszedni a bátorságunkat, és benevezni erre a kalandra. Nézzük, mi teszi az egyedül utazás élményét felejthetetlenné, mit tanulhatunk az úton és hogyan lehet biztonságos az utazás!

Tovább

A magyar államalapítás ünnepének alkalmából 2021-ben lesz egy hosszú hétvégénk, ami tökéletes alkalom arra, hogy kiránduljunk egyet – ha pedig szeretnénk egy kis történelmet is csempészni a kalandos hétvégébe, látogassunk el hazánk valamelyik történelmi helyszínére. Ez gyerekekkel is remek program, hiszen szórakozás közben szinte észrevétlenül tanulhatnak is. Mutatunk 5 olyan helyszínt, ahol a történelmi érdekességek mellett számos egyéb programlehetőség is kínálkozik!

Tovább

Különleges élmény, amikor belépünk egy kastélyba vagy megpillantunk egy középkori várat, és megelevenednek előttünk a régmúlt idők történetei – egy pillanatra szinte úgy érezhetjük, hogy egy másik korba csöppentünk. A történelem vagy az építészet szerelmeseinek bizonyára a bakancslistájukon szerepel ezeknek az épületeknek a felfedezése, ám egy kastély- vagy várlátogatás bárkinek szuper hétvégi program lehet. Repüljünk vissza az időben ezekben a hazai kastélyokban és várakban!

Tovább

Egyes európai városokba ma már nagyon kedvező áron is utazhatunk repülővel, de nem árt, ha megjegyzünk egy-két praktikát, amelyek alkalmazásával alacsonyabb összegért vehetünk repülőjegyet. Vajon milyen hibákat érdemes elkerülni a repülőjegy vásárlásánál, és hogyan válasszuk ki a legmegfelelőbb szállást? Cikkünkben segítünk a nyaralás költségeinek csökkentésében, és az is kiderül, mivel gondoskodhatunk a felhőtlen pihenésről!

Tovább

Rengeteg külföldi úti cél közül választhatunk, ha vonattal mennénk nyaralni, szebbnél szebb tájakra juthatunk el, akár már pár óra alatt. Horvátország a magyarok egyik legkedveltebb nyári úti célja – jó hír, hogy már a tengerpartra is kiruccanhatunk vonattal. A vonatozásnak számos előnye van, ám természetesen ezt az utazást is alaposan meg kell terveznünk indulás előtt. Cikkünkben segítünk, hogy a szervezés ne okozzon fejtörést: hoztunk 5 tippet, hogy felhőtlenül teljen a vonatos utazás!

Tovább

A nagy nyári hőségben sokan csak vízparton tudják elképzelni a nyaralást. Szerencsére rengeteg olyan hazai és külföldi fürdőhely is rendelkezésre áll, ahol jól kiépített strandon kellemesen megmártózhatunk, vagy akár sportolhatunk is. Ha idén nem a tengerpart a célpont, válasszunk egy tavat vagy folyót a nyári pihenéshez! Készítsük elő a fürdőruhát – ezen a 6 fürdőhelyen szuper környezetben csobbanhatunk!

Tovább

Nincs annál jobb érzés, mint amikor egy élményt megoszthatunk a gyerekekkel is, és az egész család együtt fedezhet fel új helyeket. A túrázás világába már a legkisebbeket is bevezethetjük, csak figyelnünk kell arra, hogy először könnyen teljesíthető útvonalakat válasszunk, így a gyerekeknek is sikerélménye lehet, amikor teljesítik a túrát. Nem kell tovább keresni a tökéletes családi programot – mutatunk 10 szuper hazai kirándulóhelyet, ahová bátran ellátogathatunk gyerekekkel is!

Tovább

A cseppkőbarlangok is bizonyítják, hogy a természet csodákra képes: a több millió év alatt kialakult föld alatti birodalmakban hihetetlen képződmények kápráztatják el a látogatókat. Ezt az élményt Magyarországon is megtapasztalhatjuk, hiszen több cseppkőbarlang is található hazánkban, de érdemes külföldön is körülnézni: szebbnél szebb barlangokat fedezhetünk fel a környező országokban is. Cikkünkben bemutatunk 2 hazai és 2 külföldi cseppkőbarlangot – kezdődhet a barlangtúra!

Tovább
Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: 2022. 05. 03.