Biztosítási hírek

Rendszeresen frissülő biztosítási hírekkel várjuk honlapunk látogatóit. Értesüljön első kézből a fontosabb biztosítás szakmai eseményekről, jogszabályi változásokról, trendekről, érdekességekről!

A magyar államalapítás ünnepének alkalmából 2021-ben lesz egy hosszú hétvégénk, ami tökéletes alkalom arra, hogy kiránduljunk egyet – ha pedig szeretnénk egy kis történelmet is csempészni a kalandos hétvégébe, látogassunk el hazánk valamelyik történelmi helyszínére. Ez gyerekekkel is remek program, hiszen szórakozás közben szinte észrevétlenül tanulhatnak is. Mutatunk 5 olyan helyszínt, ahol a történelmi érdekességek mellett számos egyéb programlehetőség is kínálkozik!

Tovább

Különleges élmény, amikor belépünk egy kastélyba vagy megpillantunk egy középkori várat, és megelevenednek előttünk a régmúlt idők történetei – egy pillanatra szinte úgy érezhetjük, hogy egy másik korba csöppentünk. A történelem vagy az építészet szerelmeseinek bizonyára a bakancslistájukon szerepel ezeknek az épületeknek a felfedezése, ám egy kastély- vagy várlátogatás bárkinek szuper hétvégi program lehet. Repüljünk vissza az időben ezekben a hazai kastélyokban és várakban!

Tovább

Egyes európai városokba ma már nagyon kedvező áron is utazhatunk repülővel, de nem árt, ha megjegyzünk egy-két praktikát, amelyek alkalmazásával alacsonyabb összegért vehetünk repülőjegyet. Vajon milyen hibákat érdemes elkerülni a repülőjegy vásárlásánál, és hogyan válasszuk ki a legmegfelelőbb szállást? Cikkünkben segítünk a nyaralás költségeinek csökkentésében, és az is kiderül, mivel gondoskodhatunk a felhőtlen pihenésről!

Tovább

Rengeteg külföldi úti cél közül választhatunk, ha vonattal mennénk nyaralni, szebbnél szebb tájakra juthatunk el, akár már pár óra alatt. Horvátország a magyarok egyik legkedveltebb nyári úti célja – jó hír, hogy már a tengerpartra is kiruccanhatunk vonattal. A vonatozásnak számos előnye van, ám természetesen ezt az utazást is alaposan meg kell terveznünk indulás előtt. Cikkünkben segítünk, hogy a szervezés ne okozzon fejtörést: hoztunk 5 tippet, hogy felhőtlenül teljen a vonatos utazás!

Tovább

A nagy nyári hőségben sokan csak vízparton tudják elképzelni a nyaralást. Szerencsére rengeteg olyan hazai és külföldi fürdőhely is rendelkezésre áll, ahol jól kiépített strandon kellemesen megmártózhatunk, vagy akár sportolhatunk is. Ha idén nem a tengerpart a célpont, válasszunk egy tavat vagy folyót a nyári pihenéshez! Készítsük elő a fürdőruhát – ezen a 6 fürdőhelyen szuper környezetben csobbanhatunk!

Tovább

Nincs annál jobb érzés, mint amikor egy élményt megoszthatunk a gyerekekkel is, és az egész család együtt fedezhet fel új helyeket. A túrázás világába már a legkisebbeket is bevezethetjük, csak figyelnünk kell arra, hogy először könnyen teljesíthető útvonalakat válasszunk, így a gyerekeknek is sikerélménye lehet, amikor teljesítik a túrát. Nem kell tovább keresni a tökéletes családi programot – mutatunk 10 szuper hazai kirándulóhelyet, ahová bátran ellátogathatunk gyerekekkel is!

Tovább

A cseppkőbarlangok is bizonyítják, hogy a természet csodákra képes: a több millió év alatt kialakult föld alatti birodalmakban hihetetlen képződmények kápráztatják el a látogatókat. Ezt az élményt Magyarországon is megtapasztalhatjuk, hiszen több cseppkőbarlang is található hazánkban, de érdemes külföldön is körülnézni: szebbnél szebb barlangokat fedezhetünk fel a környező országokban is. Cikkünkben bemutatunk 2 hazai és 2 külföldi cseppkőbarlangot – kezdődhet a barlangtúra!

Tovább

A kenuzás nemcsak remek mozgásforma és hatékony edzés, hanem kiváló kikapcsolódási lehetőség, sőt, akár közös családi program is lehet. Különleges élmény a vízről, egy teljesen más perspektívából megfigyelni a természetet. Kenutúrára bátran vállalkozhatunk akár kezdőként is, hiszen számos szervezett lehetőség közül választhatunk, ahol nincs más dolgunk, mint együtt evezni a csapattal és átélni a kenuzás nyújtotta örömöket. Cikkünkben segítünk, hogy gondtalanul teljen az evezés – nézzük, hogyan készülhetünk fel egy kenus nyaralásra!

Tovább

Gulyásleves, kalocsai paprika, gyulai kolbász… Számos olyan tradicionális magyar étel létezik, amelyeket mindannyian ismerünk, és gondolkodás nélkül ajánlanánk külföldi ismerőseinknek. Ha viszont a kultúrával szeretnénk jobban megismerkedni, érdemes ellátogatnunk hungarikumként jegyzett településekre, tájakra is. A változatos programok mellett gasztronómiai élményekben is részünk lehet, és kipipálhatunk újabb tételeket a bakancslistánkon. Ismerjük meg hazánkat, induljon a felfedező körút!

Tovább

Egyre nő mindenkiben az utazás iránti vágy, ezért érthető, hogy feszült figyelemmel kísérjük a beutazási korlátozásokkal kapcsolatos újabb fejleményeket. Júliustól hazánkban is bevezették az uniós védettségi igazolványt – vajon mire lesz jó, és hogyan változtatja meg a külföldi utazásra vonatkozó szabályokat? Cikkünkből megtudhatja, mennyiben könnyíti meg életünket az EU-s igazolás!

Tovább

Nem kell nagyon messzire mennünk, ha egy emlékezetes kirándulásra vágyunk: Hallstatt hegyekkel körülölelt városkája Budapestről autóval nagyjából 6 óra alatt elérhető, és rengeteg érdekességet tartogat. Tökéletes úti cél azok számára, akik egy változatos programokkal tarkított hosszú hétvégét szeretnének eltölteni külföldön. Nézzük, milyen élmények várnak Hallstattban!

Tovább

Ha utazás közben – esetleg külföldön – történik egy váratlan esemény, vagy azzal szembesülünk, hogy értéktárgyunknak lába kél, könnyedén eluralkodhat rajtunk a pánik, hirtelen nem tudjuk, kihez forduljunk segítségért. Egy megfelelően megválasztott utasbiztosítással levehetjük ezeket a terheket a vállunkról: nemcsak anyagi segítséget, de biztonságérzetet is teremtenek. Vajon hogyan változtak az utasbiztosítási ajánlatok a világjárvány következtében? Miért fontos személyre és utazásra szabott biztosítást kötni? Cikkünkből megtudhatja!

Tovább

Egyszerre lakás és jármű – lakóautóval kirándulni nemcsak kényelmes és olcsóbb, de egyben felejthetetlen élményt is nyújt. A lakóautós nyaralást is ugyanolyan alaposan meg kell terveznünk, mint a hagyományos vakációt, csak éppen más szempontokat is figyelembe kell vennünk a szervezésnél. Vajon hogyan készülhetünk fel előre egy ilyen kirándulásra? Segítünk, hogy felhőtlenül és biztonságosan teljen a külföldi lakóautós kiruccanás!

Tovább

A strandolás mellett a Balaton számos egyéb kikapcsolódási lehetőséget kínál, és lélegzetelállító tájakkal várja az oda látogatókat. Sosem lehet megunni a panorámát, ami a magasból még kellemesebb látványt nyújt. Hoztunk 10 olyan balatoni kilátót, amit nem érdemes kihagyni, ha arra járunk. Induljon a túra!

Tovább

Egy családi nyaralás megszervezése mindig rengeteg előzetes tervezéssel jár – ez a jelenlegi helyzetben különösen igaz, hiszen a beutazási korlátozásokra is kiemelt figyelmet kell fordítanunk. A felnőttekre vonatkozó szabályozásról már sokat hallottunk, de mi a helyzet a gyerekekkel? Mire érdemes odafigyelnünk, ha gyerekkel utaznánk külföldre? Mutatjuk, mit tudunk most erről!

Tovább

Ha autóval utazunk, nagyon sok lehetőség tárul elénk, hiszen nem kell igazodnunk a menetrendekhez, és nem korlátoz bennünket, ha egy adott városban esetleg nincs vasútállomás. Ez a szabadság lehetővé teszi, hogy több látnivalóval is megismerkedjünk, vagy akár út közben megálljunk, és kevésbé ismert helyeket is felfedezzünk. Cikkünkben olyan úti célokat mutatunk meg, amelyek autóval pár óra alatt elérhetők, és biztosan maradandó élményt nyújtanak!

Tovább

Vonattal utazni nemcsak rendkívül kényelmes és biztonságos, de nagyon izgalmas is. Maga az utazás is élmény, hiszen miközben csodáljuk az elsuhanó tájat, útitársainkkal jókat beszélgethetünk, esetleg kártyázhatunk. A környező országokba akár közvetlen járatokkal is eljuthatunk, így Európa felfedezése már nem is annyira elérhetetlen cél. Mutatjuk, melyek azok a vonattal elérhető úti célok, amiket nem érdemes kihagyni!

Tovább

Az Európai Unió egységes vakcinaigazolás bevezetését tervezi, mely lehetővé tenné a szabadabb utazást Európában az unió határain belül és kívül egyaránt. Cikkünkből kiderül, hogy mik az ezzel kapcsolatos tervek, és mikorra várható a bevezetés.

Tovább

A rendkívüli járványhelyzetben rendkívüli lépéseket tesz az egyik legnagyobb biztosítótársaság. 2020-ban, különösen a közel két hónapig tartó kijárási korlátozások idején csökkent a lakosság autóhasználata, melynek következtében a balesetek száma is visszaesett. A Groupama Biztosító most úgy döntött, hogy akkor lehet méltányos kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással rendelkező ügyfeleivel, ha számukra felajánl egy egyszeri összeget, melyet akár jótékony célra is fordíthatnak.

Tovább

Nehéz év zárása felé közeledünk. 2020-ra sajnos mindannyian úgy fogunk emlékezni, mint arra az évre, ami alaposan próbára tett mindannyiunkat. Ahogy egyetlen más iparágat, úgy a biztosítási szektort sem kímélte a világjárvány. Különösen az utasbiztosítások terén volt jelentős a visszaesés, hiszen ha nem utazunk, utasbiztosítást sem kötünk. Mindez jelentős veszteségeket okozott a biztosítással foglalkozó társaságoknak – így nekünk is.

Tovább
Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: 2022. 05. 03.