Távol a város zajától – 5 úti cél őszi kikapcsolódáshoz

Ősszel a legszebb arcát mutatja a természet: a színes tájak szinte hívogatnak egy kellemes, őszi kirándulásra. Az év végi hajrá és a karácsonyi készülődés előtt mindenkinek jól eshet egy kis kikapcsolódás – hazánkban is számos olyan úti cél van, ahová elvonulhatunk a város zajától és nyugodt környezetben töltődhetünk fel. Felkészült a lazításra? Akkor irány a természet!

2021.10.21

Visegrád

Ha nem szeretnénk túl messze menni a fővárostól, válasszuk Visegrádot kirándulásunk úti céljául. Akár egy napos kalandozást is tervezhetünk ide, ugyanis a Dunakanyar egyik legszebb városa Budapestről autóval nagyjából 1 óra alatt elérhető. Legyen szó túrázásról, várlátogatásról vagy wellness hétvégéről, Visegrád mindezekhez remek választás, így tökéletes célpont lehet, ha a nyüzsgő várostól távol, a természetben szeretnénk kipihenni egy hosszú hét fáradalmait.

Utasbiztosítás kalkulátor

Utasbiztosítási ajánlatok, akár már aznapi induláshoz!

Díjszámítás »

Lillafüred

Egy kirándulással egybekötött őszi kikapcsolódáshoz nem is választhatnánk Lillafürednél jobb úti célt. A színes fákkal tarkított tájban akár egy egész héten át lehet gyönyörködni – ha itt járunk, ne hagyjuk ki a kisvasutat, a libegőzést és a csónakázást sem. A városka környékén egy-másfél órás autózással számos egyéb látnivaló is elérhető, ezért, ha több napot töltünk el itt, érdemes ezeket is felfedezni. Ilyen például a Rudabányán található bányató, Boldogkő vára vagy az edelényi L’Huillier-Coburg kastély is.

Eger

Ha még nincs programunk hétvégére, tervezhetünk egy kirándulást Egerbe is, ahol a történelmi érdekességek felfedezése után a Szépasszony-völgyben lazíthatunk. Noszvaj nagyjából 15 perces autóútra található Egertől, ezért érdemes a belváros helyett itt szállást foglalni: a nap megkoronázásaként a természet ölelésében, erdei kunyhóban aludhatunk. Néhány szálláshely jacuzzival is rendelkezik, így a lazítás itt nem okozhat gondot.

Tiszafüred

Több különleges tanösvényen végighaladva ismerhetjük meg a Tisza-tó és a Tisza folyó élővilágát Tiszafüreden. Túravezetővel fedezhetjük fel a Tiszavirág Ártéri Sétaútat, melynek során megismerkedhetünk a tiszavirág fejlődésével és a tiszai halászmesterséggel is. Az Örvényi Pákász Tanösvényen és a Tisza-tavi Vízi Sétányon pedig szintén azt érezhetjük, hogy a természet részesei vagyunk.

Gyula

Gyulával nem lőhetünk mellé, ha őszi pihenést tervezünk: romantikus utcákkal, parkokkal és egyedülálló hangulattal várja az odalátogatókat. Kirándulásra, városnézésre és fürdőzésre egyaránt van itt lehetőség, így biztosan mindenki megtalálja számításait a határmenti városban. Bármerre is mennénk kirándulni ősszel, ne feledjük: belföldi utazáshoz is köthetünk utasbiztosítást, amivel olyan váratlan helyzetekre készülhetünk fel, mint az autó műszaki meghibásodása vagy az utazás meghiúsulása, sőt, kórházi kezelés esetén napi térítést is kaphatunk. Az egyes ajánlatok eltérhetnek egymástól, ezért biztosításkötés előtt feltétlenül tájékozódjunk a szerződési feltételekből és a terméktájékoztatókból.

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: 2022. 05. 03.