Milyen autót vezetnek a Biztosítás.hu ügyfelei?

Az autók kedvelői körében örök kérdés, hogy vajon melyik a legnépszerűbb autómárka, ám erre nincs konkrét és egyértelmű válasz – az eredmény függhet attól is, hogy milyen csoportot vizsgálunk. A Biztosítás.hu elemzésében annak a kérdésnek jártunk utána, hogy vajon melyek azok az autótípusok, amelyeket a legtöbben védenek CASCO biztosítással. Ennek alapján létrejött egy top 25-ös lista a legnépszerűbb autókról – mutatjuk, milyen márkájú és évjáratú modellek kerültek a toplistára!

2021.10.11

Mit érdemes tudni az elemzésről?

Az elemzés során a Biztosítás.hu-n 2021-ben kötött CASCO szerződéseket vizsgáltuk – ez alapján alakult ki a 25-ös mezőny. Fontos megjegyezni, hogy nemcsak a márkát, hanem a modellt és évjáratot is figyelembe vettük, tehát nem 25 különböző márkájú autó került fel a listára – egyes márkák több modellel is megjelennek. Az évjárat is egy nagyon fontos tényező ebben a vizsgálatban: megmutatja, hogy az autótulajdonosok milyen korú járműveket féltenek leginkább.

Casco biztosítás kalkulátor

Hasonlítsa össze és válassza ki nálunk CASCO biztosítását!

Díjszámítás »

A legnépszerűbb márkák

A 25 legnépszerűbb autótípus között 8 helyet Suzuki modellek foglalnak el – melyek közül 4 a top 10-ben szerepel –, így a Biztosítás.hu elemzése alapján ez az egyik legnépszerűbb autómárka. Ezt követi a Skoda 5, majd a Toyota 4 modellel, valamint találhatunk a listán Kia, Dacia, Renault, Opel és Ford márkájú autókat is. Ez utóbbiaknak csupán 1, vagy maximum 2 modelljük szerepel a toplistán, így a kevésbé népszerű márkák közé tartoznak a vizsgált ügyfélkörben.

Modellek és évjáratok

A toplista legfiatalabb autói 2020-as, míg a legidősebbek 2014-es évjáratúak – ehhez az eredményhez hozzájárul az is, hogy CASCO biztosítás jellemzően csak 15 évesnél fiatalabb autókra köthető. Nagyon érdekes, hogy egyes modellek különböző évjárattal többször is szerepelnek a listán: például a Suzuki Vitarának 2015-től 2020-ig minden évjáratú modellje a top 25-be került. Ehhez hasonlóan a Skoda Octavia, a Toyota Auris és a Ford Focus típusú autók is több évjárattal megtalálhatók a listán.

A 10 legnépszerűbb autótípus

A top 5-be 3 Skoda Octavia modell is került: a 2017-es a második, a 2018-as a negyedik, és a 2016-os évjárat az ötödik helyen szerepel a listán. A legnépszerűbb autótípus a Suzuki SX4 S-Cross 2019-es modellje lett, a harmadik helyet pedig a Toyota Corolla 2019-es évjáratú modellje foglalja el. A hatodik, hetedik és a nyolcadik helyekre egyaránt Suzuki Vitara modellek kerültek – a 2020-as, 2019-es és a 2017-es évjáratok követik egymást. Ezeket követően ismét egy Skoda Octavia – 2014-es évjáratú – modellel találkozhatunk, végül a top 10-es listát a Kia Cee’d 2020-as autója zárja. A Kia márkának ez utóbbi modellje az egyetlen, ami a top 25 legnépszerűbb autótípus között szerepel – a teljes listát az alábbi ábra szemlélteti.

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: 2022. 05. 04.