Hogyan lehet biztonságos a kempingezés?

A kempingezés remek lehetőség arra, hogy a rohanó hétköznapokból egy kicsit kiszakadva a természetben feltöltődjünk. Nincs jobb érzés annál, mint amikor egy hátizsákkal nekivágunk az erdőnek és csörgedező patakok között fedezünk fel szebbnél szebb tájakat. Ha pedig fokoznánk az élményt, szálljunk meg egy kempingben és töltsük az éjszakát is a természet ölelésében. Cikkünkben megmutatjuk, hogyan lehet a kempingezés igazán biztonságos – kalandra fel!

2021.09.09

Készítsük fel a járművet!

Akár személyautóval, akár lakóautóval indulunk egy hosszabb útra, az egyik legfontosabb, hogy indulás előtt nézzük át – akár szakember segítségével – a járművet és bizonyosodjunk meg arról, hogy megfelelő műszaki állapotban van az utazáshoz. Utazás előtt érdemes elmenteni vagy felírni az úti célunkhoz legközelebbi márkaszerviz vagy az autószerelőnk telefonszámát, illetve a biztosítónk asszisztencia számát, így baj esetén minden elérhetőség kéznél lesz és rögtön tudjuk, kihez kell fordulnunk segítségért.

Utasbiztosítás kalkulátor

Utasbiztosítási ajánlatok, akár már aznapi induláshoz!

Díjszámítás »

Kössünk utasbiztosítást kempingezéshez!

Utasbiztosítás nélkül útnak indulni rendkívül kockázatos, ugyanis egy váratlan baleset, a poggyász eltűnése vagy a jármű lerobbanása komoly költségeket vonhat maga után. Azonban nem mindegy, hogy milyen biztosítást kötünk: fontos, hogy az utazásra és a tervezett programokra szabjuk, így olyan védelemben lesz részünk, amire valóban szükségünk van. A Biztosítás.hu-n már kifejezetten kempingezésre is köthetünk itt utasbiztosítást, ezzel pedig segítséget kaphatunk akár a túrafelszerelés vagy a sátor sérülése, a túra alatt bekövetkező balesetek vagy akár hegyi mentés esetén is. A biztosításkötés első lépéseként az online kalkulátorban ki kell választanunk a kempingezés lehetőségét, majd egy későbbi lépésben meg kell adnunk, hogy mivel utazunk. Amennyiben lakóautós vagy lakókocsis kempingbe mennénk, ennél a lépésnél válasszuk a lakókocsi/lakóautó lehetőséget, így a jármű védelméről is könnyedén gondoskodhatunk. Akkor sem kell aggódnunk, ha nem lakóautóval, hanem személyautóval utaznánk egy sátras kempingbe, ugyanis a gépjármű assistance biztosítást erre a járműre is megköthetjük, amennyiben az a biztosító által meghatározott feltételeknek megfelel. A kempingezés nem veszélytelen program, ezért semmiképp ne vágjunk bele utasbiztosítás nélkül ebbe a kalandba!

Nézzünk utána az úti célunknak!

Több szempontból is érdemes tájékozódni az úti célunkról, ha kempingezést tervezünk: jelen helyzetben elsősorban a beutazási szabályokra és a járványügyi intézkedésre fektessünk hangsúlyt, de ne feledkezzünk meg a kempingezésre vonatkozó szabályokról sem! Ha kiépített kempingben szállnánk meg, csak utána kell néznünk, hogy hol találhatók ilyenek, ám amennyiben vadkempingezést tervezünk, nehezebb a dolgunk. Nem mindenhol engedélyezett ugyanis a vadkempingezés, ezért, ha szeretnénk elkerülni a büntetést, mindenképp ellenőrizzük, hogy hol táborozhatunk le szabályosan. Ilyen esetben azt is fel kell térképeznünk, hogy hol találunk lakóautós töltőállomásokat, ahol lehetőségünk van friss vizet venni, az elhasználtat pedig leengedni.

Gondoljunk a kényelemre is!

Túrázáshoz érdemes a lehető legkényelmesebb ruhát és egy jól bejáratott túracipőt választani, illetve, ha sátorban töltjük az éjszakát, ne felejtsünk el becsomagolni egy hálózsákot is. Mindig készüljünk elegendő folyadékkal a túrára, és nem árt valamilyen szúnyog- és kullancsriasztót is magunkkal vinni. Fontos előre átgondolni, hogyan teremthetjük meg a megfelelő feltételeket a túrázáshoz és a kempingezéshez, ezért erre szánjunk egy kis időt indulás előtt, így biztosan mindenkinek felejthetetlen élmény lesz az erdő felfedezése.

A cikkben szereplő információk a publikálás időpontjában a Biztosítás.hu-n elérhető Mapfre Karaván kemping biztosításra vonatkoznak. Az adatok pontosságáért a Biztosítás.hu nem vállal felelősséget.

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: 2022. 05. 03.