7 helyszín 30 alatt: ide érdemes elutazni a húszas éveinkben

Azt szokták mondani, hogy minden utazással egyre gazdagabbak leszünk – és ezzel nem tévednek. Más országok kultúrájának, történelmének, természeti adottságainak felfedezése a legnagyobb kaland, amelyben részt vehetünk. Vannak olyan országok, ahol a vibráló városi élet, az extrém programok és a felejthetetlen bulik fiatal utazók ezreit hívogatják egy életre szóló élményre. Hoztunk 7 olyan úti célt, ahová érdemes még a húszas éveinkben ellátogatni – indulhat a világ körüli utazás?

2021.09.01

Izland

Abszolút bakancslistás program lehet bárkinek egy izlandi körutazás: az egész világon egyedi természeti jelenségeket csodálhatunk meg itt. Érdemes autóval körbejárni a szigetet, miközben úton-útfélen megállunk egy vízesésnél, gejzírnél vagy éppen egy vulkanikus eredetű hegycsúcsnál. Érdemes tudni, hogy ha nyáron látogatunk el ide, akkor éjszaka sincs teljesen sötét, ám télen elég rövidek a nappalok. Ha szerencsénk van, a sarki fényt is megpillanthatjuk, de ne feledjük, hogy ehhez ősz és tavasz között érdemes utazni.

Utasbiztosítás kalkulátor

Utasbiztosítási ajánlatok, akár már aznapi induláshoz!

Díjszámítás »

Costa Rica

Ha a természet harmóniáját szeretnénk megtapasztalni, ne hagyjuk ki Costa Ricát: itt a lombkoronasétányoktól kezdve a lélegzetelállító vízeséseken át az esőerdőkig mindent megtalálunk. Jóllehet, az ország viszonylag kicsi, mégis érdemes legalább két hetet szánni a kirándulásra, így nem kell sietve végigjárnunk a túraútvonalakat, és az óceánparti relaxálásra is marad időnk. Mindezeken kívül még arra is lehetőségünk van itt, hogy a napfelkeltét a Karib-tengernél, a naplementét pedig már a Csendes-óceán partján csodáljuk meg.

Ibiza

A spanyol sziget egyértelműen a bulizni vágyó fiatalok paradicsoma – kihagyhatatlan élmény a barátainkkal eltölteni itt néhány napot. Nyár végén is érdemes ide utazni, ugyanis számos nyárzáró ünnepség és medencés összejövetel várja az érdeklődőket, illetve ilyenkor már nincs annyira meleg, mint a főszezonban. Ibiza legény- és lánybúcsúk megünneplésére is remek helyszínt biztosít.

Bali

Fiatalon is hatalmas élmény Bali felfedezése, ugyanis a miénktől teljesen eltérő kultúrát és változatos tájakat ismerhetünk meg itt. A szállásfoglalást és az étkezést rendkívül kedvező áron oldhatjuk meg ezen az indonéz szigeten, ezért nem véletlen, hogy Bali a fiatal utazók egyik kedvence. Élménydús túrázásban itt nem lesz hiány, de aki különleges templomokat fedezne fel, az sem fog unatkozni – az istenek szigetén tett kirándulás csapatban és egyedül utazóknak is egyaránt kiváló tapasztalatszerzés és nagyszerű kaland.

Tanzánia

Ha szeretnénk testközelből látni azokat az állatokat, amiket eddig csak az állatkertben figyelhettünk meg, vegyünk részt egy afrikai szafarin! A Serengeti Nemzeti Park az egyik legnépszerűbb látnivaló Tanzániában, ám ne feledkezzünk meg a kontinens legmagasabb hegycsúcsáról, a Kilimandzsáróról: ha a kenyai határ közelében kirándulunk, a távolban megpillanthatjuk a hófödte hegycsúcsot is. A kimerítő túrázás után pedig hűsölhetünk Zanzibár káprázatos tengerpartján, a passzív pihenők legnagyobb örömére.

Thaiföld

Thaiföld minden korosztálynak remek választás lehet, ugyanis az ország bővelkedik a történelmi parkokban, templomokban, fehér homokos strandokban, és a bulizni vágyók is megtalálhatják itt a számításaikat. Nemcsak ezért, hanem a rendkívül kedvező árú szálláshelyek miatt is nagy népszerűségnek örvend ez az úti cél a fiatal utazók körében. Az egyik legérdekesebb látnivaló Thaiföldön az úgynevezett úszópiac, ahol csónakba szállva, a vízen ringatózva vásárolhatunk.

Amszterdam

Ki ne szeretné két keréken bejárni a virágillatú holland főváros hangulatos utcácskáit? Az Észak Velencéjének is becézett Amszterdamban szinte kötelező program egy biciklis városnézés – olyan sokan pattannak itt kerékpárra, hogy már az ország legnagyobb múzeuma alatt is áttekerhetünk egy kifejezetten erre a célra kialakított alagútban. Ne feledjük: indulás előtt olyan utasbiztosítást kössünk, amely a tervezett programoknak megfelel, és győződjünk meg arról, hogy valóban azokra a kockázatokra biztosítjuk magunkat, amelyektől a leginkább tartunk (pl. biciklis baleset, betegség, útlemondás)!

Fontos, hogy utazás előtt tájékozódjunk a Konzuli Szolgálat weboldalán az adott ország aktuális járványügyi korlátozásairól és a beutazási szabályokról, mert ezek az egyes országok esetében eltérhetnek!

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: 2022. 05. 03.