Biztosítási hírek

Rendszeresen frissülő biztosítási hírekkel várjuk honlapunk látogatóit. Értesüljön első kézből a fontosabb biztosítás szakmai eseményekről, jogszabályi változásokról, trendekről, érdekességekről!

Mi a teendő, ha kár érte otthonunkat? Kit, hogyan és mennyi időn belül kell értesíteni? Hogyan járjunk el, ha a bejelentést követő napokban újabb kár éri otthonunkat? Kárbejelentés menete, kárszemle részletesen:

Tovább

Autóvásárlásakor, legyen szó újról vagy használtról, az elsőről vagy mellé egy másodikról, vagy a korábbi eladása után egy másik autóról, üzembentartóként minden esetben kötelező gépjármű biztosítást (kgfb) kötnünk. Felvetődik a kérdés, hogy mikor esedékes a biztosítást megkötni, illetve ha már volt vagy van másik autóra kötött kötelező biztosításunk, akkor mi lesz a korábbi bonus-malus besorolásunkkal.

Tovább

Aki külföldre tervez utazni a biztonságot szem előtt tartva az úti cél kiválasztásakor az aktuális szabályozásokat is figyelembe kell vennie. Ebben a kijelentésben a biztonság, a szabályozás mellett az aktuális szó is nyomatékkal bír.

Tovább

Augusztus 1-től azok a magyar állampolgárok, akik nem zöld, hanem sárga vagy piros kategóriájú területről térnek haza, amennyiben koronavírus teszttel szeretnék lerövidíteni a kiszabott két hét kötelező karantént, ettől a naptól kezdve, mivel az állam már nem finanszírozza a PCR tesztek költségét, nekik kell állniuk a tesztek költségét. Ezzel kapcsolatban összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat.

Tovább

Májustól sorban enyhülni kezdtek a járványhelyzet miatt bevezetett korlátozások, és egymás után születtek meg az országok közti ki- és beutazási megegyezések. Volt pár hetünk, amikor a beutazható országokba a magyar állampolgárok karantén mentesen utazhattak be, és onnan karantén kötelezettségtől mentesen is térhettünk haza. A fertőzések számának alacsony szinten tartása miatt viszont júliusban a külföldről történő hazautazáskor szigorításokat vezettek be.

Tovább

Gépjárművünk biztonsága érdekében többféle biztosítást is köthetünk. Fontos azonban tisztában lenni azzal, hogy melyik biztosítás mire terjed ki, milyen káreseményekkor térít, és hogyan védi gépjárművünket. Ahogy azt is, hogy nem csak „kötelező” és CASCO létezik, hanem érdemes lehet kiegészítő biztosítási megoldásokban gondolkodni.

Tovább

Egy életbiztosítás megkötésekor az egyik legfontosabb tényező, amit mérlegelni kell, hogy tudjuk-e fizetni a díjat. Folyamatosan, éveken, évtizedeken át. Olyan díjban kell megállapodni, ami biztosan nem fogja megterhelni a házi kasszát. Míg egy hitel esetében jellemzően néhány évre kell megszorítani a nadrágszíjat, addig a biztosítás díjfizetési kötelezettségét úgy érdemes kezelni, hogy az mindig velünk marad - akár a villanyszámla.

Tovább

A nyári hőségben lecsapó orkánerejű szél, a hirtelen lezúduló felhőszakadás, jégeső komoly károkat tehet az otthonunkban. Ha elővigyázatosan járunk is el, tehát követjük a meteorológiai előrejelzéseket, zárjuk az ablakokat, amikor elmegyünk otthonról, a kerti bútorainkat fedett térben tároljuk, illetve lakhelyünk állapotát karbantartjuk, sajnos, akkor is érheti otthonunkat káresemény.

Tovább

Felújításon esett át a lakás? A home office miatt új vagyontárgyak kerültek be a lakásba? Vagy új sporteszközöket vettünk, esetleg napkollektor került a háztetőre? Miért fontosak ezek a kérdések?

Tovább

A nyár beköszöntével nem csak a lakóhelyünk elhagyására van lehetőségünk, hanem az országhatár átlépésére is. Május közepétől megkezdődtek az országok közti nemzetközi egyeztetések a határzárak feloldásáról, így egyre több országba látogathatunk el nyaralás vagy családtagjaink meglátogatásának céljából.

Tovább

Beköszöntött a nyár, folyamatosan oldódnak fel a szigorú korlátozások itthon is, közben pedig egyre több ország határai nyílnak meg a magyar pihenni vágyók számára. De bármennyire csalogat most minket a jó idő, bármennyire vágyunk el a hónapokig tartó bezártság után ki a világba, tudjuk, ez a nyár és az idei nyaralás biztosan nem lesz olyan, mint korábban.

Tovább

A hitelfedezeti biztosítás pontosan az, ami a nevében van: fedezetet nyújt egy hitelre, ha azt valamiért nem tudjuk fizetni. Mi lehet ez az ok? Elvileg bármi - betegség, halál, munkanélküliség - gyakorlatilag persze az, ami benne van a szerződésben. De érdemes ilyet kötni?

Tovább

Az elektromos autók vásárlását és terjedését egy sor kedvezménnyel és támogatással próbálja az állam elősegíteni. A közvetlen állami támogatás mellett több fizetnivalótól is meg lehet szabadulni, ha villanyautót vásárolunk, az ingyenes parkolásról és töltésről nem is szólva. De mindenre vonatkozik a kedvezmény?

Tovább

A koronavírus ügyében közleményt adott ki a Magyar Biztosítók Szövetsége, emellett néhány biztosítótársaság is igyekezett hozzászólni a témához. Az alábbiakban a Bank360 és partnere, a Biztosítás.hu Biztosítási Alkusz Kft. segít eligazodni a szabályokban.

Tovább

Több bank is azzal reklámozza hitelkártyáit, hogy ahhoz automatikusan jár utasbiztosítás is. Ez azt jelenti, hogy befellegzett az utasbiztosításoknak? Aligha. De mire is jók ezek a kártyához járó biztosítások? Néha meglepően sokra, de sok minden függ az utazási szokásainktól és attól is, hogy kivel utazunk.

Tovább

Az elmúlt tíz évben rendre a 2009-es díjszint alatt maradtak az év végi, kampányos kötelező (kgfb) díjak. Idén ez már nem igaz, a napokban meghirdetett új tarifák szerint az átlagdíj meghaladja a 10 évvel ezelőtti szintet.

Tovább

Mától elérhetőek a biztositas.hu -n a biztosítók 2020-ra meghirdetett tarifái. Az év végi biztosítóváltási kampányban még mindig, mintegy 1,2 millió kötelező biztosítás szerződés érintett. Ők azok az ügyfelek, aki az autójukat még 2010 előtt vásárolták.

Tovább

Hamarosan zárul az idei „Év Biztosítója” szavazás, ha még nem mondta el véleményét most még megteheti.

Tovább

2019. március 21-e óta már interneten is elérhető a MABISZ digitális kárbejelentője.

Tovább

Visszaigényelhetik a kötelező biztosítás mellett befizetett 30%-os baleseti adójuk egy részét az ASTRA Biztosító csődje miatt idő előtti távozásra kényszerült ügyfelek. Az összesen mintegy 300 millió forintnyi visszajáró adó a NAV tegnapi naptól elérhető nyomtatványán igényelhető vissza

Tovább
Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: 2022. 05. 03.