Karanténból a nyárba – Hogyan tervezzük idei nyaralásunkat?

Beköszöntött a nyár, folyamatosan oldódnak fel a szigorú korlátozások itthon is, közben pedig egyre több ország határai nyílnak meg a magyar pihenni vágyók számára. De bármennyire csalogat most minket a jó idő, bármennyire vágyunk el a hónapokig tartó bezártság után ki a világba, tudjuk, ez a nyár és az idei nyaralás biztosan nem lesz olyan, mint korábban.

2020.06.05

A tavalyi év számait nézve a magyar lakosság fele-fele arányban töltötte a nyaralását kül- illetve belföldön. Ezen a nyáron várhatóan ez az arány a belföldi nyaralások javára fog elmozdulni. Felértékelődött a biztonság, ami nem csupán saját, hanem környezetünk felé érzett felelősségvállalást is jelent egyben, éppen ezért óvatosabban és sokkal körültekintőbben állunk nyaralásunk megtervezéséhez.

Utasbiztosítás kalkulátor

Utasbiztosítási ajánlatok, akár már aznapi induláshoz!

Díjszámítás »

**Mit érdemes szem előtt tartani utazástervezéskor? **

A legfontosabb, hogy hogyan érezhetjük magunkat a leginkább biztonságban, és mi az, amit tehetünk biztonságérzetünk növeléséért. Ami egyértelmű, hogy a korábban megszokott UV védekezés mellé ezen a nyáron bárhová is utazunk el nyaralni, legyen külföld vagy belföld, szájmaszkra, kézfertőtlenítőre és szigorú előírások betartására lesz szükségünk.

Idén a járkálós, kulturális látnivalókat felsorakoztató városnézések helyett az elzártabb vidék, illetve természet közeli helyszíneket, illetve a vízpartokat fogják preferálni az utazók. Úti célunk kiválasztásánál előnyként értékeljük a könnyű megközelíthetőséget, és hogy a hazatérésünk biztosított legyen.

Annak ellenére, hogy a légitársaságok folyamatosan indítják be légi forgalmukat, ráadásul szigorú higiéniás szabályok betartása mellett akciókkal is ösztönzik az utasokat úti céljuk repülővel történő megközelítésére, legtöbben valószínűleg a saját gépkocsis utazást fogják választani. Belföldi utazás esetében mindenképpen számolnunk kell a jelentősen megnövekedett autós forgalommal, illetve az akár hosszú órákkal megnövekedett menetidővel. Ha balatoni pihenésre vágyunk, számítanunk kell arra, hogy a vasúti és a buszos forgalom helyett sokan mások is autóval fogják megközelíteni a magyar tengert. Éppen ezért indulás előtt ellenőrizzük gépkocsink állapotát, és élelemmel, folyadékkal felszerelkezve vágjunk csak neki az útnak.

Itthon és külföldön is a szállásadók legnagyobb vesztesei az airbnb-s lakáskiadók és a hostelek lesznek, míg a magasabb higiéniai előírásoknak megfelelni tudó szállodák, apartmanok, a privát vendégházak jelentősen több foglalásra számíthatnak. Hazai vagy külföldi szállásunk kiválasztásánál érdemes a weboldalon kívül telefonon vagy e-mailben is tájékoztatást kérnünk.

Mivel a megfelelő távolságot a vízparton és a vízben is tartanunk kell, olyan helyet válasszunk, ahol ez biztosított a strandokon, parkokban. Ha pedig betegség tüneteit érezzük, maradjunk inkább otthon, a többi esetben tervezzünk előre, legyen fő a biztonság.

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: 2022. 05. 03.