Karanténból a nyárba – Hogyan tervezzük idei nyaralásunkat?

Beköszöntött a nyár, folyamatosan oldódnak fel a szigorú korlátozások itthon is, közben pedig egyre több ország határai nyílnak meg a magyar pihenni vágyók számára. De bármennyire csalogat most minket a jó idő, bármennyire vágyunk el a hónapokig tartó bezártság után ki a világba, tudjuk, ez a nyár és az idei nyaralás biztosan nem lesz olyan, mint korábban.

2020.06.05

A tavalyi év számait nézve a magyar lakosság fele-fele arányban töltötte a nyaralását kül- illetve belföldön. Ezen a nyáron várhatóan ez az arány a belföldi nyaralások javára fog elmozdulni. Felértékelődött a biztonság, ami nem csupán saját, hanem környezetünk felé érzett felelősségvállalást is jelent egyben, éppen ezért óvatosabban és sokkal körültekintőbben állunk nyaralásunk megtervezéséhez.

Utasbiztosítás kalkulátor

Hasonlítsa össze biztosító partnereink utasbiztosítási ajánlatait, hogy megtalálja az Ön számára legmegfelelőbbet, olcsóbban!

Díjszámítás »

**Mit érdemes szem előtt tartani utazástervezéskor? **

A legfontosabb, hogy hogyan érezhetjük magunkat a leginkább biztonságban, és mi az, amit tehetünk biztonságérzetünk növeléséért. Ami egyértelmű, hogy a korábban megszokott UV védekezés mellé ezen a nyáron bárhová is utazunk el nyaralni, legyen külföld vagy belföld, szájmaszkra, kézfertőtlenítőre és szigorú előírások betartására lesz szükségünk.

Idén a járkálós, kulturális látnivalókat felsorakoztató városnézések helyett az elzártabb vidék, illetve természet közeli helyszíneket, illetve a vízpartokat fogják preferálni az utazók. Úti célunk kiválasztásánál előnyként értékeljük a könnyű megközelíthetőséget, és hogy a hazatérésünk biztosított legyen.

Annak ellenére, hogy a légitársaságok folyamatosan indítják be légi forgalmukat, ráadásul szigorú higiéniás szabályok betartása mellett akciókkal is ösztönzik az utasokat úti céljuk repülővel történő megközelítésére, legtöbben valószínűleg a saját gépkocsis utazást fogják választani. Belföldi utazás esetében mindenképpen számolnunk kell a jelentősen megnövekedett autós forgalommal, illetve az akár hosszú órákkal megnövekedett menetidővel. Ha balatoni pihenésre vágyunk, számítanunk kell arra, hogy a vasúti és a buszos forgalom helyett sokan mások is autóval fogják megközelíteni a magyar tengert. Éppen ezért indulás előtt ellenőrizzük gépkocsink állapotát, és élelemmel, folyadékkal felszerelkezve vágjunk csak neki az útnak.

Itthon és külföldön is a szállásadók legnagyobb vesztesei az airbnb-s lakáskiadók és a hostelek lesznek, míg a magasabb higiéniai előírásoknak megfelelni tudó szállodák, apartmanok, a privát vendégházak jelentősen több foglalásra számíthatnak. Hazai vagy külföldi szállásunk kiválasztásánál érdemes a weboldalon kívül telefonon vagy e-mailben is tájékoztatást kérnünk.

Mivel a megfelelő távolságot a vízparton és a vízben is tartanunk kell, olyan helyet válasszunk, ahol ez biztosított a strandokon, parkokban. Ha pedig betegség tüneteit érezzük, maradjunk inkább otthon, a többi esetben tervezzünk előre, legyen fő a biztonság.

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: 2022. 05. 03.