Biztosítási hírek

Rendszeresen frissülő biztosítási hírekkel várjuk honlapunk látogatóit. Értesüljön első kézből a fontosabb biztosítás szakmai eseményekről, jogszabályi változásokról, trendekről, érdekességekről!

A kenuzás nemcsak remek mozgásforma és hatékony edzés, hanem kiváló kikapcsolódási lehetőség, sőt, akár közös családi program is lehet. Különleges élmény a vízről, egy teljesen más perspektívából megfigyelni a természetet. Kenutúrára bátran vállalkozhatunk akár kezdőként is, hiszen számos szervezett lehetőség közül választhatunk, ahol nincs más dolgunk, mint együtt evezni a csapattal és átélni a kenuzás nyújtotta örömöket. Cikkünkben segítünk, hogy gondtalanul teljen az evezés – nézzük, hogyan készülhetünk fel egy kenus nyaralásra!

Tovább

Gulyásleves, kalocsai paprika, gyulai kolbász… Számos olyan tradicionális magyar étel létezik, amelyeket mindannyian ismerünk, és gondolkodás nélkül ajánlanánk külföldi ismerőseinknek. Ha viszont a kultúrával szeretnénk jobban megismerkedni, érdemes ellátogatnunk hungarikumként jegyzett településekre, tájakra is. A változatos programok mellett gasztronómiai élményekben is részünk lehet, és kipipálhatunk újabb tételeket a bakancslistánkon. Ismerjük meg hazánkat, induljon a felfedező körút!

Tovább

Egyre nő mindenkiben az utazás iránti vágy, ezért érthető, hogy feszült figyelemmel kísérjük a beutazási korlátozásokkal kapcsolatos újabb fejleményeket. Júliustól hazánkban is bevezették az uniós védettségi igazolványt – vajon mire lesz jó, és hogyan változtatja meg a külföldi utazásra vonatkozó szabályokat? Cikkünkből megtudhatja, mennyiben könnyíti meg életünket az EU-s igazolás!

Tovább

Nem kell nagyon messzire mennünk, ha egy emlékezetes kirándulásra vágyunk: Hallstatt hegyekkel körülölelt városkája Budapestről autóval nagyjából 6 óra alatt elérhető, és rengeteg érdekességet tartogat. Tökéletes úti cél azok számára, akik egy változatos programokkal tarkított hosszú hétvégét szeretnének eltölteni külföldön. Nézzük, milyen élmények várnak Hallstattban!

Tovább

Ha utazás közben – esetleg külföldön – történik egy váratlan esemény, vagy azzal szembesülünk, hogy értéktárgyunknak lába kél, könnyedén eluralkodhat rajtunk a pánik, hirtelen nem tudjuk, kihez forduljunk segítségért. Egy megfelelően megválasztott utasbiztosítással levehetjük ezeket a terheket a vállunkról: nemcsak anyagi segítséget, de biztonságérzetet is teremtenek. Vajon hogyan változtak az utasbiztosítási ajánlatok a világjárvány következtében? Miért fontos személyre és utazásra szabott biztosítást kötni? Cikkünkből megtudhatja!

Tovább

Egyszerre lakás és jármű – lakóautóval kirándulni nemcsak kényelmes és olcsóbb, de egyben felejthetetlen élményt is nyújt. A lakóautós nyaralást is ugyanolyan alaposan meg kell terveznünk, mint a hagyományos vakációt, csak éppen más szempontokat is figyelembe kell vennünk a szervezésnél. Vajon hogyan készülhetünk fel előre egy ilyen kirándulásra? Segítünk, hogy felhőtlenül és biztonságosan teljen a külföldi lakóautós kiruccanás!

Tovább

A strandolás mellett a Balaton számos egyéb kikapcsolódási lehetőséget kínál, és lélegzetelállító tájakkal várja az oda látogatókat. Sosem lehet megunni a panorámát, ami a magasból még kellemesebb látványt nyújt. Hoztunk 10 olyan balatoni kilátót, amit nem érdemes kihagyni, ha arra járunk. Induljon a túra!

Tovább

Egy családi nyaralás megszervezése mindig rengeteg előzetes tervezéssel jár – ez a jelenlegi helyzetben különösen igaz, hiszen a beutazási korlátozásokra is kiemelt figyelmet kell fordítanunk. A felnőttekre vonatkozó szabályozásról már sokat hallottunk, de mi a helyzet a gyerekekkel? Mire érdemes odafigyelnünk, ha gyerekkel utaznánk külföldre? Mutatjuk, mit tudunk most erről!

Tovább

Ha autóval utazunk, nagyon sok lehetőség tárul elénk, hiszen nem kell igazodnunk a menetrendekhez, és nem korlátoz bennünket, ha egy adott városban esetleg nincs vasútállomás. Ez a szabadság lehetővé teszi, hogy több látnivalóval is megismerkedjünk, vagy akár út közben megálljunk, és kevésbé ismert helyeket is felfedezzünk. Cikkünkben olyan úti célokat mutatunk meg, amelyek autóval pár óra alatt elérhetők, és biztosan maradandó élményt nyújtanak!

Tovább

Vonattal utazni nemcsak rendkívül kényelmes és biztonságos, de nagyon izgalmas is. Maga az utazás is élmény, hiszen miközben csodáljuk az elsuhanó tájat, útitársainkkal jókat beszélgethetünk, esetleg kártyázhatunk. A környező országokba akár közvetlen járatokkal is eljuthatunk, így Európa felfedezése már nem is annyira elérhetetlen cél. Mutatjuk, melyek azok a vonattal elérhető úti célok, amiket nem érdemes kihagyni!

Tovább

Az Európai Unió egységes vakcinaigazolás bevezetését tervezi, mely lehetővé tenné a szabadabb utazást Európában az unió határain belül és kívül egyaránt. Cikkünkből kiderül, hogy mik az ezzel kapcsolatos tervek, és mikorra várható a bevezetés.

Tovább

A rendkívüli járványhelyzetben rendkívüli lépéseket tesz az egyik legnagyobb biztosítótársaság. 2020-ban, különösen a közel két hónapig tartó kijárási korlátozások idején csökkent a lakosság autóhasználata, melynek következtében a balesetek száma is visszaesett. A Groupama Biztosító most úgy döntött, hogy akkor lehet méltányos kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással rendelkező ügyfeleivel, ha számukra felajánl egy egyszeri összeget, melyet akár jótékony célra is fordíthatnak.

Tovább

Nehéz év zárása felé közeledünk. 2020-ra sajnos mindannyian úgy fogunk emlékezni, mint arra az évre, ami alaposan próbára tett mindannyiunkat. Ahogy egyetlen más iparágat, úgy a biztosítási szektort sem kímélte a világjárvány. Különösen az utasbiztosítások terén volt jelentős a visszaesés, hiszen ha nem utazunk, utasbiztosítást sem kötünk. Mindez jelentős veszteségeket okozott a biztosítással foglalkozó társaságoknak – így nekünk is.

Tovább

Legyen szó kötelező (KGFB) vagy CASCO biztosításról, érdemes évente a váltási időszakban körülnézni a gépjármű biztosítási ajánlatok között, hiszen új és kedvezőbb ajánlatokat találhatunk és igényeinknek megfelelően akár új kiegészítő fedezetekre is köthetünk biztosítást. Mikor válthatunk, és mi a váltás menete? Mutatjuk példával!

Tovább

Megváltoznak a MOL Partnerkártyákkal elérhető üzemanyag- és egyéb kedvezmények 2020. október 19., hétfőtől.

Tovább

Szeptember 1-vel Magyarországon lezárultak a határok, csak indokolt esetben lehet ki- és beutazni az országba, illetve a magyar állampolgároknak hazatéréskor kötelező karanténba vonulniuk. Az időközben módosított szabályokkal együtt ennek folytatása következik októberben is. Mutatjuk, hogy mi maradt és változott.

Tovább

Lakásbérlők közül kevesen tudják, hogy nem csak a főbérlő, hanem albérlőként ők is köthetnek lakásbiztosítást, ami egyébként egy lakásbiztosításhoz képest kedvezőbb áron nyújt fedezetet az értékeikre. Ahogy azt is kevesen tudják, hogy a két fél – tulajdonos és bérlő – által kötött lakásbiztosítások más-más módon fedik le az ingatlan és a benne található ingóságok védelmét.

Tovább

Ősszel megnő a vadállatokkal történő autós ütközés kockázata. Elég erre az esetre a kötelező biztosítás, vagy érdemes cascot is kötni? Mivel ősszel a legnagyobb az esélye, hogy a semmiből felbukkan egy állat az úton, felmerül a kérdés: fizeti-e a biztosító a vadbalesetből eredő károkat?

Tovább

2-3 évente javasolt felülvizsgálni lakásbiztosításunkat, hiszen ennyi idő alatt a korábban kötött biztosításunk elavulttá válhat. Ennek több oka is lehet, például értéknövekedés (felújítás vagy értéktárgyak vásárlása esetén), új kiegészítő fedezetek megjelenése (mobil eszközökre kiterjesztett garancia, kisállatbiztosítás), és természetesen a biztosítási díjak változása is. Emiatt az említett időközönként érdemes végezni egy gyors kalkulációt, és megbizonyosodni arról, hogy a jelenlegi lakásbiztosításunk továbbra is minden igényünket kielégíti-e.

Tovább

Szeptember elsejétől megszűnik a júliusban bevezetett, a külföldi országokat 3 szín kategóriába soroló rendszer, ugyanis minden külföldi ország egységesen piros, azaz I. biztonsági besorolási kategóriájú lett, azaz az utazásra nem javasolt országok listájára került.

Tovább
Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: 2022. 05. 03.