Az utasbiztosítás most még fontosabb, mint korábban

Ha utazás közben – esetleg külföldön – történik egy váratlan esemény, vagy azzal szembesülünk, hogy értéktárgyunknak lába kél, könnyedén eluralkodhat rajtunk a pánik, hirtelen nem tudjuk, kihez forduljunk segítségért. Egy megfelelően megválasztott utasbiztosítással levehetjük ezeket a terheket a vállunkról: nemcsak anyagi segítséget, de biztonságérzetet is teremtenek. Vajon hogyan változtak az utasbiztosítási ajánlatok a világjárvány következtében? Miért fontos személyre és utazásra szabott biztosítást kötni? Cikkünkből megtudhatja!

2021.06.24

Hogyan változtatta meg a koronavírus az utasbiztosításokat?

A felhőtlen nyaralás érdekében eddig is elengedhetetlen volt az utasbiztosítás, ám a koronavírus okozta veszélyhelyzet még indokoltabbá tette, hogy megfelelő védelem mellett utazzunk. A Covid-fertőzés egy új kockázat, ami ezáltal számos új kérdést vetett fel az utasbiztosítások szempontjából is. Vajon milyen feltételek mellett és milyen országokban érvényes a biztosításunk? Alapvetően az utasbiztosítások nem nyújtanak fedezetet, ha utazásra nem javasolt országba tervezzük a nyaralást, ám a járványhelyzet azt eredményezte, hogy sok biztosító kibővítette ajánlatait ezekre a térségekre is, tekintettel arra, hogy majdnem minden ország ilyen besorolást kapott. Ezen kívül vannak olyan biztosítások is, amelyeket Covid-fertőzésből adódó károk esetén is igénybe vehetünk, így akkor sem kell aggódnunk, ha külföldön megbetegednénk. Természetesen ez nem minden biztosításra igaz, ezért most is kiemelten fontos a szerződési feltételek és a terméktájékoztatók ismerete: biztosításkötés előtt ezekből tájékozódhatunk arról, hogy az adott biztosítónál milyen szabályozások vonatkoznak az utazásra nem javasolt országokra és a fertőzéssel kapcsolatos esetekre.

Utasbiztosítás kalkulátor

Utasbiztosítási ajánlatok, akár már aznapi induláshoz!

Díjszámítás »

Így válasszuk ki a hozzánk illő utasbiztosítást

A Biztosítás.hu-n az úti célnak vagy az utazás jellegének megfelelően kalkulálhatunk, így az ajánlati oldalon csak olyan biztosításokat látunk, amik az igényeinkhez közel állnak. Ezek az ajánlatok fedezeti tartalmukban eltérhetnek, ezért hasznos lehet igénybe venni a kalkulátor összehasonlító funkcióját: kiválaszthatjuk a legszimpatikusabb biztosításokat, és az oldal átláthatóvá teszi a köztük lévő különbségeket. Fontos átgondolnunk, hogy melyek azok az események, amelyektől leginkább tartunk, így ezt szem előtt tartva tudunk böngészni az ajánlatok között. Az úti célt és saját igényeinket együttesen figyelembe véve találhatjuk meg azt a biztosítást, ami leginkább illeszkedik az elképzeléseinkhez. Ezután szerződésünket online megköthetjük, és nincs más dolgunk, mint élvezni a jól megérdemelt pihenést!

Utasbiztosítás belföldi utazáshoz is

A belföldi utasbiztosítás kevésbé ismert, sokan nem tudják, hogy milyen helyzetekben jöhet jól, ezáltal azt hihetik, hogy nincs rá szükségük. Ha szeretnénk biztosra menni, és megelőzni, hogy belföldi nyaralásunkat egy váratlan esemény beárnyékolja, mindenképpen kössünk utasbiztosítást. Ha például autóval utazunk, gondolnunk kell arra, hogy a jármű bármikor meghibásodhat, a javítás vagy elszállítás költsége pedig anyagi szempontból megterhelő lehet. Ilyenkor igénybe vehetjük az utasbiztosításunk gépjármű asszisztencia szolgáltatását, ami akár az elszállításban, akár a javításban, bizonyos utasbiztosításoknál pedig a saját hazautazásunkban vagy szállás biztosításában is segít. Ezen kívül a belföldi utasbiztosítások tartalmazhatnak felelősségbiztosításra, az utazás lemondására, vagy kórházi térítésre vonatkozó fedezeteket is. Ezek biztosítónként eltérhetnek, ezért mielőtt megkötjük utasbiztosításunkat, alaposan olvassuk át a szerződési feltételeket és terméktájékoztatókat, és bizonyosodjunk meg róla, hogy valóban arra biztosítjuk be magunkat, amire szeretnénk.

A lakás biztonsága sem elhanyagolható!

A lakásbiztosítás mindig hasznos segítség, ám amikor több napig, vagy akár több hétig távol vagyunk az otthonunktól, kiemelten fontos gondoskodnunk a lakás megfelelő védelméről is. Ha már van lakásbiztosításunk, érdemes 2-3 évente felülvizsgálni és ellenőrizni, hogy még mindig azt a védelmet nyújtja, amit szeretnénk. Ha nyaralni megyünk, gondolnunk kell a betöréses lopás kockázatára – ilyenkor nem árt, ha utánajárunk, hogy milyen segítségre számíthatunk biztosítónktól egy ilyen esemény bekövetkeztekor. A Biztosítás.hu-n bármikor megtekinthetjük a biztosító partnerek lakásbiztosítási ajánlatait, és az évforduló előtt lehetőségünk van váltani egy kedvezőbb vagy igényeinkhez közelebb álló biztosításra. Amennyiben azonban még nem rendelkezünk lakásbiztosítással, ne habozzunk: kössünk szerződést online, hiszen ezzel nemcsak a nyaralás idejére, de egész évre megteremthetjük a családi otthon védelmét.

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: 2022. 05. 03.