Balatoni körutazás: a magyar tenger legszebb kilátói

A strandolás mellett a Balaton számos egyéb kikapcsolódási lehetőséget kínál, és lélegzetelállító tájakkal várja az oda látogatókat. Sosem lehet megunni a panorámát, ami a magasból még kellemesebb látványt nyújt. Hoztunk 10 olyan balatoni kilátót, amit nem érdemes kihagyni, ha arra járunk. Induljon a túra!

2021.06.10

Balaton-felvidék: panoráma és borvidékek

Az északi part híres a borvidékeiről – ha esetleg elfáradnánk a kilátók felfedezésében, bármikor megpihenhetünk egy hangulatos kerthelyiségben finom borok vagy házi szörpök társaságában.

Óvári Messzelátó, Balatonalmádi: Közkedvelt kirándulóhely a Balatonalmádi jelképévé vált kilátó, amit a városközponttól egy 6 km-es túra részeként tekinthetünk meg. A város az északi parton fekszik, ám akkor sem nagy kitérő ellátogatni ide, ha a déli parton nyaralunk.
Csere-hegyi kilátó, Alsóörs: Ezt a kilátót akár biciklivel is könnyedén megközelíthetjük, a kirándulók kedvelt célpontja. Ha autóval érkezünk, parkoljunk le az erdő szélén, innen egy kellemes félórás sétával érhetjük el a kőtornyot.
Őrtorony kilátó, Tihany: Megszámlálhatatlan, szebbnél szebb látnivalóval vár a Tihanyi-félsziget, a kilátó-bakancslistánkra ne felejtsük el felírni az itt található Őrtorony kilátót sem.
Kisfaludy-kilátó, Badacsony: Badacsonyban a hegytetőről is remek kilátás nyílik a Balatonra, de ha szeretnénk fokozni ezt az élményt, látogassunk el a kilátóba is! Akár össze is köthetjük a badacsonyi bortúrát egy erdei kirándulással, ezzel maximálisan kihasználva a Balaton-felvidék adta lehetőségeket.
Balatongyörök: Két kilátót is felfedezhetünk itt: a Bél Mátyás- és a Batsányi-kilátókat. Megközelítésük nem egyszerű, de ha nekivágunk, nem fogjuk megbánni, a balatoni panoráma mindenért kárpótol.

Utasbiztosítás kalkulátor

Utasbiztosítási ajánlatok, akár már aznapi induláshoz!

Díjszámítás »

Kilátók és gyerekbarát strandok a déli parton

A Balaton déli partján található, lassan mélyülő strandok kiváló lehetőséget biztosítanak a családi kikapcsolódásra, ha viszont az időjárás miatt nem mártózhatunk meg a vízben, tervezzünk egy kirándulást a déli part valamelyik kilátójához!

Siófoki Víztorony: A siófoki kilátó a városközpontban helyezkedik el, a nyüzsgő városi élet kedvelőinek tökéletes választás. Miután megcsodáltuk a panorámát, megihatunk egy kávét a toronyban, az érdeklődőket pedig egy digitális élményközpont is várja.
Kőhegyi Kilátó, Zamárdi: A kis kilátóból csodás balatoni panoráma tárul elénk: láthatjuk a Tihanyi-félszigetet, és Badacsony jellegzetes dombját is.
Balatonföldvári Kilátó: A Balatonföldvári Kilátó jellegzetes hajóalakjáról ismert, ám azt kevesen tudják, hogy ez a Balaton legmagasabb épített kilátója. Az épület otthont ad egy hajózástörténeti interaktív kiállításnak, ami kicsiknek és nagyoknak egyaránt tartogat érdekességeket.
Balatonboglár Gömbkilátó: Ha a déli parton járunk, kihagyhatatlan élmény a balatonboglári gömbkilátó: különleges alakjával kitűnik a többi balatoni kilátó közül.
Várhegy kilátó, Fonyód: A fonyódi akadálymentesített kilátó autóval is könnyen megközelíthető, de ha tehetjük, érdemes gyalog megtenni a felfelé vezető utat – a tanösvényen haladva minden lépéssel egyre szebb panoráma tárul elénk.

Belföldi utasbiztosítás? Igen!

Egyre többen tudják, hogy külföldi utazás esetén fontos gondoskodni az utasbiztosításról a biztonságos pihenés érdekében. Kevésbé ismert ezzel szemben a belföldi utasbiztosítás – azt hihetnénk, hogy nincs rá szükségünk, pedig akár aktív, akár passzív pihenést tervezünk, számos olyan helyzet adódhat, amikor sok bosszúságtól megkímél minket egy utasbiztosítás. Az autó meghibásodása, egy váratlan baleset, a nyaralás meghiúsulása… egy nem várt kellemetlen esemény bárkivel megtörténhet, és anyagilag megterhelheti a családi kasszát. Ezekhez hasonló esetekben biztosít megfelelő védelmet a belföldi utasbiztosítás, amit a Biztosítás.hu-n pár perc alatt megköthetünk, akár az indulás napján is. Biztosításkötés előtt figyelmesen olvassuk át a biztosítási feltételeket, és bizonyosodjunk meg arról, hogy valóban azokra a kockázatokra biztosítjuk be magunkat, amelyekre szeretnénk. Ne hagyjuk, hogy bármi beárnyékolja a nyaralást, kössünk utasbiztosítást a Biztosítás.hu-n!

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: 2022. 05. 03.