6 vízparti fürdőhely a meleg nyári napokra

A nagy nyári hőségben sokan csak vízparton tudják elképzelni a nyaralást. Szerencsére rengeteg olyan hazai és külföldi fürdőhely is rendelkezésre áll, ahol jól kiépített strandon kellemesen megmártózhatunk, vagy akár sportolhatunk is. Ha idén nem a tengerpart a célpont, válasszunk egy tavat vagy folyót a nyári pihenéshez! Készítsük elő a fürdőruhát – ezen a 6 fürdőhelyen szuper környezetben csobbanhatunk!

2021.07.21

Borostyán-tó

Az ország nyugati csücskében található egy rendkívül tiszta vizű tó, ahol kiépített strand, rengeteg sportolási lehetőség és külön kutyás strand biztosítja, hogy mindenki megtalálja a számára legszimpatikusabb szórakozást. A strandszakaszon lassan mélyül a víz, így a gyerekek is bátran fürdőzhetnek, a parton pedig szép, füves területen pihenhetünk. A tó körül kialakítottak egy erdei ügyességi pályát – ha már minden vízi sportot kipróbáltunk, érdemes ezt is megnézni. A Borostyán-tó kellemes környezettel csábítja mind az aktív, mind a passzív pihenőket, bátran szervezhetjük ide az idei nyaralást, nem fogunk csalódni.

Utasbiztosítás kalkulátor

Utasbiztosítási ajánlatok, akár már aznapi induláshoz!

Díjszámítás »

Arlói-tó

Mesébe illő tájjal várja a látogatókat a Suvadás Ligetben található Arlói-tó. Számos programlehetőség közül választhatunk, ha itt nyaralnánk: a hegyekkel körülölelt tóban fürödhetünk, evezhetünk vagy akár horgászhatunk is. Tökéletes választás, ha csendes, nyugodt pihenésre vágyunk, és szeretnénk elkerülni a tömeget, ugyanis a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található nyaralóhely kevésbé ismert. A tó mellett kempingezhetünk vagy választhatunk egy vízre néző apartmant, amelyek nagy része állatbarát, így kedvencünket sem kell otthon hagynunk. A tó érdekessége, hogy egy földcsuszamlás következtében jött létre – Európában mindössze két ilyen tó ismert, így az erdélyi Gyilkos-tóval együtt az Arlói-tó keletkezése is nagyon különleges.

Kopaszi-gát

Nem kell feltétlenül elhagynunk a fővárost, ha vízparti pihenésre vágyunk: töltsünk el egy napot a Kopaszi-gáton! Tökéletes helyszín lehet piknikezésre, sportolásra, sétára és pihenésre is – a fák árnyékában a dunai panorámában gyönyörködve lazíthatunk. Jó hír a fürdőzés szerelmeseinek, hogy júliustól már strandolásra is van lehetőség a Kopaszi-gáton, így akkor is érdemes itt kirándulni, ha a nagy meleg elől menekülnénk. A parkban a gyerekek sem fognak unatkozni, az ő szórakozásukat játszóház biztosítja. Akár egy egész napra, akár csak pár órára látogatunk ide, bizonyára sikerül feltöltődnünk a vízparti élménnyel.

Ausztria, Öreg-Duna

Kedvelt fürdő- és pihenőhely a Bécsben található Alte Donau vagy magyarul Öreg-Duna. A víz minősége kiváló, a szórakozási lehetőségek sora végeláthatatlan, érdemes lehet összekötni a bécsi városnézést egy hűsítő strandolással is. Több különböző strand közül választhatunk, ezek közül az egyik egy szigetre épült, így talán ez a legkülönlegesebb, ám találunk ingyenes strandot is itt. Igazi tengerparti érzést keltenek ezek a homokos strandok, ezért, ha Ausztriába utazunk idén nyáron, használjuk ki ezt a lehetőséget, és csobbanjunk egyet a Dunában! Nem szabad megfeledkeznünk az utasbiztosításról sem: a Biztosítás.hu-n az úti célnak megfelelő biztosítást köthetünk, akár az indulás napján is.

Románia, Medve-tó

Nem csak a fürdőzés élménye miatt látogatnak el rengetegen a Szovátán található Medve-tóhoz – a só gyógyító hatása és a friss, hegyi levegő is nyaralók ezreit vonzza ide. A tó sótartalma a tengerekénél is magasabb, ezért könnyedén lebeghetünk is a vízen, és ha eleget strandoltunk, akkor a környék is bőven tartogat látnivalókat. Könnyen járható túraútvonalon kereshetjük fel a környéken fekvő többi tavat, kilátókból gyönyörködhetünk a fenyvesek uralta panorámában, valamint különleges templomokat is megcsodálhatunk. A szovátai lakosok nagy része beszél magyarul, ezért a nyelvi akadályok miatt nem kell aggódnunk.

Szlovénia, Jasna-tó

A kötelező szlovéniai látnivaló, a Bledi-tó után ellátogathatunk ehhez a kevésbé ismert, fehér homokos alpesi tavacskához. Az élményteli fürdőzést egy jól kiépített strand biztosítja, és a hegyvidék látványa fűszerezi meg a pihenést. A strandolók legnagyobb örömére egy ugrótornyot is kialakítottak, emellett pedig gyönyörű túraútvonalak közül is válogathatunk a környéken. A horgászok sem fognak itt unatkozni, ugyanis a Jasna-tó igazi horgászparadicsom. Ha Szlovéniában nyaralunk, érdemes inkább hétköznap ellátogatni ide, mert a kis strand a helyieknek is nagy kedvence, ezért hétvégente kissé zsúfolt lehet.

Fontos, hogy utazás előtt tájékozódjunk a Konzuli Szolgálat weboldalán az adott ország aktuális beutazási feltételeiről és a strandok látogathatóságáról!

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: 2022. 05. 03.