Biztosítási hírek

Rendszeresen frissülő biztosítási hírekkel várjuk honlapunk látogatóit. Értesüljön első kézből a fontosabb biztosítás szakmai eseményekről, jogszabályi változásokról, trendekről, érdekességekről!

A gépjárművekre szóló kötelező biztosítás újkori története a 90-es évek elején kezdődött itthon. Addig az üzemanyag árába beépített és így minden tankoláskor megfizetett biztosítás ugyanis 1991. július 1-től került át a ma ismert - az egyes gépjárművekre külön-külön megkötendő, önálló, kötelező biztosítási szerződéskötési (KGFB) - formába.

Tovább

A díjak tényleges emelkedése 27%!!!

Az egymillió év végi biztosítóváltással érintett autós közel tíz százaléka ellenőrizte biztosítási díját ma reggelig az internetes kalkulátoron. Az autósok rekordmértékű, 27 százalékos díjemelkedéssel találkoztak díjszámításaik során. A Biztosítás.HU adatai szerint - a kalkuláló autósoknak valamivel több, mint a fele talált magának kedvezőbb díjat, a többi autósnak el kellett fogadnia díjának emelkedését.

Tovább

**Vihar, villámlás és felhőszakadás – biztosítással kezelhető?**Az elmúlt napok rendkívül csapadékos időjárása kapcsán jó ha tudjuk mire fizetnek a lakásbiztosítási szerződések. A Biztosítás.HU internetes portál összegyűjtötte, mire kell most figyelniük a lakástulajdonosoknak, azonban arra is felhívta a figyelmet, hogy nagyon sok lakóingatlan még ma is biztosítás nélküli Magyarországon.

Tovább

Az MKB Általános Biztosító Zrt. tulajdonosi döntés értelmében a KGFB terméket kivezeti a piacról. Oldalunkon folyamatosan tájékoztatunk minden érdeklődőt az elérhető információkról, kérjük tekintse át az alábbi cikkeket és tájékoztatást.

Tovább

Jelentős mértékben módosul a kötelező gépjármű felelősségbiztosítási törvény. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter előterjesztésében 17 törvénymódosítás szerepel a kgfb módosításokkal együtt.

Tovább

Az elmúlt néhány év statisztikai adatai rámutatnak arra, hogy a villámcsapások jelentős károkat okoznak. A káresemények gyakoriságának növekedése kisebb részben az időjárás, nagyobb részben az építési technológiák és a műszaki berendezések változásával vannak összefüggésben.

Tovább

Lezárult a Biztosítás.hu Kft Téli nyereményjátéka, nyertesünk Dutkay Péter egy Wellnesshétvégével és 100.000 Ft értékű Média Markt utalvánnyal lett gazdagabb. Mégegyszer gratulálunk neki! :)

Tovább

A szezon kezdetével újdonságokkal tarkított éles verseny indul az utasbiztosításokat kínáló hazai társaságok között. Már 9 biztosítónál köthetünk - korábban elképzelhetetlennek tűnő – azonnali hatállyal induló utasbiztosítást és új termékként jelenik meg, a kifejezetten motorosoknak szóló speciális utasbiztosítás is – áll a Biztosítás.hu internetes alkusz legfrissebb közleményében.

Tovább

Az AGIP-Biztosítás.hu Flotta Plusz kártyával mostantól az üzemanyag mellett új kedvezményeket is igénybe vehet kártyájával!

Tovább

Naponta jelennek meg hírek, miszerint hatalmas kockázatnak tesszük ki magunkat, ha utasbiztosítás nélkül indulunk nyaralni. Az egyes utasbiztosítások árának és szolgáltatásainak különbségéről azonban szinte semmit sem tudunk, pedig jelentős eltérések vannak utasbiztosítás és utasbiztosítás között. Ebben a kérdésben segít eligazodni a Biztosítás.hu sajtóközleménye.

Tovább

Felelőtlenek a magyarok?

Liam Neeson feleségének tragikus halála és Michael Schumacher balesete az elmúlt években komolyan ráirányította a figyelmet a síelés veszélyeire. A Biztosítás.HU adatai szerint az utóbbi években ugyan jelentősen nőtt azoknak az aránya, akik biztosítást kötnek síelésük idejére, de a kiutazók közel fele még mindig biztosítás nélkül utazik és nincs tisztában a síelés anyagi és egyéb kockázataival.

Tovább

Már csak pár nap van hátra az idei kötelező kampányból, melyben - a biztosítók és az alkuszok egyöntetű véleménye szerint is - utoljára spórolhatnak jelentős összegeket az autósok. A Baleseti Adó véglegessé válása miatt, a hagyományosan a legtöbb váltót hozó utolsó hét, akár több százezer váltót és rekordösszegű megtakarítást hozhat - a Biztosítás.hu internetes portál szerint.

Tovább

Az ASTRA kapta a legalacsonyabb elégedettségi értékeket

Idén is az ügyfelek dönthették el, mely biztosítók kapják az „Év Biztosítója” címet, melyik társaság milyen színvonalon szolgáltatott. A mintegy 25 ezer ügyfélszavazat értékelése alapján kárrendezési és szolgáltatási kategóriában egyaránt a Signal Biztosító lett az év legjobbja. A szavazáson az - idén csődhelyzete miatt valószínűleg utoljára mért - román ASTRA mindkét kategóriában utolsó lett.

Tovább

Gőzerővel folyik a csődbe ment ASTRA Biztosító ügyfeleinek átszerződtetése más biztosítókhoz. A Biztosítás.HU-nál a hétvégére rendkívüli munkavégzést is elrendeltek, a beérkező szerződések várhatóan nagy száma miatt. Eközben a biztosító már közel 4 milliárd forinttal adós ügyfeleinek.

Tovább

Alig 12 óra leforgása alatt már több ezer ASTRA ügyfél kezdeményezte biztosítójának lecserélését azok után, hogy a csődhelyzetben lévő biztosító kihirdette: mégis elengedi mintegy 200 ezer ügyfelét. Az ügyfeleknek alig két hetük van a fizetésképtelen biztosító elhagyására, de kapnak hozzá segítséget - áll a Biztosítás.HU online alkusz közleményében.

Tovább

Napokon belül élniük kell az ügyfeleknek az ASTRA Biztosító által felajánlott lehetőséggel és új biztosítót kell választaniuk, mert különben beleragadhatnak egy eredményében kétséges, román felszámolási eljárásba. A kárkifizetés ellehetetlenülését ma nyíltan elismerő biztosítót mától lehet elhagyni - áll a Biztosítás.HU közleményében.

Tovább

Bár az idei kötelező váltási szezonban már kevesebbet tudnak spórolni azok, akik évről évre lecserélték biztosítójukat, számukra is van lehetőség a jelentősebb spórolásra. Első körben erre a kötelező biztosítás mellé csatol üzemanyagkártya ad lehetőséget, mely közel 10 ezer forint éves megtakarítást tesz lehetővé, de nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy a lakás és a CASCO biztosítások lecserélésével is átlagosan 15 ezer, illetve 23 ezer forint spórolható meg néhány perc alatt.

Tovább

Közel 200 ezer szerződés biztosítottjai kerültek kellemetlen helyzetbe az által, hogy a román ASTRA S. A. Biztosító annak ellenére csődbe ment, hogy korábban piacvezető társaság volt hazájában. A kártalanítás elviekben az un. kártalanítási alap terhére történik majd, azonban Magyarországon ez csak a kötelező gépjármű biztosítások esetén fizet.

Tovább

Ezen az oldalon az ASTRA biztosító csődjéről, valamint az ASTRA Biztosítóról olvashat: Mit érdemes tudni az ASTRA biztosító csődjéről? Ki az az ASTRA S.A. és ki a magyar leányvállalata?

Tovább

Ezen az oldalon az ASTRA biztosítóval kapcsolatban felmerült kérdésekben informálódhat. Meddig fizeti a károkat az ASTRA fióktelepe? Károkozás esetén ki fogja kifizetni a kárt? Ha ASTRA károsult vagyok, mire számítsak?Melyek az ASTRA kárbejelentési elérhetőségei?

Tovább
Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: 2022. 05. 03.