Már 100 ezren ellenőrizték a kötelező biztosítási díjakat!

A díjak tényleges emelkedése 27%!!!

Az egymillió év végi biztosítóváltással érintett autós közel tíz százaléka ellenőrizte biztosítási díját ma reggelig az internetes kalkulátoron. Az autósok rekordmértékű, 27 százalékos díjemelkedéssel találkoztak díjszámításaik során. A Biztosítás.HU adatai szerint - a kalkuláló autósoknak valamivel több, mint a fele talált magának kedvezőbb díjat, a többi autósnak el kellett fogadnia díjának emelkedését.

2018.07.02

A múlt hét közepén megjelent 2018-as kötelező biztosítási díjak elemzése során eltérő álláspontra helyezkedtek a biztosítási szakértők, az autósokat érintő várható díjemelkedéseket illetően. Sajnos azoknak lett igazuk, akik 30 százalék körüli díjemelkedést prognosztizáltak a közel 100 oldalon meghirdetett díjtarifák alapján. A jelentős díjemelkedés miatt az a valamivel több mint egymillió autós, aki december 31-ei kötelező biztosítási évfordulóval rendelkezik, 20 000 forint feletti díjajánlattal találkozik majd a kampányban, ennyit ajánlanak ugyanis átlagosan ügyfeleiknek idén novemberben, a hazai biztosítók.

Kötelező biztosítás kalkulátor

Kedvező kötelező biztosítási ajánlatok, akár már aznapi fedezettel!

Díjszámítás »

Ez elég markáns emelés a tavalyi adatokhoz képest, amikor a váltók átlagos díja 15 800 forint körül alakult. Jó hír azonban, hogy a biztosítók között idén kiújult versenynek köszönhetően, az emelések ellenére a tavalyinál nagyobb számban találhatnak maguknak kedvezőbb árat a díjaikat összehasonlító autósok annál, mint amit jelenlegi biztosítójuk kínál számukra. Az idei kampányban ugyanis a kedvezőbb biztosítóra váltó autósok átlagdíja „csupán” 17 900 forint lesz átlagosan. A Biztosítás.HU alkuszi portál szerint az elmúlt évek díjemelkedési trendje ugyan tovább folytatódik, de idén szembetűnő, hogy újra nagyobbak az egyes biztosítók díjai közti különbségek, ami az idei kampány talán legfontosabb üzenete.

…és erre jön még persze az ADÓ…

Mindezen díjakhoz természetesen hozzá kell még számolni a kötelező biztosításokat terhelő baleseti adót, ami továbbra is 30 százalék. Érdemes tehát odafigyelni idén is a biztosítóválasztásra, mert amennyiben passzívak maradunk, akkor átlagos járműkategóriában szinte biztosan számolniuk kell 5000 forint díjemelkedéssel, nagyobb teljesítményű járművek esetében pedig 10 000 forinttal.

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: 2022. 05. 03.