Motoros utasbiztosítás, Élesedő verseny

A szezon kezdetével újdonságokkal tarkított éles verseny indul az utasbiztosításokat kínáló hazai társaságok között. Már 9 biztosítónál köthetünk - korábban elképzelhetetlennek tűnő – azonnali hatállyal induló utasbiztosítást és új termékként jelenik meg, a kifejezetten motorosoknak szóló speciális utasbiztosítás is – áll a Biztosítás.hu internetes alkusz legfrissebb közleményében.

2016.07.19

A válság, a bankadó és az alacsony kötelező díjak miatt nehéz helyzetben lévő biztosítási szektor számára kiemelten fontos nyári szezon kezdődik. Az éves szinten mintegy 15 millió honfitársunk nagy része ugyanis a nyári szezonban hagyja el az országot és átlagosan 9 napot tölt külföldön. A szezon újdonsága, hogy idéntől a legtöbb biztosítónál már aznapra is megköthetjük utasbiztosításunkat(!). A Biztosítás.hu szerint a korábbi években erre mindig az utazást megelőző napig kellett sort kerítenünk, idéntől viszont mindössze annyi a feltétel, hogy aznapra szóló biztosításunk megkötéséről még az elindulás előtt (itthonról) kell gondoskodnunk.

Az azonnali szerződéskötésre elsősorban az internetes felültek biztosítanak lehetőséget, ahol 0-24 órában van lehetőség a biztosítások megkötésére. További hasznos újdonság, hogy Internetes környezetben nem kell ismételten összegyűjtenünk a korábban már velünk együtt utazók adatait (útlevélszám, lakcím, születési idő, stb.), mivel egyes portálok már összekapcsolják az utazókat és betöltik nekünk korábbi adatainkat.

Utasbiztosítás motorosoknak

Az ügyfelekért folytatott éles verseny eredménye, hogy az előző évek sí, búvár és extrém sportokra is fedezetet adó utasbiztosítási termékei után idén két újabb speciális termék jelenik meg a piacon kifejezetten motoros túrák, motoros kirándulások biztosítására. Ezekben a termékekben a hagyományos betegség-baleset típusú fedezetek mellett számos új, motorosokat segítő elem található. Biztosított lehet például 100-100 ezer forintig a motoros és utasának teljes felszerelése - ruha, sisak, kesztyű, különböző protektorok-védőfelszerelések - valamint 50 ezer forintig a motorkerékpáron található zárható doboz és azok tartalma is. Ezeket baleset esetén történő sérülésre és lopásra is biztosíthatjuk, sőt a motorosokat érintő sátorozásra is gondolva, a sátorból történő lopás is szerepel a biztosítási események között.

Szintén a motorosok igényét kívánja kielégíteni bővített asszisztencia szolgáltatás, mely alapvetően megegyezik az utasbiztosításokban található autó-asszisztencia biztosítással, csak éppen nincs kizárva belőle motorunk meghibásodása, szervizbe szállítása, hazaszállítása, ami igencsak jól jön ha arra gondolunk, hogy egy motorkerékpár esetében már egy egyszerű defekt is tréleres szállítást tesz szükségessé.

A termékek kialakítása egyébként motorosok bevonásával készült, így került bele például unikumként a külföldön tartózkodás maximum. 10 nappal való meghosszabbítása baleset, javítás, illetve extrém időjárási körülmények esetére is.

A Biztosítás.hu szerint az új motoros termékek megjelenése nem csak a motoros társadalom számára nyújt régóta hiányzó utasbiztosítási megoldást, de a biztosítótársaságok számára is jó lehetőség az ügyfélkapcsolatok további építésére. A mintegy 140 ezer rendszámmal rendelkező motorkerékpár tulajdonosainak nagyobb része ugyanis igen drága járművel rendelkezik és a társadalom tehetősebb rétegeiből kerül ki, ami a biztosítók számára jó lehetőség további biztosítások értékesítésére.

A motoros utasbiztosítás egyelőre kizárólag az interneten érhető el.

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: 2022. 05. 05.