Mit kell tudni a MÁV közelgő bezárásával kapcsolatban

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének javaslatára, a Pénzügyminisztérium, várhatóan 2008. október 1-től hagyja jóvá az egyesület tevékenységi engedélyének visszavonását.

2012.05.08

Amennyiben ez bekövetkezik, úgy szeptember 30-al minden, jelenleg a MÁV Biztosító Egyesületnél lévő kötelező biztosítás megszűnik. A biztosításokat egy tetszőlegesen kiválasztott új biztosítóhoz kell átkötni. Az új biztosítások egységesen 2008. október 1-vel lépnek életbe.

Az átszerződésre 30 nap (várhatóan az egész szeptember hónap) rendelkezésre áll majd. Azok akik korábban már a biztosítás.hu ügyfelei voltak, külön email értesítést is kapnak teendőikről.

Tekintettel arra, hogy a MÁV év közbeni bezárása és az élő szerződések megszüntetése a felügyelet által kötelezően lesz elrendelve, a biztosításokat nem kell felmondani(!). Ugyan így nem kell a bónusz igazolások beszerzésével sem fáradni, mivel az adatokat a MÁV elektronikusan juttatja el az a kiválasztásra kerülő új biztosítóhoz.

Az új biztosítóhoz történő kényszerű átszerződés tehát, a lehető legegyszerűbben megtörténhet. Az autósnak mindössze annyi teendője lesz, hogy kezdeményezi az új biztosítás megkötését. Ebben segít a biztosítás.hu egyszerű és gyors „MÁV biztosítóváltási szolgáltatása”, mely szeptember 1-től lesz elérhető oldalunkon, minden magyar autótulajdonos számára.

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: 2022. 05. 03.