Utolsó napok az utolsó kampányban

Már csak pár nap van hátra az idei kötelező kampányból, melyben - a biztosítók és az alkuszok egyöntetű véleménye szerint is - utoljára spórolhatnak jelentős összegeket az autósok. A Baleseti Adó véglegessé válása miatt, a hagyományosan a legtöbb váltót hozó utolsó hét, akár több százezer váltót és rekordösszegű megtakarítást hozhat - a Biztosítás.hu internetes portál szerint.

2016.02.19

Már csak szerdáig hátralévő, szűk 3 nap áll azoknak a rendelkezésére, akik olcsóbbra szeretnék cserélni kötelező biztosításukat az idei kampányban. Bár a kampány végéhez közeledve egyre kevesebb és kevesebb idő áll rendelkezésére az ügyek intézéséhez, a tapasztalatok alapján az autósok több mint 30%-a mégis ebben az időszakban hozza meg döntését. Az idén a díjakra rakodó Baleseti Adó, valamint az a tény, hogy a 12.500 forintos átlagos szintre süllyedt díjak minden bizonnyal elérték lehető legalacsonyabb szintjüket, az autósok számára komoly döntési helyzetet teremtenek.

Kötelező gépjármű felelősségbiztosítás díjszámítás-kötés 2012

A KAMPÁNY LEJÁRT!

Mivel a jövőben már nem várható a díjak érdemi csökkenése, sok autós évekre annál a biztosítónál köthet ki, amelyet ebben a kampányban választ magának. A most elérhető tíz ezer forintnál is nagyobb kötelező biztosítási díjmegtakarítás, az e mellé elérhető közel 30 ezer forintos átlagos CASCO díjcsökkenés, valamint a 10 forintos literenkénti üzemanyag kedvezmény, szinte karácsony előtti hangulatot teremt az autósok számára. Ennek megfelelően az internetes alkuszok és a biztosítók is megfeszített munkával készülnek az utolsó heti rohamra, bár a Biztosítás.hu szerint a váltók végleges száma idén mindezek dacára is egy millió alatt marad. Az alkusz szerint ennek az a magyarázata, hogy az előző 3-5 évben az autósok tömegei szerződtek már át olcsóbb kötelező díjakra.

Megszűnne az évi egyszeri díjhirdetés - évközben is olcsóbb lenne a kötelező

Az előző évek folyamatosan változó kötelező biztosítási szabályozására tenne pontot egy készülő javaslat, mely megengedné a biztosítók számára, hogy korábban meghirdetett díjaikat a jövőben bármikor módosíthassák. A megváltoztatott díjak azonban a kihirdetést követő minimum 60. naptól kezdődően lépnének hatályba. Ezzel párhuzamosan az új tarifák két országos napilapban történő megjelentetési kötelezettsége is megszűnne, helyette a megváltozott díjak meghirdetése a biztosítók internetes honlapján és a PSZÁF oldalain lenne kötelező. Az autósok számára az új díj azonban csak a következő biztosítási évfordulójuktól kezdődően lenne elérhető.

A Biztosítás.hu szerint mindez az elkövetkezendő évek novemberi kampányait csak kis mértékben befolyásolná, azonban azzal, hogy a kampányban rosszul szereplő biztosítók számára megteremtené a javítás, az év közbeni tarifamódosítás lehetőségét, növelné a biztosítók közötti évközi versenyt. Mindez a novemberinél jelenleg magasabb szinten lévő, év közbeni díjak csökkenéséhez vezetne, ami az újonnan vásárolt autók tulajdonosait hozná a jelenleginél kedvezőbb helyzetbe.

Kötelező gépjármű felelősségbiztosítás díjszámítás-kötés 2012

A KAMPÁNY LEJÁRT!

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: 2022. 05. 03.