Biztosítási hírek

Rendszeresen frissülő biztosítási hírekkel várjuk honlapunk látogatóit. Értesüljön első kézből a fontosabb biztosítás szakmai eseményekről, jogszabályi változásokról, trendekről, érdekességekről!

Ezen az oldalon informálódhatunk az ASTRA biztosító biztosításaival kapcsolatban: Meddig érvényes, mikor szűnik meg az ASTRA-s kötelező biztosításom? Meddig érvényes még az ASTRA-s Lakás és CASCO biztosításom? Mi az a közös megegyezés? A szerződések közös megegyezéssel történő megszüntetése? Többszörös biztosítás,: köthető-e az ASTRA-nál lévővel párhuzamosan új CASCO, lakás- és kötelező biztosítás?

Tovább

Ezen az oldalon az ASTRA biztosító csődjével kapcsolatban felmerült fogalmakról olvashat: Mi az az ASF? Mi az a KALAP? Mi az az FGA? Mi a külföldi jog szerepe?

Tovább

Ezen az oldalon az ASTRA biztosítások díjaival valamint a biztosítások újrakötésével kapcsolatban informálódhat: Milyen biztosításokat kell, lehet újrakötni és mikor? Hogyan zajlik az ASTRA biztosítások díjának további fizetése? Mi lesz az ASTRA-hoz már befizetett biztosítási díjakkal?

Tovább

A román ASTRA S. A. Biztosító annak ellenére csődbe ment, hogy korábban piacvezető társaság volt hazájában. Az őt korábban alacsony kötelező biztosítási díjai miatt választó és hamarosan biztosítóváltásra kényszerülő, mintegy 160 ezer magyar autós akár jelentős díjemelkedéssel is találkozhat – olvashatjuk a Biztosítás.HU internetes biztosítási portál közleményében.

Tovább

Mától indul a szavazás az idei "Év Biztosítója Díj"-ért. Ezúttal nem szakértői zsűri dönt, hanem a biztosítottak, a károsultak szavazhatnak. A szavazás végén kiderül, hányasra értékelik az ügyfelek a hazai biztosítótársaságokat. Ennek persze nem minden piaci szereplőt örül egyformán, de a díjat alapító Biztosítás.hu szerint a díj által végre valós képet kaphatunk a biztosítási szolgáltatások hazai színvonaláról.

Tovább

A Parlament elfogadta a legújabb adócsomagokat tartalmazó törvényt. A Biztosítás.hu internetes alkusz szerint a csomag legnagyobb meglepetése, hogy a kormány által beígért lakás- és CASCO biztosítások után fizetendő 10%-os, illetve 15%-os adót mégsem egységesen kell megfizetniük a biztosítóknak. Egy, az utolsó pillanatban benyújtott módosításnak köszönhetően ugyanis a kisebb hazai biztosítók és ügyfeleik milliárdos előnybe kerülhetnek jövőre.

Tovább

Bár az előzetes nyilatkozatok a díjak kis mértékű emeléséről szóltak, a legtöbb biztosító ismét engedett díjaiból a megjelent tarifák tanulsága szerint. A Biztosítás.hu internetes alkuszi portál elemzéséből megtudhatjuk: ha a kötelező mellett most novemberben lakás és CASCO biztosításainkat is újrakötjük, egy időre elkerülhetjük a januártól kivetésre kerülő újabb adóterheket.

Tovább
SPECIÁLIS AKCIÓ A MOL TÖLTŐÁLLOMÁSOKON

A "Vigyen fényt az éjszakába a MOL-lal!" akció keretein belül kedvezményes VARTA termékek megvásárlását kínáljuk fel vásárlóink részére.

Tovább

**Mosatási akció MOL-Biztosítás.hu Green kártyás ügyfelek részére!*MOL-Biztosítás.hu Green kártyás ügyfeleink 2012. június 1. és augusztus 31. között a kijelölt MOL-töltőállomásokon - Green kártyával történő fizetés esetén - bármely gépi mosás árából 20 %-os engedményt kapnak. (Az engedmény az ügyfél Green számláján 3 munkanapon belül kerül jóváírásra.)

Tovább

Az akciós időszak április 30-án véget ért, de a Biztosítás.hu flotta üzemanyagfogyasztásával elérte, hogy továbbra is kedvezményesen tankolhat, így júliusban literenként 7,8 Ft-tal olcsóbban tankolhatnak üzemanyagkártyájukkal.

Tovább

Az akciós időszak április 30-án véget ért, de a Biztosítás.hu flotta üzemanyagfogyasztásával elérte, hogy továbbra is kedvezményesen tankolhat, így májusban literenként 7,1 Ft-tal olcsóbban tankolhatnak üzemanyagkártyájukkal.

Tovább

A síszezon után a nyári utazási szezon is jelentős változásokat hozhat aszerint a felmérés szerint, melyet a 20 legnagyobb utazási iroda megkérdezésével készített el a Biztositas.hu internetes oldal. Az utasbiztosítások terén piacvezető portál szerint, az internetes vásárlások erősödése mellett arra lehet számítani, hogy idén nyáron csökken a külföldi nyaralások átlagos tartama, ugyanakkor jelentősen nő majd a szabadságukat belföldön eltöltő honfitársaink száma.

Tovább

A kötelező biztosításokhoz hasonlóan, az utasbiztosítási piacot is átrendezni látszik az Internet biztosította összehasonlíthatóság. Az öldöklő versenyben lemaradnak azok a biztosítók, amelyek nem differenciálják termékeiket az utazás célja, típusa és az utazók értéktárgyai szerint. Az Interneten keresztül néhány perc alatt megismerhető árak és szolgáltatások, egyszerű választást tesznek lehetővé, amivel egyre nagyobb számban élnek is honfitársaink.

Tovább

A rekordszámú novemberi kötelező váltás miatt idén is késnek majd valamennyit a biztosítók csekkjei. A Biztosítás.hu internetes portál közleménye szerint egy törvény változásának köszönhetően azonban az autósoknak nem kell aggódniuk díjaik befizetése miatt. A Biztosítás.hu ugyanakkor arról is tájékoztat, hogy január 1-jével, több mint 50%-kal nőttek a kötelező biztosítások díjai. A díjak növekedése az egységes biztosítási évforduló eltörlése miatt a jövőben egyre jobban sújtja majd az autósokat.

Tovább

Fekete Jánosné duplán örülhetett annak, hogy a Biztosítás.hu internetes portálon váltott olcsóbb kötelezőre tavaly novemberben. Ő lett ugyanis a társaság által kisorsolt autó nyertese.

Tovább

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (Felügyelet) 2008. április 8-ától visszavonásig felfüggesztette a MÁV Általános Biztosító Egyesület kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) termékének terjesztését és kötelezte az egyesületet tartalékhiányos kgfb állománya átruházásának előkészítésére.

Tovább

Megindult a verseny a munkanélküliség biztosítások piacán és ez egyre jobb szerződési feltételeket teremthet a munkanélküliség veszélyével komolyan szembenézni kénytelen magyar munkavállalók részére – adta hírül a munkanélküliség biztosításokat ez idáig kizárólagosan forgalmazó internetes portál, a www.biztositas.hu sajtóközleménye.

Tovább

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének javaslatára, a Pénzügyminisztérium, várhatóan 2008. október 1-től hagyja jóvá az egyesület tevékenységi engedélyének visszavonását.

Tovább

Benyújtotta a parlamenthez a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról szóló törvény tervezetét a Pénzügyminisztérium. Az ellenzői a kötelező kampányok megszűnésétől és az ezzel együtt járó díjemelkedéstől féltik a piacot, a biztosítók azonban a lökésszerűen jelentkező adminisztrációs teher csökkentése és az ezzel együtt járó jobb szolgáltatási színvonal elérése érdekében, a tervezet mellett voksolnak. Úgy tűnik, hogy a tervezetből törvény lesz, így 2010 január elsejétől hivatalosan megszűnik az egységes évforduló.

Tovább

A Pénzügyminisztérium a PSZÁF kezdeményezéséről – MÁV ÁBE tevékenységi engedélyeA Pénzügyminisztérium – azután, hogy megkapja a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete kezdeményezését a MÁV Általános Biztosító Egyesület biztosítási tevékenységi engedélyének visszavonásáról – azonnal megvizsgálja az ügyet.

Tovább
Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: 2022. 05. 03.