ASTRA Biztosítások - újrakötés, biztosítási díjak

Ezen az oldalon az ASTRA biztosítások díjaival valamint a biztosítások újrakötésével kapcsolatban informálódhat: Milyen biztosításokat kell, lehet újrakötni és mikor? Hogyan zajlik az ASTRA biztosítások díjának további fizetése? Mi lesz az ASTRA-hoz már befizetett biztosítási díjakkal?

2015.09.16

Milyen biztosításokat kell, lehet újrakötni és mikor?

Kötelező biztosítást, mindaddig nem lehet újrakötni, amíg a jelenlegi ASTRA-s szerződés hatályban van. Ha évfordulóra felmondja (kötelező biztosítóváltás), akkor viszont köthet, választhat új biztosítót, biztosítást, ha él az ASTRA által felajánlott lehetőséggel (amit feltétlenül javaslunk) akkor közös megegyezéssel megszüntetheti jelenlegi ASTRÁS biztosításait 2015. szeptember 30-ig bezárólag.

Akkor is köthet majd új biztosítást, ha a szerződések valamilyen generális okból szűnnek majd meg, egy időpontban (pl: felszámolás elrendelése, vagy egyéb MNB intézkedés).

Addig is itt informálódhat arról, hogy kb. mekkora díjon tud majd magának új kötelező biztosítót választani.

ASTRA biztosítások díjának további fizetése!

Sem a biztosító, sem pedig a kártalanítási alapok nem fizetnek azokban az esetekben, amikor a biztosítás nincs díjjal rendezve. Ezért kiemelten fontos, hogy az ASTRA biztosítással rendelkező ügyfelek pontosan fizessék lakás, CASCO és kötelező biztosítási díjaikat.

Ez mindaddig kötelező, amíg a biztosítási szerződések hatályban maradnak.

Figyelem a biztosítási díjat közös megegyezéses szerződés megszűnés esetén is, a szerződés utolsó napjáig ki kell egyenlíteni, különben a szerződés nem szűnhet meg díjhátralékos szerződés lévén a felek közötti közös megegyezés ellenére sem

Mi lesz az ASTRA-hoz már befizetett biztosítási díjakkal?

Abban az esetben, ha Ön a biztosítási díjat előre megfizette, de a biztosítási szerződése nem marad hatályos a díjjal rendezett utolsó napig (pl.: szerződések közös megegyezéssel történő megszüntetése, központi intézkedésre (felszámolás, MNB intézkedés) a szerződések előbb megszűnnek), akkor az Ön által befizetett többlet díj visszajár Önnek. A visszafizetésről elviekben központilag gondoskodik a biztosító vagy az eljáró kártalanítási alap.

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: 2022. 05. 05.