5 nap Koppenhágában: így töltsük el tartalmasan

Ősszel nincs jobb program egy külföldi városnézésnél: a kellemes időjárás, a kisebb tömeg és az útószezon árai biztosítják a felhőtlen kikapcsolódást. Jóllehet, az északi országokban ilyenkor már valamivel hűvösebb időre kell számítanunk, mégis érdemes megfontolni egy koppenhágai városlátogatást, ugyanis biztosan felejthetetlen élményben lesz részünk. A helyiek gondtalansága könnyen átragadhat ránk is, a fantasztikus látnivalók pedig minden korosztályt elkápráztatnak. Hogyan töltsünk el 5 napot Koppenhágában? Mutatunk egy lehetséges útitervet!

2021.09.20

Indulás előtt

Nagyon fontos, hogy indulás előtt mindig ellenőrizzük az ország beutazási szabályait és a járványügyi korlátozásokat, valamint csak akkor induljunk útnak, ha egészségesnek érezzük magunkat. Ezen kívül érdemes tájékozódni a járvány alakulásáról is a célországban, ugyanis ez is meghatározhatja, hogy mennyire biztonságos elutaznunk. Kössünk olyan utasbiztosítást, amely tartalmaz Covid-fedezetet – az ilyen ajánlatok a Biztosítás.hu kalkulátorában külön jelölést kaptak –, vagy válasszunk útlemondásra vonatkozó fedezetet is, így nem kell aggódnunk az anyagi következmények miatt, ha esetleg betegség miatt le kell mondanunk az utat. Ha kedvezőbb árú szállást szeretnénk foglalni, ne a belvárosban keressünk, hanem nézzük meg az agglomerációban található lehetőségeket. Dániában a közlekedési hálózat nagyon jól kiépített, így akár fél órán belül is eljuthatunk a fővárosba egy távolabbi településről.

Utasbiztosítás kalkulátor

Utasbiztosítási ajánlatok, akár már aznapi induláshoz!

Díjszámítás »

Első nap

Az első napot érdemes a várossal való ismerkedéssel tölteni: sétáljunk a Nyhavn kikötőben az ikonikus színes házak között (ha kedvünk tartja, hajózhatunk is a folyón), csodáljuk meg a városképet a Rundetaarn tetejéről és hallgassuk meg, mit mesél nekünk Hans Christian Andersen szobra. A szobor mellett található a Városháza, valamint innen indul Koppenhága bevásárlóutcája, a Stroget – itt akkor is érdemes végigsétálni, ha nem vásárolnánk semmit, ugyanis a nyüzsgő utca hangulata magával ragadó. A tervezett programoktól függően érdemes itt 24, 48 vagy 72 órás tömegközlekedési jegyet váltani, ugyanis egyes látnivalók egymástól kifejezetten messze helyezkednek el.

Második nap

Az előbb felsorolt látnivalóktól egy kicsit távolabb található a híres Kis hableány szobor, így a második napunkat kezdhetjük ezzel, majd folytathatjuk a szobor közelében lévő erődítménnyel, a Kastellettel. Innen hajóval átmehetünk a folyó túloldalára, ahol a fővárosi Operaház egyedi látványa fogad, majd visszatérve megnézhetjük az Amalienborg palotát és a Fredrik-templomot is.

Harmadik nap

Az adrenalinfüggők bizonyára szívesen eltöltenének egy egész napot a világ egyik legrégebbi vidámparkjában, a Tivoliban, ám ide annak is érdemes bemenni, aki esetleg nem próbálná ki egyik attrakciót sem. Mindig az évszakhoz vagy egy adott ünnephez illő dekorációval díszítik a parkot, ezért úgy érezhetjük, mintha egy mesevilágba csöppennénk. A harmadik napon érdemes ellátogatni Christianiába is, ami egy saját törvényekkel működő, egyedi városrésze Koppenhágának. Az itt élők számára a művészet általi önkifejezés kimondottan fontos – mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a lenyűgöző falfestmények és az érdekes szobrok. Fontos tudni, hogy vannak olyan részek Christianián belül, ahol tilos a fotózás, ezért mindig figyeljük az erre vonatkozó táblákat, ha itt járunk.

Negyedik nap

Az új helyek megismeréséből sosem elég, a koppenhágai kirándulás pedig remek alkalom arra, hogy egy utazás alkalmával két várost is bejárjunk. Koppenhágából vonattal könnyedén elérhető Malmö, ezért érdemes betervezni egy kiruccanást a svéd városba is, ahol a legfontosabb látnivalók néhány óra alatt felfedezhetők. Ne feledjük azonban, hogy ez a kiruccanás határátlépéssel jár, így mindenképp tájékozódjunk arról, hogy milyen feltételekkel utazhatunk Dániából Svédországba. Visszatérve Koppenhágába még megnézhetjük a Rosenborg kastélyt, valamint a Christiansborg palotát – előbbinek a kertje is rendkívül impozáns, bátran tehetünk itt egy nagy sétát. A hangulatos utcákat végigjárva pedig biztosan felfedezünk egy-egy rejtett kincset is.

Ötödik nap

Amikor azt mondjuk, hogy ebben a városban senki nem fog unatkozni, akkor valóban így gondoljuk: az utazás lezárásaként a természet csodálói tehetnek egy kört a botanikus kertben, a múzeumok kedvelői pedig körülnézhetnek a Dán Nemzeti Galériában. Attól függően, hogy mennyi időnk marad az indulásig, válthatunk jegyet a boldogságmúzeumba is, ahol egy interaktív kiállításon keresztül megtudhatjuk többek között azt is, miért tartják az északi országok lakóit a legboldogabbnak.

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: 2022. 05. 03.