Mondj igent! Fantasztikus helyszínek lánykéréshez

A lánykérés némi előzetes tervezést igényel, és természetesen nem a helyszín a legfontosabb, ám egy jól megválasztott hellyel még emlékezetesebbé tehető a pillanat. Egy nyaralás vagy utazás mindig felejthetetlen közös élmény, ezért egyre többen döntenek úgy, hogy külföldön teszik fel a nagy kérdést. Éppen ezért hoztunk egy kis segítséget, amiből ihletet meríthet mindenki, aki lánykérést tervez – mutatunk néhány gyönyörű helyszínt!

2021.09.06

Navagio-öböl

A sziklafallal körbevett Navagio-öblöt Görögország egyik legszebb strandjának tartják, amelyet még különlegesebbé tesz, hogy egy régi bárka romjai is megtalálhatók itt. Csak hajóval juthatunk el az öbölhöz, ami utószezonban is jó program lehet, valamint a tömeget is elkerülhetjük, ha nem főszezonban nyaralunk itt. A mesés színekben pompázó tengerparton az eljegyzés felejthetetlen élmény lesz.

Utasbiztosítás kalkulátor

Utasbiztosítási ajánlatok, akár már aznapi induláshoz!

Díjszámítás »

Burano

Buranóban, az élénk színű házak között sétálva úgy érezhetjük magunkat, mintha egy mese díszletei közé csöppennénk. A magával ragadó, egyedi látvány miatt ez a sziget is kiváló döntés, ha lánykérésen gondolkozunk, és mivel Velencéből közelíthető meg, ezért az eljegyzést egy romantikus gondolázással is megkoronázhatjuk.

Amalfi-part

Az igazi olasz életérzést tapasztalhatjuk meg Olaszországban, az Amalfi-parton, ahol a gasztronómiai élmények mellett a tengerparti napozásra, valamint Capri szigetének meglátogatására is érdemes időt szánni. Ezen a környéken szinte mindegy is, hogy hol történik a lánykérés, hiszen mindenhol csodás kilátásban és romantikus hangulatban lehet részünk.

Disneyland, Párizs

A gyerekeknek és a felnőtteknek egyaránt hatalmas élmény egy Disneylandben tett kirándulás, ahol életre kelnek a kedvelt mesék szereplői, és a különféle attrakciókból sincs hiány. A meserajongóknak pedig életre szóló emlék lesz, ha a híres kastély előtt történik a lánykérés. Ha minél inkább elkerülnénk a tömeget, érdemes hétköznapra és lehetőleg szezonon kívüli időszakra időzíteni a kirándulást.

Verona

Szerelmesek ezrei látogatják meg Veronában a Shakespeare tragédiájából ismert Júlia hálószobáját, és készítenek fényképeket annak erkélyén. A világhírű szerelem történetét bizonyára mindenki ismeri, és az is érthető, hogy miért népszerű helyszín ez a lánykérésre. Érdekesség, hogy az erkély házasságkötő helyszínként is működik, így, ha nagyon megtetszett a környezet, akár egybe is kelhetünk itt.

Hallstatt

Az ausztriai városkát rengetegszer emlegetjük, hiszen Hallstattot egyszerűen nem lehet megunni. Teljesen más arcát mutatja és más programlehetőségeket kínál a melegebb évszakokban, és megint más érzés egy téli vagy őszi kirándulás. Az igazán kalandvágyók választhatják a Skywalkot, és megkérhetik kedvesük kezét a város felett, de a városközpont és a tópart is remek helyszínt biztosít.

Luzerni-tó

A lánykérés tervezésében az egyik legfontosabb, hogy ismerjük szívünk választottját: ha például a hegyvidékeket jobban kedveli, mint a tengerparti úti célokat, célozzuk meg Svájcot! A Luzerni-tó hegyekkel körülölelt látványa önmagában is lenyűgöző, ám ha szeretnénk fokozni a hangulatot, tegyük fel a nagy kérdést naplementében.

Provence

Nem véletlenül tartják Franciaország legszebb régiójának: Provence változatos tájakkal, hangulatos, pici falvakkal, levendulamezőkkel, történelmi emlékekkel és tengerparti élményekkel várja az odalátogatókat. Akár a Verdon-kanyon lenyűgöző tájait, akár a tengerpartot választjuk, bizonyára emlékezetes lesz a provence-i lánykérés. Mielőtt útnak indulnánk, a szervezés során ne feledkezzünk meg az utasbiztosításról sem, amely elengedhetetlen kelléke a nyaralásnak – még akkor is, ha csak városnézést tervezünk!

Fontos, hogy utazás előtt tájékozódjunk a Konzuli Szolgálat weboldalán az adott ország aktuális járványügyi korlátozásairól és a beutazási szabályokról, mert ezek az egyes országok esetében eltérhetnek!

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: 2022. 05. 03.