Utazás városkártyával: 4 város, amit így is felfedezhetünk

Az úgynevezett városkártyák megkönnyítik a nagyobb városok felfedezését: számos kedvezményre és ingyenes belépőkre jogosítanak fel, bizonyos helyeken pedig a sorban állást is elkerülhetjük, ha rendelkezünk vele. Ha a nyakunkba vesszük a várost, érdemes megfontolni ennek beszerzését – mutatunk 4 olyan úti célt, ahol erre lehetőségünk van. Városnézésre fel!

2021.10.18

Mire jó a városkártya?

A városkártya egy komplex szolgáltatásokat nyújtó igazolvány, amellyel az adott országban – a szolgáltatások körétől függően – igénybe vehetjük a tömegközlekedést, valamint egyes látnivalókat ingyenesen, másokat kedvezményesen látogathatunk, bizonyos kártyák pedig olyan extra szolgáltatásokat is fedeznek, mint például a városnéző busz. Ha külföldön járunk és szeretnénk a lehető legtöbbet kihozni a kiruccanásból, érdemes megfontolni a városkártya kiváltását, ám vásárlás előtt mindig nézzünk utána, hogy pontosan mire használható az adott kártya, mert ez városonként eltérő. A városkártyát a legtöbb városban 24, 48 vagy 72 órás intervallumra van lehetőségünk kiváltani, de valahol akár 5 napig érvényes kártyát is vásárolhatunk. Érdemes ezt már az utazás előtt, online beszerezni, ugyanis több szolgáltatónál így kedvezményben részesülhetünk.

Utasbiztosítás kalkulátor

Utasbiztosítási ajánlatok, akár már aznapi induláshoz!

Díjszámítás »

Mely városokban válthatjuk ki?

Rengeteg olyan úti cél létezik, ahol a városnézést megkönnyíthetjük a városkártya kiváltásával, ezért indulás előtt érdemes mindig utánanézni, hogy a kiszemelt célponton van-e erre lehetőség. A lejjebb felsorolt városok mellett számos helyen vehetjük igénybe ezt a szolgáltatást, többek között például Párizsban, Milánóban és Amszterdamban is.

Barcelona
Spanyolország második legnépesebb városa rengeteg érdekes látnivalónak ad otthont – Antoni Gaudí különleges építészeti stílusa és a tengerpart közelsége turisták tömegeit vonzza ide. A Barcelona Card megvásárlásával nemcsak pénzt, de időt is spórolhatunk: amellett, hogy minden tömegközlekedési eszközre és számos múzeumban érvényes, az egyes attrakcióknál nem kell sorban állnunk. Ha online vásároljuk meg, a városkártya ára valamivel kedvezőbb, és jó hír lehet az is, hogy nem a megvásárlástól, hanem az első használattól érvényes, így nem kell aggódnunk, hogy még indulás előtt lejárna.

London
Ha több olyan látnivalót szeretnénk megnézni Londonban, amelyekhez belépőt kell fizetnünk, a London Pass kiváltásával is nagy összegeket spórolhatunk. A kártya ára tartalmaz egy buszos városnézést és egy hajótúrát is a Temzén, ám ha a tömegközlekedést is szeretnénk használni, ezt külön kell jeleznünk a városkártya vásárlása során, valamint ez némi extra költséggel is jár. Azt sem szabad elfelejtenünk, hogy az Egyesült Királyságba már csak útlevéllel léphetünk be, ezért erről feltétlenül gondoskodjunk indulás előtt.

Prága
A CoolPass elnevezésű prágai városkártyát 2, 3 vagy 4 napos intervallumra válthatjuk ki – a kártya egy busz- és hajótúra mellett a cseh főváros legismertebb látnivalóinál biztosít ingyenes vagy kedvezményes belépést. Tömegközlekedést ezzel nem használhatunk, de a tömegközlekedési csomópontokon elhelyezett automatákból nagyon egyszerűen vásárolhatunk félórás, másfél órás, illetve egy vagy három napig érvényes jegyet is.

Lisszabon
A portugál életérzést egyszer mindenkinek meg kell tapasztalnia: egy lisszaboni utazás tökéletes módja annak, hogy megismerjük a helyi kultúrát és gasztronómiát. Itt is megkönnyíthetjük a városnézést a városkártya beszerzésével, ami a közlekedésen és a múzeumbelépőkön túl vonatjegyet is biztosít Sintra és Cascais városába. Ha Lisszabonban járunk, mindenképp tegyünk egy kört a méltán híres 28-as villamossal, ami szinte az összes látnivalót érinti hangulatos kis utcákon áthaladva.

Indulás előtt ne feledjük!

Mielőtt útnak indulnánk, fontos, hogy tisztában legyünk az úti célunk járványügyi korlátozásaival és a beutazási feltételekkel annak érdekében, hogy a repülőtéren vagy a határnál ne érhessen minket meglepetés. A váratlan helyzetekre utasbiztosítással teremthetünk hatékony védelmet – erről akár az indulás napján is gondoskodhatunk a Biztosítás.hu-n, ahol lehetőségünk van Covid-fedezettel ellátott biztosítást is választani. Így nemcsak baleset vagy váratlan megbetegedés esetén számíthatunk a biztosító segítségére, hanem akkor is, ha a koronavírussal összefüggésben ér minket kellemetlenség. Mielőtt megkötjük a szerződést, feltétlenül olvassuk el a szerződési feltételekben foglaltakat és bizonyosodjunk meg arról, hogy valóban olyan kockázatokra biztosítjuk magunkat, amelyekre szeretnénk.

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: 2022. 05. 03.