Ezzel nem foghatunk mellé: 6 ajándékötlet utazóknak

Karácsony közeledtével komoly fejtörést okozhat, hogy mivel ajándékozzuk meg szeretteinket. Választhatunk olyan ajándékot, aminek az ajándékozottunk később hasznát veszi, örömet okoz neki vagy esetleg szüksége van rá – bárhogyan is döntünk, segít, ha tudjuk, mivel tölti szívesen a szabadidejét. Könnyű dolgunk van, ha egy utazót kell megajándékoznunk, ugyanis számos olyan kiegészítő létezik, ami megkönnyítheti vagy élvezetesebbé teheti az utazást. Ezekből hoztunk egy válogatást – nézzük, mit ajándékozhatunk egy utazónak!

2021.11.30

E-book olvasó

Az utazás sokszor hosszú, fárasztó és unalmas – ilyenkor nehéz olyan elfoglaltságot találni, ami segít abban, hogy gyorsabban teljen az idő. Az olvasás pont ilyen tevékenység, de igen problémás lehet egy – vagy akár több – nehéz könyvet magunkkal vinni az útra, nem beszélve arról, hogy a repülőn például súlykorlátozás vonatkozik csomagjainkra. Egy e-book olvasó azonban könnyű, és a tárhelytől függően akár több száz könyvet is tárolhatunk rajta. Ha az ajándékozottunk olvasni és utazni egyaránt szeret, egy e-book olvasó tökéletes ajándék lehet neki.

Utasbiztosítás kalkulátor

Utasbiztosítási ajánlatok, akár már aznapi induláshoz!

Díjszámítás »

Utazóbőrönd

Az utazás szerelmesei mindig örömmel fogadják, ha bőröndöt vagy utazótáskát kapnak ajándékba, hiszen ezekre minden út alkalmával szükség van. A jó hír, hogy rengeteg lehetőségünk van, ha ezt az ajándékot választanánk: a legpraktikusabb talán a kerekes bőrönd, de akár a sporttáska is jó választás lehet. Ha igazán figyelmesek szeretnénk lenni, nézzük meg, hogy milyen méretű táskát adhatunk fel a repülőre, vagy mekkorát vihetünk fel ingyenesen a fedélzetre, és döntsünk ennek megfelelően. Ez a méret eltérő lehet az egyes légitársaságoknál, de ha tudjuk, hogy az ajándékozott általában melyikkel utazik, nyert ügyünk van.

Kaparós térkép

Egy utazó lakásának éke lehet egy olyan térkép, amelyen valamilyen módon jelölni tudja, mely országokban járt élete során. Erre vannak olyan kreatív megoldások, mint a kaparós térképek: ezek a poszterek a kaparós sorsjegyekhez hasonló anyaggal vannak bevonva, így az ajándékozottunk lekaparhatja azoknak az országoknak a területét, ahol már megfordult. Ezáltal egy egyre színesebb Európa vagy világtérkép alakul ki – erre rápillantva mindig visszaemlékezhet az utazással szerzett élményeire.

Utazópárna

Többen küzdenek az alvással hosszú utazások során, ugyanis a különböző közlekedési eszközökön – hacsak nem vonattal, alvókocsiban utazunk – nem túl kényelmes aludni. Egy kicsit kényelmesebbé tehetjük azonban az utazást, ha utazópárnát ajándékozunk. Számos helyen egyszerűen beszerezhető, akár nagyon kedvező áron is, és ha személyre szabott ajándékot szeretnénk adni, minták és alakok százai közül válogathatunk.

Instant kamera

Ki ne szeretné maradandó formában megörökíteni az utazás élményeit?! Ugyan a telefonnal készített fotókat is előhívhatjuk, mégis megvan a varázsa annak, hogy azonnal a kezünkben tarthatjuk a kézzel fogható fényképet. Nem beszélve arról, hogy mennyire izgalmas várakozni a kép megjelenésére, mit sem sejtve arról, hogyan sikerült. Napjainkban nagyon divatosak az instant kamerák, de akkor sincs minden veszve, ha esetleg az ajándékozottunknak már van ilyen: ha tudjuk a pontos típust, megajándékozhatjuk egy csomag filmmel, fotóalbummal vagy egy kameratáskával is.

Utazás

Végül, de nem utolsósorban ajándékozhatunk utazást is: megvehetjük ajándékba például a repülőjegyet, de ha nem szeretnénk mi meghatározni az utazás időpontját, választhatunk valamilyen ajándékutalványt egy utazási portálon, így az ajándékozott maga döntheti el, hogy hova és mikor szeretne elutazni. Az ajándék mellett pedig ne felejtsük el ellátni azzal a jó tanáccsal, hogy indulás előtt feltétlenül kössön utasbiztosítást – még akkor is, ha csak belföldre utazik!

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: 2022. 05. 03.