Biztosítási hírek

Rendszeresen frissülő biztosítási hírekkel várjuk honlapunk látogatóit. Értesüljön első kézből a fontosabb biztosítás szakmai eseményekről, jogszabályi változásokról, trendekről, érdekességekről!

A legtöbben akkor érkeznek a bergamói repülőtérre, amikor Milánóba látogatnak, és éppen ezért sokszor teljesen kimarad Bergamo felfedezése, pedig a város és környéke is bőven tartogat látnivalókat. Ősszel tökéletes program a városnézés, ha pedig egy kevésbé látogatott gyöngyszemet fedeznénk fel, Bergamo biztosan elnyeri a tetszésünket. Nem kell aggódnunk, ha kevésbé vagyunk otthon az útitervkészítésben, cikkünkben megmutatjuk, mi mindent érdemes itt megnézni. Éljük át a dolce vitát, irány Olaszország!

Tovább

Egy bólintás, egy kézjelzés vagy egy üresen hagyott tányér… Magyarországon mindezekhez tulajdonítunk egy-egy jelentést, ám utazás közben gyakran szembesülhetünk azzal, hogy egy ártatlannak tűnő gesztus egy másik országban teljesen mást jelent. Ha külföldön járunk, rengeteg érdekes, számunkra talán elsőre furcsa szokással és szabállyal találkozhatunk – éppen ezért remek dolog az utazás, hiszen így számtalan kulturális érdekességgel gazdagodhatunk. Ahány ország, annyiféle kultúra – mutatunk 10 érdekes illemszabályt és törvényt!

Tovább

Több szempontból is megéri kis lakásba költözni, amit mi sem bizonyít jobban, mint a miniház-mozgalom egyre szélesebb körben történő elterjedése. Napjainkban rengetegen döntenek úgy, hogy a korábban megszokottnál sokkal kisebb alapterületű lakást vagy házat választanak maguknak, vagy egy környezetkímélő miniházba költöznek. De vajon milyen előnyökkel járhat egy kis házban élni, és mit takar pontosan a miniház fogalma? Cikkünkben ezt a kérdéskört járjuk körbe!

Tovább

Bár az autóvezetésnek is megvannak a maga írott és íratlan szabályai, mégis előfordulhat, hogy elkövetünk olyan hibákat, amelyekkel saját magunkat és másokat veszélyeztethetünk. Ezeket azonban egy kis odafigyeléssel egyszerűen elkerülhetjük, és sokkal biztonságosabban vezethetünk, ha tisztában vagyunk a leggyakrabban előforduló mulasztásokkal. Cikkünkben sorra vesszük, melyek azok a leggyakoribb hibák, amiket vezetés közben elkövetünk – nézzük, mi mindenre érdemes figyelni!

Tovább

Mindamellett, hogy fantasztikus helyeket ismerhetünk meg és felejthetetlen élményeket szerezhetünk, az utazásnak számtalan jótékony hatása lehet. Éppen ezért határozottan kijelenthető, hogy minden alkalommal, amikor elutazunk valahova, sokkal gazdagabban térünk haza, és minden egyes utazás pozitív irányba változtat meg minket. Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány érvet az utazás mellett – szakadjunk ki a hétköznapokból és induljunk útnak!

Tovább

A fenntartható életmód egyre többeket foglalkoztat, és egyre többen próbálnak tenni környezetünk védelméért, ellenben utazáskor hajlamosak vagyunk szem elől téveszteni ezt a fontos célt. Jó hír azonban, hogy néhány apró szokás beépítésével szinte erőfeszítés nélkül tehetjük környezetbaráttá utazásainkat. Mindig az első lépés a legnehezebb, éppen ezért hoztunk néhány hasznos tippet, amelyek betartásával fenntartható módon utazhatunk. Legyünk környezettudatosak utazás közben is!

Tovább

Fantasztikus érzés, amikor az ablakon kinézve azt látjuk, hogy madarak sokasága lepi el a kertünket és lelkesen falatoznak a madáretetőből. Amellett, hogy gyönyörködhetünk a hozzánk látogató madarakban, változatos madárfajokkal ismerkedhetünk meg így, ráadásul az etető elkészítése is remek program lehet. Nem mindegy azonban, hogy pontosan mit rakunk a madáretetőbe és hol helyezzük el azt. Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat a madáretető-készítésről – nézzük, hogyan csábíthatjuk a kertünkbe ezeket a pompás élőlényeket!

Tovább

Ha nem tudunk dönteni az úti célunkról, egy tóvidék mindig jó választás, hiszen ilyen környéken általában gyönyörű tájakat láthatunk és mennyei nyugalomra lelhetünk. Észak-Olaszország híres szebbnél szebb tavairól, melyek közül bármelyiket választjuk, nem lőhetünk mellé, akár fürdőzésre, akár túrázásra, akár csupán a gyönyörű őszi táj látványára vágyunk. Mutatjuk az észak-olasz tóvidék legszebb tavait!

Tovább

Egy bútordarab megvásárlása általában nagy befektetés, tehát előzetes tervezést igényel, aminek az is része, hogy mérlegeljük, vajon mennyi ideig fogjuk tudni használni új szerzeményünket. Figyelembe kell vennünk a divatirányzatok változását, a bútor tartósságát és stílusát, illetve gondolnunk kell egy esetleges költözésre is, tehát érdemes olyan darabokat választani, amelyeket más beltérben is el tudunk képzelni. Ehhez hoztunk egy kis segítséget – mutatunk 7 kortalan bútort, amelyek hosszú évekig díszíthetik otthonunkat!

Tovább

Nem is lehetne tökéletesebb őszi programot elképzelni a túrázásnál, ha pedig az éjszakát is a természetben töltenénk, egyértelmű, hogy a kempingezést nekünk találták ki. Ha kempingezni megyünk, sokat spórolhatunk a szállás költségén, ám ennek az időtöltésnek emellett még számtalan előnye ismert. Aki még nem biztos abban, hogy bevállalja-e ezt a kalandot, jó helyen jár: cikkünkben mutatunk 7 okot, amiért mindenkinek érdemes egyszer kipróbálni a kempingezést. Nézzük az érveket!

Tovább

Bár utazás közben általában nem a szálláson töltjük a legtöbb időt, készíthetünk egy bakancslistát olyan különleges szállástípusokról, amelyeket mindenképp szeretnénk kipróbálni – így a szálláson történő pihenés önmagában is élmény lehet. Elképzelni sem tudjuk, hányféle érdekes, egyedi, esetleg extrém szállás áll a kalandvágyó utazók rendelkezésére, amelyek biztosítják a felejthetetlen élményeket. Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány nem mindennapi szálláshelyet – vágjunk bele egy különleges kalandba!

Tovább

Elektromos autót vezetni mindig megtérülő befektetés volt, ugyanis az e-autókkal többféle kedvezményt vehetünk igénybe, kedvező üzemeltetési költségekkel számolhatunk, ráadásul ökológiai lábnyomunkat is csökkenthetjük. De vajon hogyan változhatnak az elektromos autóval kapcsolatos kiadásaink a rezsicsökkentés korlátozásával? Mennyibe fog kerülni az otthoni töltés és hogyan spórolhatunk ezen? Cikkünkben utánajártunk – mutatjuk a tudnivalókat!

Tovább

Minden évszaknak megvan a maga szépsége és bája: ősszel semmihez sem hasonlítható látvány, amikor egy erdő a narancssárga és a barna minden árnyalatában pompázik. Ilyenkor igazán megéri elutazni, főleg akkor, ha szeretnénk mesébe illő képeket készíteni utunk során. Az őszi táj tökéletes témája lehet fotósorozatunknak, és jó hír, hogy rengeteg olyan helyszín létezik, ahol a természet szépsége magával ragadó ebben az évszakban. Nézzük, hol készíthetünk fantasztikus őszi képeket!

Tovább

A lakberendezés szempontjából elengedhetetlen, hogy kiemelt figyelmet fordítsunk az egyes helyiségek színeinek megválasztására. Amellett, hogy esztétikailag hatalmasat dob az összképen egy harmonikus színkombináció, a szoba hangulatát és ezáltal saját közérzetünket is meghatározhatja a színválasztás. Érthető, ha más és más hangulatot szeretnénk teremteni a nappaliban, a hálószobában vagy a dolgozószobában, hiszen minden helyiségnek megvan a maga funkciója. Mutatjuk, mi mindent érdemes figyelembe venni a színválasztásnál!

Tovább

Sokan hagyják őszre a nyaralást, hiszen így utószezoni árakkal, kevésbé zsúfolt üdülőhelyekkel és némileg kellemesebb időjárással számolhatnak. Ha azonban a vízpart és a fürdőzés a legfontosabb számunkra, nem mindegy, hogy merre indulunk el ebben az időszakban: olyan úti célt kell választanunk, ahol a víz ősszel is alkalmas a csobbanásra. Hoztunk négy külföldi és egy hazai lehetőséget egy felejthetetlen őszindító élményhez – vízparti kikapcsolódásra felkészülni!

Tovább

Bárhova is utazunk életünk során, egy biztos: minden alkalommal gazdagabban fogunk hazatérni. Legyen szó kultúráról, gasztronómiáról vagy történelemről, minden szempontból új élményekkel gazdagodhatunk egy-egy utazáson. Egyes városokban szinte olyan érzésünk lehet, mintha nem is a jelenben járnánk, hanem visszarepültünk volna egy múlt kor világába. Ez olyannyira újszerű és üdítő tapasztalat, hogy már csak ezért is érdemes elutazni – nézzük, hova menjünk, ha időutazásra vágyunk!

Tovább

Nagyon izgalmas időszak az utazás előtti készülődés, ám a szervezési feladatok sokszor fejtörést okozhatnak. Megkönnyíthetjük azonban a saját dolgunkat, ha felkészülten vágunk neki, és pontosan tudjuk, mire figyeljünk a szervezés egyes lépéseiben. A repülőjegy megvásárlása tipikusan egy olyan folyamat, ami kezdő utazók számára elsőre bonyolultnak tűnhet, ezért hoztunk egy ismertetőt, hogy gördülékenyen menjen a jegyvásárlás. Cikkünkben lépésről lépésre megmutatjuk a repülőjegy-vásárlás menetét – nézzük, mi mindenre kell figyelnünk a foglalás során!

Tovább

Bizonyára mindannyiunkban van egy titkos vágy a kincskeresésre, hiszen nincs is izgalmasabb érzés annál, mint amikor hosszas kutakodást követően végül megtaláljuk a hőn áhított kincset. Az élményt pedig csak fokozza, ha mindeközben új helyeket fedezhetünk fel, kirándulhatunk a friss levegőn és egyedülálló természeti kincsekkel ismerkedhetünk meg. Ha a természetjárást és a kincskeresést ötvöznénk, akkor a geocachinget nekünk találták ki. Nézzük, mi mindent érdemes tudni erről, és hogyan válhatunk mi is kincskeresővé! Kalandra fel!

Tovább

A gyönyörű tengerpartok mellett Horvátország várak tekintetében sem utolsó, ezért érdemes a nyaralás során egy-egy várat vagy kastélyt is felkeresni, hogy megfűszerezzük a pihenést egy kis történelmi kitekintéssel. Ezekben a fantasztikus, régi épületekben azt érezhetjük, hogy visszarepültünk az időben, ráadásul a tengerparti fürdőzések közben üde kitérő lehet egy várlátogatás. Cikkünkben mutatunk néhány lélegzetelállító várat és kastélyt az idei horvátországi nyaralásra!

Tovább

Egyfajta szabadságot ad, ha autóval indulunk útnak: sokkal több érdekességet láthatunk, mint a repülőből, ott állunk meg, ahol szeretnénk, és nem utolsósorban az úti célunkon is több helyre eljuthatunk. A nyaralás helyszínének kiválasztása azonban sokszor fejtörést okoz, hiszen a tervezett programokat, a látnivalókat és az utazás módját is figyelembe kell venni. Cikkünkben mutatunk 4 kiváló úti célt, ha autóval vágnánk neki a nyaralásnak, és egy tippet is adunk a biztonságos autózáshoz. Öveket becsatolni, induljon az utazás!

Tovább
Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: 2022. 05. 03.