Hová utazzunk télen, ha melegre vágyunk?

Egyszer mindenkinek meg kell tapasztalnia azt a bizonyos „télből nyárba” érzést: nincs különlegesebb annál, mint amikor borongós, hűvös, téli időben felszállunk a repülőre, majd az úti célunkon ragyogó napsütés vár minket. Egy trópusi sziget erre a célra mindig tökéletes választás, ám Európán belül is vannak olyan országok, ahol enyhe a tél, így a hidegebb hónapokban sem lesz szükség téli kabátra. Cikkünkben mutatunk 5 úti célt egy tökéletes téli utazáshoz!

Porto

Nem a tipikus nyári kánikula fogad minket, ha télen Portóba látogatunk, de a hőmérséklet itt ilyenkor is nagyjából 20 fok körül van, tehát jóval melegebb az idő, mint Magyarországon. A város szépsége magával ragadó: a Ponte Dom Luís nevű monumentális híd, a folyóparti Cais da Ribeira sétálóutca és szebbnél szebb templomtornyok uralják Porto látképét – a városnézés kedvelői bizonyára otthonosan fogják érezni magukat itt. Ráadásul a város a karácsonyi időszakban is fantasztikus élményeket nyújt, ezért egy téli kiruccanáshoz tökéletes választás.

Utasbiztosítás kalkulátor

Utasbiztosítási ajánlatok, akár már aznapi induláshoz!

Díjszámítás »

Ibiza

Ibizáról talán elsőre nem a téli utazások jutnak eszünkbe, hiszen ez a spanyol sziget egy tipikus nyári úti cél, azonban ha szakítanánk a hagyományokkal és ezúttal kipróbálnánk valami különlegeset, érdemes ide elutazni a hidegebb hónapokban. Ilyenkor anélkül barangolhatjuk be az elbűvölő városkákat, hogy a tömeg megzavarna minket, sőt, ha januárban vagy februárban érkezünk, a mandulafa virágzásában is gyönyörködhetünk. Ezek a növények ugyanis nem bírják a túlságosan meleg időjárást, ezért már tél végén szirmot bontanak Ibiza szigetén. Azoknak sem kell aggódniuk, akik az éjszakai élet miatt látogatnának ide, ugyanis több szórakozóhely télen is nyitva tart.

Zanzibár

Ha az eddigieknél is melegebb helyre vágynánk, és szeretnénk megtapasztalni a trópusi életérzést télen, Zanzibár lesz a megfelelő számunkra. A szigetcsoport különleges állat- és növényvilága csak hab a fehér homokos tengerpartok és a ragyogó kék víz tortáján, és mindezt télen is élvezhetjük, ugyanis itt egész évben 26-28 fok közötti a hőmérséklet. Ami pedig még ezeken kívül kihagyhatatlan itt, az a tanzániai szafari a Serengeti Nemzeti Parkban – ha szeretnénk kihozni a maximumot az utazásból, a szigetek mellett mindenképp fedezzük fel az ország szárazföldi részeit is.

Barcelona

A napos Barcelonában általában a leghidegebb hónapokban sem csökken 15 fok alá a hőmérséklet, így ha egy kicsit elszöknénk a didergéstől, irány Spanyolország! Mondanunk sem kell, hogy a város télen is éppoly sokszínű és nyüzsgő, mint a meleg évszakokban, a kettő között csupán annyi a különbség, hogy a téli időjárás jobban kedvez a városnézésnek, míg nyáron akár a tengerben is fürödhetünk. Barcelona nagyon népszerű úti cél, évente nagyjából 7 millió turista látogat el ide, a legzsúfoltabb időszak pedig egyértelműen a nyár, ezért ha egy kicsit nyugodtabb pihenésre vágyunk, inkább télen induljunk útnak.

Madeira

A Portugáliához tartozó szigetet nem véletlenül hívják az örök tavasz szigetének, hiszen itt télen is gyönyörű, zöldellő természet és kellemes időjárás várja a látogatókat. A semmihez sem hasonlítható, vízesésekkel tűzdelt tájak biztosan elvarázsolják a természet szerelmeseit, és jó hír, hogy az izgalmas programokra – például delfin- és bálnales, canyoning, hajótúrák – akár télen is befizethetünk. Ha ide utazunk, számítsunk rá, hogy az eső miatt olykor módosítanunk kell a terveinket, ám ez nyáron sincs másként, tehát az esős időjárás nem az évszak sajátossága. Pozitívum azonban, hogy Madeira egy kis sziget, így nem okoz gondot, ha az utolsó pillanatban mégis a tervezettől eltérő helyszínre kell mennünk egy másik programra.

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: 2022. 11. 11.