6 úti cél, ahol gyönyörű őszi fotókat készíthetünk

Minden évszaknak megvan a maga szépsége és bája: ősszel semmihez sem hasonlítható látvány, amikor egy erdő a narancssárga és a barna minden árnyalatában pompázik. Ilyenkor igazán megéri elutazni, főleg akkor, ha szeretnénk mesébe illő képeket készíteni utunk során. Az őszi táj tökéletes témája lehet fotósorozatunknak, és jó hír, hogy rengeteg olyan helyszín létezik, ahol a természet szépsége magával ragadó ebben az évszakban. Nézzük, hol készíthetünk fantasztikus őszi képeket!

Eltzi vár

Egy őszi fotó kompozíciójába tökéletesen beleillik egy középkori kastély, ami sejtelmes hangulatot kölcsönöz a képnek. A németországi Eltzi várnál (Burg Eltz) szinte filmbe illő jeleneteket örökíthetünk meg: különlegessége, hogy nem hegytetőre, hanem völgybe épült, ami azt eredményezi, hogy a körülötte magasodó hegyek lélegzetelállító őszi hátteret festenek a kastélynak. Ez a titokzatos építmény már évszázadok óta az Eltz család birtokában áll, akik mindig törekedtek arra, hogy kimaradjanak a konfliktusokból – ennek köszönhetően a várat soha, senkinek nem sikerült lerombolnia, tehát a restaurálásoknak köszönhetően még ma is eredeti pompájában tekinthetjük meg. Fontos információ lehet, hogy a vár belteréről nem készíthetünk képeket, a belső pompát fotók nélkül élvezhetjük.

Utasbiztosítás kalkulátor

Utasbiztosítási ajánlatok, akár már aznapi induláshoz!

Díjszámítás »

Interlaken

A természeti kincsekben gazdag Svájc nem maradhat le egy olyan listáról, ami fotókompatibilis helyszíneket vonultat fel. Az Interlaken nevű város két tó között, egy folyó partján fekszik, körülötte a lélegzetelállító hegyekkel – mindezek kétségtelenül megteremtik a hibátlan környezetet az őszi fotókhoz. Ha már itt járunk, nem érdemes beérni a völgy látványával, vállaljunk be egy hegyi túrát is, hogy madártávlatból is megcsodálhassuk a környéket. Annak sem kell megijednie, aki kevésbé gyakorlott túrázó, hiszen rövidebb és könnyebb útvonalak közül is válogathatunk, és bárhová mászunk fel, a kilátás mindenhonnan magáért beszél.

Luxembourg

A miniállam fővárosában, Luxembourgban mindent megtalálunk, ami az őszi kikapcsolódáshoz kell, a gyönyörű épületektől kezdve egészen az erdei túraútvonalakig. A városban kanyargó folyó egyedi hangulatot kölcsönöz a magaslaton elhelyezkedő óvárosnak, ráadásul már itt is fantasztikus fotókat készíthetünk a folyópartról. Ha viszont ez nem lenne elég, a várost káprázatos természeti kincsek szegélyezik, így amennyiben kiszakadnánk a nyüzsgésből és túrázni indulnánk, választhatjuk például a Mullerthal régiót. Ezt Luxembourg kis Svájcának is szokták nevezni, a környezet pedig egyértelműen méltó erre az elnevezésre, ugyanis szebbnél szebb túraútvonalakat találhatunk itt vízesésekkel és kilátópontokkal tűzdelve.

Lillafüred

Nem kell feltétlenül átlépnünk az országhatárt a felejthetetlen őszi látványvilágért, hiszen Lillafüreden minden megvan, ami ehhez kell: hegyvidéki táj, őszi színekben pompázó erdő, a fák árnyékában megbúvó tó, partján a kastélyszállóval. Talán nincs is tökéletesebb időszak az ősznél Lillafüred meglátogatására, ugyanis ilyenkor az erdei kisvasút, a libegő, a túrázás és a csónakázás élményét is fokozza a mesés környezet.

Granada

Granada történelmi óvárosára elképesztő kilátás nyílik a Mirador de San Nicolas nevű kilátóból, és ez különösen igaz ősszel. Ilyenkor ugyanis az egész Alhambra erődítmény környezete színpompás őszi árnyalatokba burkolózik, a vár pedig belesimul a látványvilágba. Ha egy igazán szórakoztató túrára vágyunk, próbáljuk ki a Los Cahorros Monachil nevű útvonalat, ahol függőhidakon kelhetünk át és sziklák ölelésében sétálhatunk végig.

Torino

Szeptember és október környékén az olasz város is felölti őszi köntösét, és ennek megfelelően színpompás élményekre számíthatunk, ha ilyenkor érkezünk Torinóba. Jó hír, hogy a városon belül számtalan parkot találunk, amelyek mind-mind fantasztikusan mutatnak a fotókon – kiváltképp barnás-narancsos öltözékükben. Ősszel a szarvasgomba a helyi gasztronómiai különlegesség, ezért ha teljes mértékben átadnánk magunkat az évszak életérzésének, kóstoljunk meg egy szarvasgombás olasz tésztát.

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: 2022. 08. 30.