Utasbiztosítás bel- és külföldre
Utasbiztosítás bel- és külföldre
Kössön akár aznapi induláshoz is!

Hasonlítsa össze több biztosító ajánlatait egyszerűen, pár perc alatt!

Díjszámítás
Biztosítók az oldalon
Allianz Hungária Biztosító Zrt.
Colonnade Insurance S.A. Magyarországi Fióktelepe
Generali Biztosító Zrt.
Genertel Biztosító Zrt.
Groupama Biztosító Zrt.
K&H Biztosító Zrt.
KÖBE Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesület
Mapfre Asistencia S.A. Magyarországi Fióktelepe
AWP P&C S.A. Magyarországi Fióktelepe (Mondial Assistance)
Magyar Posta Biztosító Zrt.
SIGNAL IDUNA Biztosító Zrt.
UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt..
UNIQA Biztosító Zrt.
Wáberer Hungária Biztosító Zrt.
Cherrisk by UNIQA
Alfa Vienna Insurance Group Biztosító Zrt.

Miért hasznos az Európai Egészségbiztosítási Kártya?

Hasznos lehet, ha utazás előtt igényeljük az Európai Egészségbiztosítási Kártyát, ugyanis számos olyan szituáció adódhat, amikor külföldön igénybe kell vennünk bizonyos egészségügyi szolgáltatásokat. Azonban fontos figyelni arra, hogy ez a nemzetközi kártya nem mindig elegendő a teljes körű védelem megteremtéséhez – ehhez utasbiztosításra is szükség van. Nézzük, miért hasznos az Európai Egészségbiztosítási Kártya, és hogyan egészítheti ki az utasbiztosítás!

Mire jó az Európai Egészségbiztosítási Kártya?

Az Európai Egészségbiztosítási Kártya ingyenes orvosi ellátást biztosít Európán belül a magyar egészségügyi szolgáltatásra jogosultaknak. Az egyes országokban eltérő lehet az ingyenes egészségügyi szolgáltatások köre, ezért fontos kiemelni, hogy nem minden országban vagyunk ugyanolyan kezelésekre jogosultak. Ez tulajdonképpen egy nemzetközi TAJ kártya: ha kiváltjuk utazás előtt, olyan feltételekkel vehetjük igénybe az adott ország orvosi ellátását, mint az ott élők. Fontos azonban megjegyezni, hogy ez csak orvosilag indokolt esetben lehetséges, tehát akkor, ha külföldön ér minket baleset vagy egy váratlan megbetegedés – általános egészségügyi vizsgálatra nem biztosít fedezetet.

Utasbiztosítás kalkulátor

Utasbiztosítási ajánlatok, akár már aznapi induláshoz!

Díjszámítás »

Nem minden esetben nyújt védelmet

Jóllehet, sok esetben hasznos, ha rendelkezünk nemzetközi egészségbiztosítási kártyával, mégis több olyan helyzet adódhat, amikor nem biztosít védelmet. Ilyen például a hegyi mentés, a kórházi napi térítés vagy a poggyász eltűnése is, de orvosi asszisztencia szolgáltatást sem vehetünk igénybe ezzel. Az európai biztosítási kártyával mindig az adott ország rendszerének megfelelően részesülhetünk egészségügyi ellátásban. Fontos tudni, hogy vannak olyan szolgáltatások, amelyek Magyarországon ingyenesek, ám más országokban nem, ezért ennek is utána kell néznünk, mielőtt külföldre utazunk. Továbbá a kártya által biztosított szolgáltatásokat csak bizonyos egészségügyi intézményekben vehetjük igénybe, a társadalombiztosítás nem finanszírozza a magánellátóhelyeken történő kezelést. A hazai rendszertől eltérő az önrész intézménye is: számos országban egy bizonyos mértékű önrész megfizetésével kaphatunk orvosi ellátást, amelyet akkor sem kapunk vissza, ha rendelkezünk a nemzetközi kártyával.

Egészítsük ki utasbiztosítással!

Jól látható, hogy nem feltétlenül elég, ha csupán az Európai Egészségbiztosítási Kártyával utazunk, ezért érdemes mellé utasbiztosítást is kötni. Ezzel olyan káresetekre is biztosíthatjuk magunkat, amelyeknél a kártya nem nyújt segítséget, így az orvosi ellátás mellett számos más helyzetben is segítséget kaphatunk a biztosítótól. A Biztosítás.hu-n több különböző biztosító ajánlatait is összehasonlíthatjuk, és az úti célunknak, valamint a tervezett programoknak megfelelő utasbiztosítást köthetünk – ezáltal nemcsak a nemzetközi egészségbiztosítási kártya szolgáltatásait egészíthetjük ki, de kifejezetten az utazásunkra szabott megoldást válaszhatunk. Ha nem szeretnénk a véletlenre bízni a biztonságot, akkor igényeljünk Európai Egészségbiztosítási Kártyát és kössünk utasbiztosítást is indulás előtt.

Így működik az Európai Egészségbiztosítási Kártya igénylése

Bármelyik kormányablakban személyesen, vagy ügyfélkapun keresztül online igényelhetjük a kártyát egy igénylőlap kitöltésével és egy személyazonosító okmány, valamint a TAJ és lakcímkártya bemutatásával. Az igénylés ingyenes, ám arra figyeljünk, hogy a kártya csak 36 hónapig érvényes – ha ennél hosszabb időre szeretnénk igénybe venni a szolgáltatást, a 36 hónap leteltével egy ismételt igénylésre lesz szükség. Az ügyintézés és a kártya megérkezése hosszabb időt is igénybe vehet, ezért érdemes jóval indulás előtt elindítani az igénylés folyamatát.

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: 2022. 05. 04.