CASCO BIZTOSÍTÁS KALKULÁTOR
CASCO kalkuláció új és használt autóra

Hasonlítsa össze több biztosító ajánlatait egyszerűen!

Díjszámítás
Biztosítók az oldalon
Allianz Hungária Biztosító Zrt.
Colonnade Insurance S.A. Magyarországi Fióktelepe
Generali Biztosító Zrt.
Genertel Biztosító Zrt.
Groupama Biztosító Zrt.
K&H Biztosító Zrt.
KÖBE Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesület
Mapfre Asistencia S.A. Magyarországi Fióktelepe
AWP P&C S.A. Magyarországi Fióktelepe (Mondial Assistance)
Magyar Posta Biztosító Zrt.
SIGNAL IDUNA Biztosító Zrt.
UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt..
UNIQA Biztosító Zrt.
Gránit biztosító
Cherrisk by UNIQA
Alfa Vienna Insurance Group Biztosító Zrt.

Motor CASCO – miért hasznos és hogyan köthető?

Miután megtaláltuk a számunkra megfelelő járművet – legyen szó autóról vagy motorról –, még nem dőlhetünk hátra, ugyanis gondoskodnunk kell annak védelméről is. Kötelező biztosítást akkor is kötnünk kell, ha motorral közlekednénk, de vajon mi a helyzet a CASCO-val? Hogyan köthetünk motor CASCO-t, és miben nyújt segítséget ez a biztosítás? Tudja meg cikkünkből!

Miért érdemes motor CASCO-t kötni?

Ha motorral balesetet okozunk, a kötelező biztosításunk megtéríti a vétlen sofőr kárait, ám ha a mi járművünk is megsérül, azt saját költségre kell megjavíttatnunk. Azonban, ha rendelkezünk motorkerékpár CASCO-val, a biztosító a szerződésben meghatározott önrész levonásával megtérítheti kárainkat, amivel jelentős anyagi terhet vehet le a vállunkról. Ezen kívül gondolnunk kell arra is, hogy egy motort sokkal egyszerűbb eltulajdonítani, mint egy autót, a CASCO biztosítás pedig jellemzően lopáskár esetén is segítséget nyújt. Itt fontos megjegyezni, hogy a biztosítók bizonyos feltételekhez kötik a szerződéskötést: gyári beszerelésű indításgátló vagy riasztó nélkül nem köthető motoros CASCO. Bizonyos biztosítók a felszerelésre (motoros ruha és bukósisak) is térítenek – érdemes tájékozódni a szerződési feltételekből, hogy pontosan milyen károk esetén kaphatunk kártérítést. A váratlan, kellemetlen eseményekre nem szívesen gondolunk, pedig fontos ezekre előre felkészülni, hiszen jól látható, hogy mekkora segítség lehet egy megfelelően megválasztott biztosítás.

Casco biztosítás kalkulátor

Hasonlítsa össze és válassza ki nálunk CASCO biztosítását!

Díjszámítás »

Hogyan köthetünk CASCO-t motorra?

A Biztosítás.hu-n egyszerűen, online köthetünk CASCO biztosítást motorra is: a folyamat hasonló, mintha autóra kötnénk, viszont a gépjármű kategóriánál a „Motorkerékpár” opciót kell kiválasztanunk, majd a rendszer automatikusan a motorra vonatkozó információkat kéri tőlünk. A kalkuláció előtt érdemes előkészíteni a jármű forgalmi engedélyét, ugyanis több olyan adatot kell megadnunk, amelyek ezen találhatók. A kalkulációt követően az ajánlati oldalon megtekinthetjük a biztosítói ajánlatok részleteit, meghatározhatjuk az önrész mértékét és a díjfizetés módját, valamint kiegészítő fedezeteket is választhatunk szerződésünk mellé. Ilyen például a balesetbiztosítás és a gépjármű assistance, amelyek extra védelmet nyújtanak egy esetleges baleset vagy műszaki meghibásodás bekövetkeztekor. Ha ezek közül bármit módosítunk, ne felejtsünk el rákattintani az „Újraszámol” gombra – így láthatjuk, hogyan változik meg a biztosítási díj egy adott tényező módosításával.

Robogóra is köthetünk biztosítást?

Robogóra és más segédmotoros kerékpárra is kötelező KGFB-t kötnünk, még akkor is, ha ezen járművek némelyike nem rendelkezik rendszámmal – ilyenkor az alvázszám alapján azonosítja a járművet a biztosító. Ezzel szemben segédmotor CASCO nem létezik, ezeket a járműveket ilyen módon nem biztosíthatjuk. Motor CASCO-t csak a motorkerékpár gépjárműkategóriába tartozó, 50 köbcentiméternél nagyobb hengerűrtartalmú motorokra köthetünk, amennyiben a jármű megfelel a fent is említett, a szerződési feltételekben előírt kikötéseknek.

Amit még érdemes megjegyezni

A CASCO bónusz rendszer előnyeit a motorosok is élvezhetik, ugyanis a biztosítók nem csak az autótulajdonosokat jutalmazzák meg a balesetmentes vezetésért. Fontos tudni azonban, hogy a KGFB-vel ellentétben a CASCO-nál minden biztosító egyedi szabályozások szerint kezeli a bónusz fokozatokat, ezért érdemes utánanézni, hogy a választott biztosítás esetében mire számíthatunk ezzel kapcsolatban. Ezen kívül tudnunk kell, hogy üzembentartóként milyen kötelezettségeink vannak a kármegelőzést illetően, ugyanis amennyiben ezeket nem tartjuk be, és ez vezet a káreseményhez, a biztosító megtagadhatja a kifizetést.

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: 2022. 05. 03.