Kötelező biztosítás kalkulátor 2024
Kötelező biztosítás kalkulátor 2024
Kalkuláljon és spóroljon nálunk!

Egyszerű KGFB összehasonlítás, online biztosításkötés árgaranciával.

Díjszámítás
Biztosítók az oldalon
Allianz Hungária Biztosító Zrt.
Colonnade Insurance S.A. Magyarországi Fióktelepe
Generali Biztosító Zrt.
Genertel Biztosító Zrt.
Groupama Biztosító Zrt.
K&H Biztosító Zrt.
KÖBE Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesület
Mapfre Asistencia S.A. Magyarországi Fióktelepe
AWP P&C S.A. Magyarországi Fióktelepe (Mondial Assistance)
Magyar Posta Biztosító Zrt.
SIGNAL IDUNA Biztosító Zrt.
UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt..
UNIQA Biztosító Zrt.
Wáberer Hungária Biztosító Zrt.
Cherrisk by UNIQA
Alfa Vienna Insurance Group Biztosító Zrt.

Gondoskodjon a motor kötelező biztosításáról is!

Autóvásárlás esetén az egyik legfontosabb és mindenképp szükséges feladatunk a kötelező biztosítás megkötése. De mi a teendő akkor, ha motorral közlekednénk? Hogyan köthetünk motor kötelező biztosítást? Mutatjuk, mit érdemes tudni a motorosoknak a KGFB-t illetően!

Motor kötelező biztosítás és segédmotoros biztosítás – segítünk eligazodni!

Míg az autók, teherautók esetében minden sofőr tudja, hogy mielőtt használatba vehetné járművét, meg kell kötnie a kötelező biztosítást, addig egy motor vásárlásakor nem biztos, hogy egyértelműek a teendők. Szeretnénk eloszlatni az ezzel kapcsolatos kételyeket: a jármű üzembentartója köteles KGFB-t kötni motorra és robogóra vagy más segédmotoros kerékpárra is. A motor- vagy segédmotoros (robogó) biztosításnak is ugyanaz a szerepe, mint az autóra kötött KGFB-nek: amennyiben balesetet okozunk, a vétlen sofőr a mi biztosításunk terhére rendezheti kárait. Tehát mindenképp gondoskodjunk a megfelelő biztosításról akkor is, ha motorral közlekednénk, ugyanis amennyiben ezt nem tesszük meg, az anyagi következményekkel járhat.

Kötelező biztosítás kalkulátor

Kedvező kötelező biztosítási ajánlatok, akár már aznapi fedezettel!

Díjszámítás »

Mi történik, ha elmulasztjuk a KGFB megkötését?

Közúti forgalomban közlekedni érvényes kötelező biztosítás nélkül motorkerékpárral és segédmotoros kerékpárral egyaránt szabálysértésnek minősül. Egy esetleges igazoltatásnál ezért pénzbírsággal számolhatunk. Ezen kívül gondolnunk kell arra a szituációra is, amikor balesetet okozunk: ilyenkor ugyanis KGFB hiányában a vétlen sofőr kárait nekünk kell megtérítenünk. A kötelező biztosítási díjak motor esetén alacsonyabbak, mint az autóknál, értékük viszont egy baleset bekövetkeztekor felbecsülhetetlen. Nem érdemes tehát kötelező biztosítás nélkül közlekedni – két keréken sem.

Így köthetünk motorbiztosítást

Hasonlóképpen az autóra köthető KGFB-hez, motor kötelező biztosítást is egyszerűen, online köthetünk a Biztosítás.hu-n. Kalkuláció során a motorkerékpár opciót kell kiválasztani, és néhány adat megadását követően eljuthatunk az ajánlatokig. Ha nagymotorra kötünk biztosítást, valamennyivel több adatot kell megadnunk, hiszen a motorbiztosítás díját számos faktor befolyásolja – ilyen például a motor teljesítménye, az üzembentartó bonus-malus fokozata vagy a szerződő lakcíme. Jó hír, hogy több ajánlatot is összehasonlíthatunk, és ezek közül választhatjuk ki az igényeinkhez legközelebb állót, valamint motor CASCO-val is gondoskodhatunk a jármű védelméről. Ha pedig elakadnánk a kalkuláció során, a Biztosítás.hu ügyfélszolgálata telefonon áll rendelkezésünkre.

A bonus-malus rendszer működése motorok esetén

A motorosoknak jó hír lehet, hogy ebben a gépjárműkategóriában az autókhoz hasonlóan működik a bonus-malus rendszer. Ez azt jelenti, hogy magasabb besorolásba kerülünk és ezáltal kedvezőbb biztosítási díjra számíthatunk, ha az adott biztosítási időszakban nem okoztunk balesetet és nem történik kárkifizetés. Ha biztosítóváltást tervezünk, megtarthatjuk korábban megszerzett besorolásunkat, ám amennyiben motorról autóra váltanánk, A00 kategóriába kerülünk, a bonus besorolás ugyanis csak azonos gépjárműkategóriában vihető tovább. Fontos, hogy mindig ellenőrizzük, hogy a megfelelő kategóriába sorolt-e minket a biztosító, ugyanis, ha időben észrevesszük a téves besorolást, egy kártörténeti igazolás beküldésével ez még módosítható.

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: 2022. 05. 03.