Kötelező biztosítás kalkulátor 2024
Kötelező biztosítás kalkulátor 2024
Kalkuláljon és spóroljon nálunk!

Egyszerű KGFB összehasonlítás, online biztosításkötés árgaranciával.

Díjszámítás
Biztosítók az oldalon
Allianz Hungária Biztosító Zrt.
Colonnade Insurance S.A. Magyarországi Fióktelepe
Generali Biztosító Zrt.
Genertel Biztosító Zrt.
Groupama Biztosító Zrt.
K&H Biztosító Zrt.
KÖBE Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesület
Mapfre Asistencia S.A. Magyarországi Fióktelepe
AWP P&C S.A. Magyarországi Fióktelepe (Mondial Assistance)
Magyar Posta Biztosító Zrt.
SIGNAL IDUNA Biztosító Zrt.
UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt..
UNIQA Biztosító Zrt.
Wáberer Hungária Biztosító Zrt.
Cherrisk by UNIQA
Alfa Vienna Insurance Group Biztosító Zrt.

Kötelező biztosítás lekérdezése: van-e érvényes KGFB-m?

A kötelező biztosítással kapcsolatban számos határidőre kell odafigyelnünk, és több információt is észben kell tartanunk. Ha bizonytalanok vagyunk abban, hogy mikor válthatunk biztosítót, vagy nem tudjuk, hogy működik a kötelező biztosítás lekérdezése, a Biztosítás.hu segít eligazodni a fontos tudnivalók között!

Meddig érvényes a kötelező biztosítás?

Amennyiben évforduló előtt nem kezdeményezünk biztosítóváltást, és a biztosító sem mondja fel szerződésünket, úgy a KGFB szerződés határozatlan idejű, évről évre automatikusan megújul. Évente egyszer lehetőségünk van azonban felmondani régi szerződésünket, és akár kedvezőbb feltételekkel újat kötni. A Biztosítás.hu kalkulátorával egyszerűen megtekinthetjük az aktuális díjakat, és szerződésünket online is megköthetjük.

Kötelező biztosítás kalkulátor

Kedvező kötelező biztosítási ajánlatok, akár már aznapi fedezettel!

Díjszámítás »

Ezekre a határidőkre érdemes figyelni

A biztosítási évfordulót ajánlott észben tartani – ez megtalálható a biztosítási kötvényen –, ugyanis a többi határidőt ennek megfelelően tudjuk meghatározni. Az évforduló előtt leghamarabb 60 nappal érdemes kalkulációt végezni, és a biztosítóváltást is ekkortól kezdeményezhetjük. Amennyiben az erre vonatkozó igény az évforduló előtti 33. napig beérkezik társaságunkhoz, a régi szerződés felmondását, és az új szerződés megkötését a Biztosítás.hu munkatársai elvégzik helyettünk. Természetesen a határidők észben tartásában kapunk segítséget: az évforduló közeledtével a Biztosítás.hu ügyfelei e-mailben emlékeztetőt kapnak, így nem kell aggódnunk, hogy elmulasztjuk a biztosítóváltás lehetőségét vagy elfelejtjük befizetni a biztosítási díjat. A biztosítók továbbá 60 nap türelmi időt alkalmaznak, így az évfordulót követően 60 nap áll rendelkezésre az aktuális díj befizetésére.

Kötelező biztosítás lekérdezése: így tudhatjuk meg, hogy van-e biztosításunk

Előfordulhat, hogy nem vagyunk biztosak abban, hogy van-e kötelező biztosításunk, és ha van, akkor melyik biztosítónál kötöttük meg azt. Ilyenkor segítségünkre lehet, ha megpróbálunk visszaemlékezni, hogy közvetlenül egy biztosítónál, vagy esetleg alkuszcégen keresztül intéztük a biztosításkötést – ha ezt tudjuk, akkor az adott társaság ügyfélszolgálatán kérhetünk információt. Ha azonban ezt mégsem tudjuk felidézni, akkor nézzük át korábbi postai leveleinket és az e-mail fiókunkat, hátha rátalálunk egy biztosítótól érkezett értesítőre. A biztosítók az évforduló előtt küldenek egy tájékoztató levelet az aktuális tarifáikról, így ezt is érdemes megvárni, ha bizonytalanok vagyunk a KGFB-t illetően. Lehetőségünk van továbbá a MABISZ ügyfélszolgálatán érdeklődni, végső esetben ők segíthetnek kideríteni, hogy hol van biztosítási szerződésünk.

Nincs kötelező biztosításom, mit tegyek?

Ha a KGFB lekérdezése során kiderül, hogy nem rendelkezünk érvényes kötelező biztosítással, nagyon fontos, hogy mihamarabb kössünk szerződést. A biztosító fedezetlenségi díjat számol fel azokra a napokra, amikor nem rendelkeztünk biztosítással, ezen felül, ha kárt okozunk, KGFB hiányában a vétlen sofőr kárait nekünk kell megtéríteni. Amennyiben az előző szerződésünk díjnemfizetés miatt szűnt meg, úgy kizárólag annál a biztosítónál intézhetjük a KGFB újrakötését, ahol előzményszerződésünk is volt. Ilyenkor jellemzően a fedezetlenségi díjon felül ki kell fizetnünk egy összegben a teljes évre vonatkozó biztosítási díjat, valamint a 60 napos türelmi időszakra számított összeget is. Ezért is lehet hasznos alkuszcégen keresztül biztosítást kötni – a rendszeres emlékeztetőknek köszönhetően biztosan nem fogunk megfeledkezni a KGFB befizetéséről.

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: 2022. 05. 03.