Kötelező biztosítás kalkulátor 2024
Kötelező biztosítás kalkulátor 2024
Kalkuláljon és spóroljon nálunk!

Egyszerű KGFB összehasonlítás, online biztosításkötés árgaranciával.

Díjszámítás
Biztosítók az oldalon
Allianz Hungária Biztosító Zrt.
Colonnade Insurance S.A. Magyarországi Fióktelepe
Generali Biztosító Zrt.
Genertel Biztosító Zrt.
Groupama Biztosító Zrt.
K&H Biztosító Zrt.
KÖBE Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesület
Mapfre Asistencia S.A. Magyarországi Fióktelepe
AWP P&C S.A. Magyarországi Fióktelepe (Mondial Assistance)
Magyar Posta Biztosító Zrt.
SIGNAL IDUNA Biztosító Zrt.
UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt..
UNIQA Biztosító Zrt.
Wáberer Hungária Biztosító Zrt.
Cherrisk by UNIQA
Alfa Vienna Insurance Group Biztosító Zrt.

Így működik a kötelező biztosítás váltás

A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (röviden: KGFB) váltására évente egy alkalommal van lehetőség. Ilyenkor felülvizsgálhatjuk meglévő szerződésünket, és akár kedvezőbb ajánlatra válthatunk. Ehhez érdemes egy összehasonlító portál – például a Biztosítás.hu – segítségét igénybe venni, ugyanis így több ajánlat közül választhatjuk ki az igényeinkhez legközelebb állót. Mutatjuk, mit érdemes tudni a kötelező biztosítás váltásáról!

Kötelező biztosítás váltás a Biztosítás.hu-n

Ha KGFB váltást tervezünk, a Biztosítás.hu kötelező biztosítási aloldalán válasszuk az „Évfordulóra váltok” lehetőséget, majd adjuk meg a járműre, a szerződő és üzembentartó személyére és az előző biztosítási szerződésre vonatkozó adatokat. Néhány biztosító kedvezményben részesít minket, ha igénybe vesszük e-kommunikációs szolgáltatásaikat vagy ha bizonyos fizetési módokat választunk, ezért ezeket is fontoljuk meg a kalkuláció során. A szükséges adatok megadása után eljuthatunk az ajánlati oldalra, ahol összehasonlíthatjuk az egyes biztosításokat, választhatunk a CASCO és a különféle kiegészítő fedezetek közül és azt is láthatjuk, mennyit spórolhatunk a biztosítóváltással. Ezután szerződésünket egyszerűen, online megköthetjük, és már csak arra kell figyelnünk, hogy időben befizessük a biztosítási díjat.

Kötelező biztosítás kalkulátor

Kedvező kötelező biztosítási ajánlatok, akár már aznapi fedezettel!

Díjszámítás »

Hasznos tippek a biztosítóváltáshoz

A kötelező biztosítás váltása során az egyik legfontosabb adat a kötvényszám, ugyanis a biztosító ennek segítségével azonosítja a szerződésünket, illetve a bonus besorolásunkat is ez alapján kérdezi le. Ezt a biztosítási kötvényen találjuk – hasonlóképpen az évfordulóhoz, illetve a kockázatviselés kezdetének dátumához. Ha ezeket nem találjuk a kötényen, érdemes megnéznünk a biztosító által küldött díjértesítőt, ám amennyiben így sem járunk sikerrel, vagy nem találjuk a biztosítási kötvényt, a kötelező biztosítás lekérdezése segíthet: a jelenlegi biztosítónknál érdeklődhetünk a szerződés évfordulójáról és a kötvényszámról. Fontos, hogy ezt időben elintézzük, ugyanis ezen adatok pontos megadása hiányában a biztosítóváltás meghiúsulhat.

Mit érdemes tudni a biztosítási évfordulóról?

A hatályos jogszabályok alapján a biztosítási időszak utolsó napját kell a biztosítási évfordulónak tekinteni és a biztosítási időszak egy év. Nagyon fontos, hogy az évforduló időpontját észben tartsuk, ugyanis nemcsak a biztosítóváltás, hanem az aktuális díj befizetésének határideje is ehhez igazodik. Ha elfelejtjük befizetni a KGFB díját, súlyos következményekkel számolhatunk, ezért érdemes több helyre is felírni ezt a dátumot. A biztosítási évforduló kétféle lehet: év végi és évközi évfordulós szerződésekről beszélhetünk. Az első kategóriába azok a kötelező biztosítási szerződések tartoznak, amelyeket 2010. január 1. előtt kötöttek, ugyanis ekkor még egységes volt a biztosítási évforduló minden szerződésre. Amennyiben ezután vásároltunk autót, a biztosítási évforduló az év bármely napjára eshet – attól függően, hogy mikor kötöttünk rá KGFB-t. Év végi évforduló esetén a kockázatviselés kezdete mindig január 1., míg az évközi szerződéseknél az általunk meghatározott nap.

KGFB váltás: ezek a legfontosabb határidők

A biztosítók bármikor, elvileg naponta is hirdethetnek új tarifákat, ezek azonban csak 60 nappal később lépnek életbe. Éppen ezért, az évforduló előtt leghamarabb 60 nappal érdemes tájékozódni az aktuális biztosítási díjakról, ugyanis, ha ennél korábban kalkulálunk, előfordulhat, hogy a biztosítóváltásnál már más díjakat fogunk látni. Tehát a kötelező biztosítás váltását az évforduló előtt legfeljebb 60, de legalább 30 nappal (lehetőleg pár nappal a véghatáridő előtt) kezdeményezhetjük. Formailag a 30 napos határidő csak a régi szerződés felmondására vonatkozik, az új szerződés megkötése ráér az évfordulóig – de nyilván érdemesebb portálunk segítségével egyszerre elintézni mindent. A Biztosítás.hu-n megtekinthetjük az összes biztosító következő évi díjajánlatát, kiválaszthatjuk közülük a leginkább megfelelőt, és amennyiben a felmondási szándék az évforduló előtti 33. napig beérkezik társaságunkhoz, a biztosítóváltással járó adminisztrációt a Biztosítás.hu munkatársai elvégzik helyettünk.

Miért kössünk online?

Az online biztosítóváltásnak több előnye is van a személyes kötéshez képest: az ügyintézés sokkal egyszerűbb, hiszen az adminisztrációt szakemberek végzik el helyettünk, nekünk csak annyi a dolgunk, hogy otthonunk kényelméből elvégezzük a kalkulációt és kiválasztjuk a számunkra megfelelő ajánlatot. Ezen kívül az egyes ajánlatok közötti díjkülönbözet még tovább növekedhet az online kedvezményekkel, ha pedig esetleg elakadnánk, a Biztosítás.hu munkatársaihoz bármilyen kérdéssel fordulhatunk üzenetben vagy telefonon.

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: 2022. 05. 03.