Kötelező biztosítás kalkulátor 2024
Kötelező biztosítás kalkulátor 2024
Kalkuláljon és spóroljon nálunk!

Egyszerű KGFB összehasonlítás, online biztosításkötés árgaranciával.

Díjszámítás
Biztosítók az oldalon
Allianz Hungária Biztosító Zrt.
Colonnade Insurance S.A. Magyarországi Fióktelepe
Generali Biztosító Zrt.
Genertel Biztosító Zrt.
Groupama Biztosító Zrt.
K&H Biztosító Zrt.
KÖBE Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesület
Mapfre Asistencia S.A. Magyarországi Fióktelepe
AWP P&C S.A. Magyarországi Fióktelepe (Mondial Assistance)
Magyar Posta Biztosító Zrt.
SIGNAL IDUNA Biztosító Zrt.
UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt..
UNIQA Biztosító Zrt.
Wáberer Hungária Biztosító Zrt.
Cherrisk by UNIQA
Alfa Vienna Insurance Group Biztosító Zrt.

Befizettem a biztosítási díjat, mi a teendő?

Az aktuális biztosítási díj befizetésével sokat tett azért, hogy biztonságban tudja gépjárművét vagy ingatlanát. Vegyük sorra, hogy milyen teendőket kell észben tartania biztosítási szerződésével kapcsolatban!

Rendezze időben a soron következő díjat!

Az első fontos dátum, amit meg kell jegyeznie, a soron következő díjrészlet esedékessége. Ne feledje, hogy a biztosítási díj befizetése mindig a biztosított felelőssége, így abban az esetben is gondoskodnia kell róla, ha a biztosító valamilyen okból nem küldött Önnek csekket vagy díjbekérőt. Ha a Biztosítás.hu-n kötötte biztosítását, és nem kapott ilyen fizetési felszólítást, kérjük, vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal!

Kötelező biztosítás kalkulátor

Kedvező kötelező biztosítási ajánlatok, akár már aznapi fedezettel!

Díjszámítás »

Tartsa be a kárbejelentés határidejét!

Amennyiben kára keletkezik, fontos, hogy időben jelezze a kárt a biztosító felé. CASCO és lakásbiztosítás esetén egyszerű a dolga, ugyanis ebben az esetben a saját biztosítójának kell bejelentenie a kárát. Kötelező biztosítás (KGFB) esetén ez függ a károkozó személyétől: minden esetben a károkozó biztosítójának kell bejelenteni a kárt, kivéve, ha a vétkes személyével kapcsolatban nem történt megegyezés. A kötelező biztosítási károk bejelentésével kapcsolatban gépjármű kárrendezésről szóló cikkünkben bővebben olvashat. Arra vonatkozóan, hogy hány napon belül kell bejelenteni a keletkezett károkat, a biztosítási kötvényben talál információt.

Jusson eszébe az évforduló!

A legtöbb biztosítási szerződés határozatlan idejű, így amennyiben sem a biztosító, sem az ügyfél nem jelzi a felmondási szándékát, az automatikusan érvényes lesz a következő biztosítási időszakra is. Ha az aktuális biztosítási időszakot követően szeretne biztosítót váltani, felmondási szándékának jellemzően az évfordulót megelőző 30. napig be kell érkeznie a biztosítóhoz. Rendszerünk értesíti Önt a közelgő évfordulóról, így időben átgondolhatja, hogy elégedett-e a jelenlegi szerződésével, vagy élne a biztosítóváltás lehetőségével. A biztosítási szerződés felmondásának feltételeiről a terméktájékoztatóból tájékozódhat.

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: 2022. 05. 03.