Kötelező biztosítás kalkulátor 2024
Kötelező biztosítás kalkulátor 2024
Kalkuláljon és spóroljon nálunk!

Egyszerű KGFB összehasonlítás, online biztosításkötés árgaranciával.

Díjszámítás
Biztosítók az oldalon
Allianz Hungária Biztosító Zrt.
Colonnade Insurance S.A. Magyarországi Fióktelepe
Generali Biztosító Zrt.
Genertel Biztosító Zrt.
Groupama Biztosító Zrt.
K&H Biztosító Zrt.
KÖBE Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesület
Mapfre Asistencia S.A. Magyarországi Fióktelepe
AWP P&C S.A. Magyarországi Fióktelepe (Mondial Assistance)
Magyar Posta Biztosító Zrt.
SIGNAL IDUNA Biztosító Zrt.
UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt..
UNIQA Biztosító Zrt.
Gránit biztosító
Cherrisk by UNIQA
Alfa Vienna Insurance Group Biztosító Zrt.

Hogyan köthetünk segédmotor biztosítást?

A motorokhoz hasonlóan a segédmotoros kerékpárokra (robogókra) is kötelező biztosítást kell kötni, ugyanis ezekkel a járművekkel is komoly károkat lehet okozni, amelyeket a KGFB terhére tudunk rendezni. A legtöbb esetben a segédmotoros kerékpárok nem rendelkeznek rendszámmal, ezért egy másik adat alapján azonosíthatók. Nézzük, milyen adatot kell megadnunk biztosításkötésnél és hogyan köthetünk segédmotor biztosítást!

Segédmotoros kerékpár biztosítás: milyen járművekre köthető?

Segédmotoros kerékpárnak nevezzük azokat a járműveket, amelyek legnagyobb sebessége nem haladja meg a 45 km/órát, motorjuk hengerűrtartalma legfeljebb 50 köbcentiméter, teljesítményük pedig 300 W és 4 kW közé esik. Ide sorolható ennek megfelelően többek között a robogó és a quad is. Minden segédmotoros kerékpárra kell kötnünk kötelező biztosítást – a Biztosítás.hu-n a négykerekű segédmotoros kerékpár (quad) külön kategóriában szerepel, minden más esetben, így a robogó esetén is a segédmotoros kerékpár opciót kell kiválasztanunk. Ezekre a típusú motorokra CASCO biztosítást nem köthetünk, erre csak a nagyobb motorkerékpároknál van lehetőségünk.

Kötelező biztosítás kalkulátor

Kedvező kötelező biztosítási ajánlatok, akár már aznapi fedezettel!

Díjszámítás »

Hogyan köthető a segédmotor biztosítás?

A Biztosítás.hu KGFB kalkulátorának segítségével néhány perc alatt köthetünk robogó biztosítást online – a kalkulációs folyamat valamivel egyszerűbb, mint nagymotorok esetén, ugyanis itt a biztosítási díj alakulását kevesebb tényező befolyásolja. Amennyiben robogó biztosítást kötnénk, a gépjárműkategória mezőnél válasszuk a segédmotoros kerékpár lehetőséget, majd néhány kattintással az ajánlati oldalon találjuk magunkat. Fontos információ, hogy mivel ezen járművek nagy része nem rendelkezik rendszámtáblával – kivéve, ha saját költségen ezt külön igényeltük –,a biztosító az alvázszám alapján azonosítja a járművet. Ennek megadására nem a kalkuláció során, hanem az ajánlat kiválasztása után kerül sor.

Segédmotor biztosítási díjak

Érvényes kötelező nélkül közlekedni robogóval is szabálysértés, ami komoly anyagi következményekkel járhat (fedezetlenségi díj, károkozás esetén a vétlen fél kárai, pénzbírság stb.), ám nem csak emiatt nem érdemes spórolni a segédmotor biztosítás költségén. Ezekre a járművekre a nagymotoroknál és az autóknál sokkal kedvezőbb áron – akár évi pár ezer forintért – köthetünk KGFB-t, így ez nem nagy befektetés a szabályos és biztonságos közlekedésért.

Segédmotoros kerékpárok és a bonus-malus rendszer

Egyes gépjárműkategóriák – például személygépjárművek és motorkerékpárok – esetén a biztosítók a bonus-malus rendszernek megfelelően jutalmazzák a balesetmentes vezetést. Jóllehet, kötelező biztosítást segédmotorra is kötnünk kell, ám a bonus-malus rendszer ennél a gépjárműkategóriánál nem érvényes, tehát amennyiben robogót vezetünk, a kármentes évekkel nem fog növekedni bonus besorolásunk.

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: 2022. 05. 03.