Kötelező biztosítás kalkulátor 2024
Kötelező biztosítás kalkulátor 2024
Kalkuláljon és spóroljon nálunk!

Egyszerű KGFB összehasonlítás, online biztosításkötés árgaranciával.

Díjszámítás
Biztosítók az oldalon
Allianz Hungária Biztosító Zrt.
Colonnade Insurance S.A. Magyarországi Fióktelepe
Generali Biztosító Zrt.
Genertel Biztosító Zrt.
Groupama Biztosító Zrt.
K&H Biztosító Zrt.
KÖBE Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesület
Mapfre Asistencia S.A. Magyarországi Fióktelepe
AWP P&C S.A. Magyarországi Fióktelepe (Mondial Assistance)
Magyar Posta Biztosító Zrt.
SIGNAL IDUNA Biztosító Zrt.
UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt..
UNIQA Biztosító Zrt.
Gránit biztosító
Cherrisk by UNIQA
Alfa Vienna Insurance Group Biztosító Zrt.

Megtalálhatom a legolcsóbb kötelező biztosítást?

1/6 Az online kötelezővel igenis spórolhat!

Mindenki szeretné megtalálni a lehető legolcsóbb kötelező biztosítást, ráadásul itt szinte azonos szolgáltatásokat kapunk, igen eltérő árakon. A lehetséges díjakat nagyon egyszerűen összehasonlíthatjuk internetes összehasonlító szolgáltatások igénybevételével. Ennél is fontosabb azonban, hogy az online kedvezmények igénybevételével gyakran még kedvezőbbé tehetjük a kötelező díjunkat, így a kényelem és gyorsaság nyújtotta előnyök mellett még többet spórolhatunk.

Kötelező biztosítás kalkulátor

Kedvező kötelező biztosítási ajánlatok, akár már aznapi fedezettel!

Díjszámítás »

2/6 Válasszon tudatosan, hogy megtalálja a legolcsóbb kötelező biztosítást!

Kötelező biztosítást köthetünk a biztosítók ügyfélszolgálatán, vagy üzletkötőinél, de ott nyilván csak az adott biztosító termékét vásárolhatjuk meg. A márkakereskedésekben, használtautó-kereskedésekben már nagyobb a választék, de még így sem biztos, hogy a legkedvezőbbet kaphatjuk meg. Az online alkuszi szolgáltatások igénybevételével azonban több biztosító ajánlatából, árgaranciával választhatunk - kényelmesen, online.

3/6 Érdemes egyesületekkel szerződni?

A biztosító egyesületek díjai általában alacsonyabbak, mint a "nagy biztosítókéi", lévén, hogy nonprofit jelleggel működnek. Amennyiben mégis profitjuk keletkezne, az egyesület küldöttgyűlése év végén dönt arról, mi legyen a profit sorsa. A hazai egyesületek az elmúlt években a megtermelt profitot tőkefeltöltésre, szolgáltatásfejlesztésre vagy a következő évi biztosítási díjak kedvezőbbé tételére fordították. Az egyesület - a felsoroltakon kívül - dönthet úgy is, hogy a megtermelt profit a tulajdonosok között kerül szétosztásra. Az üzleti biztosítókkal ellentétben azonban, az egyesületek tulajdonosai nem pénzügyi befektetők, hanem maguk a biztosítottak.

4/6 Milyen kedvezményeket vehet igénybe?

Felsorolni is nehéz a biztosítók által alkalmazott kedvezményeket (amelyek száma már bőven száz felett van), hát még azt, hogy melyik milyen feltételekkel vehető igénybe. Díjszámító rendszerünk azonban számos kedvezményt tartalmaz, így a kérdésekre adott válaszai alapján Ön már az esetleges kedvezményekkel csökkentett díjat kapja eredményül − ne feledje, az online kedvezményeket például csak online biztosításkötés esetén érheti el!

5/6 Mire kell figyelni a díjfizetésnél?

Leginkább arra, hogy még véletlenül se csússzunk ki az esedékességtől számított 30 napos türelmi időből, mert ez esetben a szerződésünk automatikusan megszűnik. Nagyon fontos az is, hogy a díjfizetéssel kapcsolatos minden felelősség minket terhel a jogszabályok szerint, tehát akkor sem ülhetünk tétlenül, ha a biztosító esetleg későn, vagy egyáltalán nem küld csekket.

6/6 Minden esetben fizet helyettem a biztosító?

A válasz röviden: igen. Ennek oka a magyar jogrend károsult-védelmi kialakítása. Azonban mégsem engedhetjük meg, hogy kötelező nélkül, vagy esetleg ittasan közlekedjünk, vagy szándékosan okozzunk kárt, mert ugyan a biztosító (vagy a MABISZ Kártalanítási Számla) ilyenkor is megtéríti az okozott kárt, de utána könyörtelenül behajtja rajtunk a kifizetett összeget.

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: 2022. 05. 03.