Kötelező biztosítás kalkulátor 2024
Kötelező biztosítás kalkulátor 2024
Kalkuláljon és spóroljon nálunk!

Egyszerű KGFB összehasonlítás, online biztosításkötés árgaranciával.

Díjszámítás
Biztosítók az oldalon
Allianz Hungária Biztosító Zrt.
Colonnade Insurance S.A. Magyarországi Fióktelepe
Generali Biztosító Zrt.
Genertel Biztosító Zrt.
Groupama Biztosító Zrt.
K&H Biztosító Zrt.
KÖBE Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesület
Mapfre Asistencia S.A. Magyarországi Fióktelepe
AWP P&C S.A. Magyarországi Fióktelepe (Mondial Assistance)
Magyar Posta Biztosító Zrt.
SIGNAL IDUNA Biztosító Zrt.
UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt..
UNIQA Biztosító Zrt.
Wáberer Hungária Biztosító Zrt.
Cherrisk by UNIQA
Alfa Vienna Insurance Group Biztosító Zrt.

Kötelező biztosítás új gépjárműre

Új jármű vásárlásakor - akár gépjármű, akár nem motoros jármű - a szalonban több dolgot is szeretnének elintézni helyettünk, így a forgalomba helyezéshez feltétlenül szükséges kötelező biztosítás megkötését is. Kérdés, hogy jó-e ez nekünk?

Kötelező biztosítás kalkulátor

Kedvező kötelező biztosítási ajánlatok, akár már aznapi fedezettel!

Díjszámítás »

Olyan szempontból biztos jó, hogy kényelmes, mert az ilyenkor felmerülő elintéznivaló közül legalább ennek a terhe lekerül a vállunkról, de anyagilag valószínűleg nem járunk jól. A márkakereskedésekben jellemzően csak a velük szerződött biztosítók ajánlatai közül választhatunk, amelyek között - nagy valószínűséggel - nem lesz ott a piacon elérhető legkedvezőbb ajánlat, így a szükségesnél akár két-háromszor is többet fizethetünk.

Érdemes megfontolni, hogy a biztosításkötést magunknak intézzük, mivel így rálátásunk lesz a piacon éppen elérhető összes biztosító ajánlatára. Ez a spórolás mellett kényelmes is, mivel a teljes folyamatot online tudjuk intézni telefonról, tabletről vagy épp a számítógép előtt ülve. A kiküldött dokumentumok éppúgy érvényesek, mintha a biztosító oldalán vagy biztosítási ügynökkel kötöttük volna meg a biztosítást, így a további ügyintézésben sem lesz fennakadás.

A kötelező biztosítást új gépjármű vásárlása esetén úgy is meg lehet kötni, hogy a járműnek még nincs rendszáma. Az átírás során a jármű az alvázszám, motorszám, illetve egyéb adatok alapján egyértelműen beazonosítható lesz, így a forgalmi engedélyszám vagy a forgalmi rendszám hiánya nem okoz problémát. A hiányos adatokat utólag szükséges majd pótolni, erről e-mailben részletes tájékoztatást küldünk ügyfeleink részére a biztosításkötést követően.

Új gépjármű vásárlása esetén ezért feltétlenül azt javasoljuk, hogy tájékozódjon oldalunkon, mert lehet, hogy ezáltal több tízezer forint felesleges kiadástól kíméli meg magát..

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: 2022. 05. 03.