Kötelező biztosítás kalkulátor 2024
Kötelező biztosítás kalkulátor 2024
Kalkuláljon és spóroljon nálunk!

Egyszerű KGFB összehasonlítás, online biztosításkötés árgaranciával.

Díjszámítás
Biztosítók az oldalon
Allianz Hungária Biztosító Zrt.
Colonnade Insurance S.A. Magyarországi Fióktelepe
Generali Biztosító Zrt.
Genertel Biztosító Zrt.
Groupama Biztosító Zrt.
K&H Biztosító Zrt.
KÖBE Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesület
Mapfre Asistencia S.A. Magyarországi Fióktelepe
AWP P&C S.A. Magyarországi Fióktelepe (Mondial Assistance)
Magyar Posta Biztosító Zrt.
SIGNAL IDUNA Biztosító Zrt.
UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt..
UNIQA Biztosító Zrt.
Gránit biztosító
Cherrisk by UNIQA
Alfa Vienna Insurance Group Biztosító Zrt.

Mit jelent a KGFB, és miben különbözik a CASCO-tól?

Sokak számára nem teljesen egyértelmű a KGFB jelentése, ezért szeretnénk egy kis segítséget nyújtani ebben a témában. Cikkünkből megtudhatja, hogy mit jelent a KGFB, milyen esetekben térít, és mi a különbség a kötelező biztosítás és a CASCO között!

Segítünk megérteni a fogalmat: ez a KGFB jelentése

A KGFB mozaikszó a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás rövidített neve. Kötelező biztosítással minden forgalomban lévő gépjárműnek rendelkeznie kell, a jármű üzembentartójának kell gondoskodni a biztosítási díj rendszeres fizetéséről.

Kötelező biztosítás kalkulátor

Kedvező kötelező biztosítási ajánlatok, akár már aznapi fedezettel!

Díjszámítás »

Mi a különbség a KGFB és a CASCO biztosítás között?

A legjelentősebb különbség a két biztosítás között az, hogy míg a KGFB elengedhetetlen a közúti közlekedéshez, addig CASCO biztosítást kötni – néhány esettől eltekintve – nem kötelező. Közúti baleset bekövetkeztekor a kötelező biztosításunk megtéríti a károsult sofőr költségeit, amennyiben a balesetet mi okoztuk. Ha ilyen esetben rendelkezünk CASCO biztosítással is, úgy annak terhére tudjuk rendezni saját kárainkat, míg CASCO hiányában ezt magunknak kell fizetnünk. A Biztosítás.hu-n KGFB és CASCO esetén egyaránt több biztosító ajánlata közül választhatja ki az Ön számára legmegfelelőbbet. A CASCO biztosítás annyiban különbözik még a kötelezőtől, hogy lehetőségünk van csak meghatározott károkra vonatkozóan biztosítást választani. Így köthetünk például csak lopásra, vagy kátyú okozta defektre vonatkozóan – attól függően, hogy mely eseménytől tartunk leginkább.

Balesetet okoztak nekem: választhatom a CASCO-t a KGFB helyett?

Felmerülhet a kérdés, hogy amennyiben mi vagyunk a baleset károsultjai, és rendelkezünk CASCO biztosítással, intézhetjük-e az autó javítását ennek terhére. A válasz természetesen igen, a biztosító fedezi kárainkat, a CASCO szerződés önrészének levonásával. Az önrész megtérítésére is van lehetőség: ez a károkozó kötelező biztosítójának döntésétől függ, így ezt csak abban az esetben vehetjük igénybe, ha tudjuk, ki okozta a balesetet.

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: 2022. 05. 03.