Kötelező biztosítás kalkulátor 2024
Kötelező biztosítás kalkulátor 2024
Kalkuláljon és spóroljon nálunk!

Egyszerű KGFB összehasonlítás, online biztosításkötés árgaranciával.

Díjszámítás
Biztosítók az oldalon
Allianz Hungária Biztosító Zrt.
Colonnade Insurance S.A. Magyarországi Fióktelepe
Generali Biztosító Zrt.
Genertel Biztosító Zrt.
Groupama Biztosító Zrt.
K&H Biztosító Zrt.
KÖBE Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesület
Mapfre Asistencia S.A. Magyarországi Fióktelepe
AWP P&C S.A. Magyarországi Fióktelepe (Mondial Assistance)
Magyar Posta Biztosító Zrt.
SIGNAL IDUNA Biztosító Zrt.
UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt..
UNIQA Biztosító Zrt.
Wáberer Hungária Biztosító Zrt.
Cherrisk by UNIQA
Alfa Vienna Insurance Group Biztosító Zrt.

Kinek kell a kötelező biztosítás és mire jó?

A kötelező felelősségbiztosítás (GFB) - mint a neve is mutatja - nem választható biztosítási forma. Ezt mindenkinek meg kell kötnie, akinek valamilyen gépjárműve van: legyen az személy- vagy teherautó, motorkerékpár, vagy akár csak egy rendszám nélküli robogó. (Sőt, utánfutóra, lakókocsira is meg kell kötni, holott azok nem gépjárművek). A kötelező felelősségbiztosítást a 2009. évi LXII. törvény szabályozza és alapvető célja, hogy a biztosító helyettünk, az általunk másoknak okozott károkat térítse meg. GFB nélkül nem vehetünk részt a közúti forgalomban, ellenkező esetben súlyos bírságokkal, valamint azzal szembesülhetünk, hogy egy véletlenül okozott kárt a saját zsebünkből kell kifizetnünk. (A MABISZ Kártalanítási Számla ugyan megtéríti azokat a károkat, amelyeket a GFB megkötése nélkül közlekedők okoznak, de aztán kíméletlenül behajtja az összeget a károkozón.)

Kötelező biztosítás kalkulátor

Kedvező kötelező biztosítási ajánlatok, akár már aznapi fedezettel!

Díjszámítás »

A kötelező felelősségbiztosítást kizárólag a forgalmi engedélyben bejegyzett üzembentartó kötheti meg. Az esetek túlnyomó többségében a tulajdonos és az üzembentartó ugyanazt a személyt (vagy céget) jelenti. Különböző tulajdonos és üzembentartó leginkább lízingelt gépkocsiknál fordul elő, valamint azokban az esetekben, ahol - például költségkímélő célzattal - az autó használati jogát nem adásvétellel adja át valaki.

Fontos tudni, hogy a GFB nem csak ránk nézve kötelező, hanem a biztosítóra is. Ez azt jelenti, hogy ha eldöntöttük, hogy melyik biztosítóval kívánjuk megkötni, akkor az a biztosító köteles elfogadni.

A kötelező felelősségbiztosítás alapján a biztosító által, helyettünk kifizetett kártérítés nem korlátlan, de meglehetősen magas a határösszeg: dologi károk esetében egymillió-kettőszázhúszezer eurónak megfelelő forintösszeg-határig, személyi sérüléses károknál pedig hatmillió-hetvenezer eurónak megfelelő forintösszeg-határig köteles helytállni.

Vissza a lap tetejére

Utolsó frissítés dátuma: 2022. 05. 03.